Østerbros ikoniske posthus er blevet forvandlet til et fransk brasserie

Af Susanne

Brasserie Post er netop åbnet i det gamle ikoniske posthus lige ved Trianglen. Køkkenchef Dave Harrison har sat brasserie-klassikere og moderne nyfortolkninger af specialiteter fra hele Frankrig på menukortet.

Minderne væltede frem da jeg åbnede den enorme dør i den koralfarvede bygning med joniske søjler. Jeg hørte den karakteristiske lyd for mig, dudeuu! lyden der indikerede at næste kunde kunne træde frem til kassen. Minderne fra fortiden blev hurtigt erstattet af et betagende syn af den imponerende renovering. Man har gjort klogt i at indrette den store, flotte og højloftede restaurant i flere afdelinger. 

De flotte trædetaljer på væggene, de gulgrønne klinker ved de speciallavede spisebænke, alt sammen flotte detaljer der er med til at skabe et helstøbt og roligt udtryk, som gør at man hurtigt sænker skuldrene i de indbydende rammer.

From Texas to Østerbro

Det nye Brasserie Post er så vidt jeg har orienteret mig den sjette Meyers restaurant og her på Brasserie Post er man teamet op med den texanske kok Dave Harrison som køkkenchef. Tidligere har Harrison været køkkenchef på Au Passage i Paris og senest på Den Vandrette og Brasserie Prins i København. 

Dave Harrison er født i Texas og udlært som kok i USA, men hans kærlighed for det franske køkken er ikke til at komme uden om på. Menukortet består nemlig af franske klassikere og af moderne fortolkninger af franske specialiteter. 

Beurre et pain

Vi bestilte deres aftenmenu med vinmenu (900 kr.), som består af fire flotte serveringer. Jeg synes altid at det giver et godt billede af en restaurants profil at bestille deres menu, da der som regel er lagt mange tanker bag sammensætningen af menuen og vinvalget dertil. 

Vi startede med at få et glas fransk naturvin med en herlig syre og noter af honning og søde frugter. Vinen stod enormt godt op af de lækre snacks vi fik serveret. Terrin af glad gris med pistacie, grovkornet sennep og cornichoner, aldeles sprøde kikærtefritter med  aioli og et helt fantastisk mix af kvalitetsoliven. Der kom også beurre et pain (smør og brød) på bordet, som vores meget tiltalende tjener præsenterede det. 

Anden servering bestod af tre friske forretter som gik rigtig godt i spænd. Vi startede med at smage deres bitre mælkebøttesalat med estragon, havesyrer og Mimolette-ost (den franske goudaost), som diskret bidrog med noget fedme. Deres saltede klipfiskemousse var meget mild og delikat i smagen og kom med syltede rødbeder og ristet brød. De kogte porrer med vinaigrette og krydderurter havde stadig masser af bid og tekstur, og så kom de med et generøst og himmelsk drys af ristede hasselnødder på toppen. Rødvinen dertil var rund og mild i smagen.

Den må man næsten unde sig selv at prøve

Nu var vi nået til hovedretten, hvor man kunne vælge mellem vol au vent med ragout af svampe og savojkål med farseret gris serveret med kartoffelmos. Vi valgte at dele en af hver, og det var en god idé, for nøj hvor smagte det godt! 

Begge hovedretter gik helt perfekt til den dejlige Bourgogne vi havde fået i glassene fra 2017 med noter af solmodne mørke bær.

Desserten bestod af den franske klassiker crème brûlée, men jeg kunne ikke dy mig – jeg havde set at de også havde en klassisk citrontærte på dessertkortet som jeg måtte smage. Den havde en helt perfekt sprød mørdej og enormt lækker citroncreme med en flot afstemt syre. Den må man næsten unde sig selv at prøve! 

Brasserie Post er i den grad godkendt! Bonne appetit.


Af Croque Madame_cph · Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på croquemadame_cph


Besøg Brasserie Post · Øster Allé · 2100 København Ø · www.meyers.dk/restauranter/post/

Related Articles