Louis Nielsen retter blikket mod øjensundhed

Af Susanne

Hos Louis Nielsen på Østerbro er synet i fokus. Øjensundhed er en mærkesag for butikkens indehavere, og Louis Nielsen har, som de eneste i branchen, deres eget lukkede øjenlægenetværk, der sikrer hurtig behandling. Lige nu og til og med 4. januar tilbyder Louis Nielsen på Østerbro sin grundige synstest med sundhedstjek gratis

Hos Louis Nielsen på Østerbro har butikkens indehavere Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe blikket skarpt rettet mod øjensundhed, og her er der fuldt fokus på at passe godt på kundernes øjne. 

– At være optiker er en sundhedsprofession, og vi gør alt for at passe på vores patienters syn. Synet er den vigtigste sans for langt de fleste danskere, og vi hjælper med at passe på synet og handle hurtigt, hvis noget kræver yderligere behandling, fortæller Haider Alzahawe, der, udover at være indehaver, også er chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbro.

Når man besøger optikeren, er det som oftest for at finde ud af, om man har brug for briller eller kontaktlinser – eller for at få tjekket, om ens synskorrektion stadig passer. Men i dag kan Haider og kollegerne via moderne teknologi faktisk også vurdere tegn på alvorlige øjensygdomme – og sende én videre i sundhedssystemet, hvis der er indikationer på, at noget er galt. 

Louis Nielsen har nemlig, som den eneste aktør i den danske optikerbranche, udviklet et øjenlægenetværk, der består af ti danske højt specialiserede øjenlæger. Ser Louis Nielsens optiker noget, der kræver yderligere behandling, sendes billederne af patientens øjne videre til øjenlægerne, som sørger for hurtig videre proces og yderligere behandling, hvis det vurderes nødvendigt.

– Ved en synstest med sundhedstjek tager vi præcise og detaljerede billeder af patientens nethinde. Ser vi noget, der afviger fra normalen, og vurderer vi, at det kræver yderligere behandling, sender vi billederne direkte videre til vores lukkede netværk af øjenlæger, fortæller Haider Alzahawe og forsætter.

– Finder øjenlægerne symptomer, der skal behandles yderligere, sørger de for, at patienten sendes hurtigt videre og får den nødvendige behandling, fortætter han.

Blev reddet af Haiders synstest

29-årige Louise Nabe er en de patienter, der blev opdaget af Haider Alzahawe og sendt videre til yderligere behandling. Louise Nabe oplevede lidt slør i venstre side af synsfeltet, og hun troede, det kunne løses med et par nye briller. Derfor bestilte hun en synstest med sundhedstjek hos Louis Nielsen og hos Haider Alzahawe. Men billederne af Louises øjne ville det anderledes, og efter en vurdering af patientsagen i øjenlægenetværket,
var der ingen tvivl; Louise skulle undersøges grundigt med det samme. En måned senere var Louise opereret for en golfboldstor knude i hjernen. ”Jeg synes, at det er så privilegeret, at en almindelig optikerkæde har så professionelt et system. Hvis det ikke var for optikerens bekymring og øjenlægens ekstra tjek var det ikke endt godt,” fortæller Louise Nabe.

Synet bliver reddet i tide

Det kan være alvorlige sager, der bliver opdaget ved en synstest med sundhedstjek. Undersøgelsens overordnede formål er at vurdere selve synsevnen, men særligt også undersøge patienten for tegn på en lang række hyppige øjensygdomme som eksempelvis grøn stær, alderspletter og karforandringer på nethinden.  

Hvis ikke Louise Nabes symptomer var blevet opdaget, ville hun, ifølge neurologerne, der har behandlet hende, i løbet af få måneder have fået det meget værre; med talebesvær, hukommelsesbesvær, føleforstyrrelser og i værste fald lammelse. ”Oprindeligt ville jeg aldrig selv have tænkt på at opsøge en øjenlæge på grund af lidt slør i øjnene. Nu har jeg så lært, at øjensundhed er lige så vigtigt som al mulig anden sundhed, men vi er bare mange, der slet ikke tænker over at man rent faktisk kan blive syg i øjnene. Optikerens bekymring og øjenlægens ekstra tjek reddede mit liv, ” fortæller Louise Nabe.

Gratis synstest med sundhedstjek

I de fleste tilfælde viser synstesten med sundhedstjek heldigvis ikke tegn på alvorlige symptomer. Men Louis Nielsen anbefaler alligevel, som branchen i øvrigt, en undersøgelse af synet hvert andet år, for synet kan udvikle sig hele livet. – Vi kan heldigvis oftest konstatere, at synet er sundt, og at der blot er brug for et par briller eller kontaktlinser. Ofte er synet helt skarpt, og der er ikke brug for nogle hjælpemidler. Men vi anbefaler alligevel regelmæssige undersøgelser af synet, fordi der kan opstå symptomer indenfor relativt kort tid, fortæller Haider Alzahawe.

For at sætte fokus på vigtigheden af at få undersøgt synet regelmæssigt, har Haider og kollegerne besluttet at tilbyde deres synstest med sundhedstjek gratis. Det sker nu og til og med den 4. januar. Det er muligt at kigge ind i butikken og få synstesten med det samme, men Haider anbefaler, at man booker sin synstest på forhånd i butikken eller via www.louisnielsen.dk.

Hos Louis Nielsen på Østerbro er synet i fokus. Øjensundhed er en mærkesag for butikkens indehavere, og Louis Nielsen har, som de eneste i branchen, deres eget lukkede øjenlægenetværk, der sikrer hurtig behandling. Lige nu og til og med 4. januar tilbyder Louis Nielsen på Østerbro sin grundige synstest med sundhedstjek gratis.

Værd at vide 
● Louis Nielsen går forrest, når det handler øjensundhed
● Louis Nielsen har sit eget øjenlægenetværk, der udgøres af ti danske øjenlæger
● Når en af Louis Nielsens optikere vurderer, at der kan være sygdomstegn hos en patient, sendes patientsagen straks videre til øjenlægenetværket
● Øjenlægenetværket svarer tilbage med faglig vurdering, oftest inden for 12-24 timer – og senest inden for 72 timer


Louis Nielsen · Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Related Articles