Julemarked i Polen · Her finder du 5 fortryllende oplevelser

Af Susanne

Efteråret er for mange startskuddet på årstiden, hvor de kommende måneder står i hyggens tegn. Særligt julen står højt på danskernes liste over hyggestunder, og du kan sagtens kombinere juletraditioner med rejser. I mange af Polens byer finder du nogle af de hyggeligste og mest spektakulære julemarkeder. Her er 5 julemarkeder, som du ikke må gå glip af.

 


Warszawa · Julehygge i Polens hovedstad

Langs den gamle bymur finder du hovedstadens charmerende julemarked, der omtales som ét af de bedste i hele Polen. Allerede fra slutningen af november kan du rigtig komme i julestemning blandt de mange farverige juleboder og lysende dekorationer. Her vil du opleve hvordan tænderne løber i vand ved duften af peberkager, der hænger i luften over markedet. Shop julegaver, stå på skøjter eller stop op, for at beundre det enorme juletræ på Castle Square og dets tusindvis af glimtende lys.


Gdansk · Et julemarked tæt på Danmark

I byens gamle bydel ligger det, nogen vil beskrive som et af de mest hyggelige og romantiske julemarkeder i Europa. Her finder du venetianske karruseller, pyntede juletræer, chokolade-overtrukket frugt, gløgg og et fantastisk julekøkken. Det er blot nogle af de oplevelser, du kan få på dette eventyrlige julemarked i Polen. En sand fryd for sanserne.


Sopot · Jul og spa ved kysten

Sopot er lidt af en magnet for spa- og badeglade gæster, da byen ligger ud mod den baltiske kyst. Men i december forvandles hovedgaden til en strålende julekulisse, der lyser strøget op om aftenen, og skaber en yderst indbydende atmosfære.  Her kan du stå på skøjter, nyde den smukke udsmykning og måske endda hilse på den polske julemand, der har det med at møde op under højtiden i Sopot.


Krakow – et hyggeligt julemarked

Markedspladsen i Krakows midtby, Rynek Glowny, omdannes i slutningen af november til et sandt julemekka. Her kan du nyde masser af julehygge og prøvesmage et hav af forskelligt traditionelt julemad. Nyd en kop af landets egen form for gløgg, grzaniec, mens du betragter sneen dale ned mellem Krakows utallige julelys. Det er juletid, når det er bedst.

Poznan · Et anderledes julemarked

En af årets helt store begivenheder finder sted i juletiden, og julemarkedet i Poznan er noget nær en spektakulær oplevelse. Også kendt som Poznan Bethlehem, trækker denne begivenhed mange tusinder til hvert år. Poznan Bethlemen skiller sig ud fra de andre julemarkeder i Polen med sin fantastiske isskulptur-festival, der løber af staben under julefestlighederne. Her kan du overvære dygtige skulptører forvandle isblokke til fabelagtige dyr og smukke statuetter.


Få flere tips til efterårs- og vinterrejser her: rejsrejsrejs.dk

Related Articles