Louis Nielsen på Østerbrogade sætter fokus på øjensundhed

Af Susanne

Synet ændrer sig livet igennem, og øjensygdomme kan komme snigende, uden du opdager det. Derfor er det vigtigt at få synet undersøgt regelmæssigt, siger indehaver og chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbrogade Haider Alzahawe. 

Hvornår har du sidst fået undersøgt synet? Hvis det er ved at være et par år siden – eller måske endnu længere – er der god grund til at overveje et snarligt besøg hos optikeren. Det fortæller Haider Alzahawe, som er chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbrogade og medejer af butikken. 

– Nedsat syn giver dårligere livskvalitet, og langt de fleste former for nedsat syn kan behandles med briller eller kontaktlinser. Vi anbefaler, at du får foretaget synstest med sundhedstjek hvert andet år. Det giver vores optikere mulighed for at følge udviklingen i synet og tilpasse dine briller eller kontaktlinser, siger han.

Forkert styrke kan give hovedpine

Det ikke altid, at man selv opdager, at man ser dårligere, end man plejer. Til gengæld kan der dukke gener som hovedpine og træthed op, som man måske ikke tænker over kan kobles til synet, forklarer chefoptikeren. 

– Jeg har haft kunder i synsprøvestolen, som blev overraskede over, at de havde svært ved at se. De havde simpelthen vænnet sig til det. Bagefter kan de godt se, at de har haft hovedpine eller svært ved at se bogstaverne på skærmen eller i bogen. Men inden de kom til os, havde de altså ikke tænkt over det, fortæller Haider Alzahawe.

Undersøger for tegn på øjensygdomme

Der ligger mere i en synstest end blot at måle styrken på øjnene. Hvert andet år tilbydes kunderne også et sund-
hedstjek med undersøgelser, der kan vise tegn på de mest almindelige former for øjensygdomme.

– I sundhedstjekket får du målt trykket i øjet og taget et digitalt foto af nethinden. Vi kigger primært efter forandringer i nethinden, der kan være tegn på øjensygdomme, såsom grøn stær og aldersrelateret makula degeneration, også kaldet AMD, siger han og tilføjer:

– Grøn stær mærker du ofte først selv, når synet har taget varig skade. Men de tidlige tegn kan vi opdage i vores synstest med sundhedstjek og sætte ind, inden synet tager skade.

Haider Alzahawe uddyber at butikkens autoriserede optikere er uddannet til og løbende får træning i at lave synstest og opdage tegn på øjensygdomme med butikkens professionelle udstyr. 

– Vi er som optikere eksperter i synet, og det betyder meget for os at hjælpe kunderne med at passe godt på synet, siger han. 

Gratis synstest 

I hele december måned sætter Louis Nielsen Østerbro særligt fokus på øjensundhed. Derfor tilbyder Haider og optikerkollegerne gratis synstest med sundhedstjek til alle kunder.

– Vi håber, at vi ved at tilbyde gratis synstest med sundhedstjek kan se nogle af de borgere i øjnene, som ellers ikke kommer til optikeren ofte nok, siger Haider Alzahawe.

Kig ind i den nye butik I september fik Louis Nielsen Østerbro helt nyt design og ny indretning. Butikken er blevet lysere og med mere plads mellem reolerne. 

– Vi har fået en meget flot modtagelse af de nye omgivelser. Hvis man endnu ikke har været inde og se vores fornyede lokaler ved Trianglen, er man meget velkommen til at kigge ind, siger Ronni Rasmussen


Louis Nielsen · Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Related Articles