Hjælp til ønsket om et barn

Af Susanne

StorkKlinik på St. Kongensgade rådgiver og guider hver dag kvinder og par, som ønsker sig et barn. Klinikken har mere end 20 års erfaring, stor faglig viden og en god og tryg atmosfære. 

Stork Fertilitetsklinik ligger centralt i hjertet af København. Klinikken holder til i Skt. Annæ Passage på St. Kongensgade, og selvom jeg ikke havde forventet en mørk 2-værelses baggårdslejlighed, var min forbløffelse alligevel anseelig, da jeg trådte ind i de lækre, lyse lokaler, der ligger som perler på en snor rundt i den charmerende baggård. Fertilitetsklinikken på hele 1.500 m2 snor sig rundt i næsten hele baggården, og da den består af flere ældre lejligheder, der er slået sammen, er her masser af mindre, intime rum. 

Klinikken emmer derfor af en hjemlig og afslappet stemning med indbydende lokaler, hyggelige gange, behagelige møbler i et lækkert nordisk design og en imødekommende atmosfære. Samtidig er alle rummene indrettet, så de passer til den funktion de skal udfylde i de forskellige afdelinger som insemination, IVF-behandling og æg-donation. At rummene er skræddersyet til funktionen, er med til at give tryghed og nærvær i behandlingen.   

Respekt for kunderne

Det imødekommende miljø gælder i særdeleshed også for StorkKliniks personale og klinikken som sådan, fortæller Katrine Haahr, Senior Fertilitetslæge i Gynækologi og Obstetrik. ”Det, som kendetegner klinikken, er respekten for kunderne og der, hvor de er i livet. Kunderne har medbestemmelsesret, og de kan være med til at vælge, hvilken behandling de ønsker at gå igennem. Det kan være svært for kunderne at vide, hvilken vej de skal gå, så derfor er det uhyre vigtigt, at vi lytter meget til dem. Samtidig er processen af meget stor betydning, da behandlingen her ikke kun handler om selve resultatet. Selvfølgelig er vores primære opgave at hjælpe med ønskebarnet på bedste faglige vis, men det handler også om at komme godt igennem processen. Somme tider kan det tage flere år at opnå resultater, og det kan være slidsomt for parforholdet og for kunden. Og på StorkKlinik har vi stort fokus på at hjælpe dem godt igennem forløbet,” siger Katrine Haahr.    

Kom hurtigt i gang 

Hvis man overvejer at få en fertilitetsbehandling, bør man komme i gang hurtigst muligt. Ellers kan det ende med at tage årevis, før der sker noget. Alder betyder nemlig meget i forhold til fertilitet. ”Sygdomme kan selvfølgelig spille ind, men mange af de kvinder, som kommer her, er kommet for sent i gang. Fra man er 35 år og opefter, falder kurven for, hvor fertil man er. I dag er der ingen kvinder på 40 år, der føler sig gamle, men æggene har bare den alder, de har. Hvis man på nogen måder kan tænke det ind i sit liv, så skal man ikke være for gammel, når man får sine børn. 

Hvis man kontakter os, vil man kunne få tjekket, hvor man står henne. Hvad enten man er i et parforhold eller er enlig. Vi giver rådgivning og behandling, der er målrettet den situation, man står i. Det kan herunder også være manden, der har en udfordring, for eksempel i form af sædkvalitet. Bliv tjekket, måske er svaret ikke, at man skal i behandling, men at der skal ske en livsstilsændring.

Vores læger har en meget stor erfaring med fertilitet, og de kan være med til at forebygge, at man kører ud af det forkerte spor. Så vi har både en behandlerrolle og en vigtig rolle med at rådgive,” siger Katrine Haahr. 

Ægdonation interessant

Klinikkens fertilitetstilbud består blandt andet i insemination, IVF-behandling, behandling med donorsæd eller partners sæd, hormonbehandling, TESA/MESA behandling (udhentning af sædceller direkte fra testiklen) samt af ægdonation. 

”Det rigtig spændende lige nu er ægdonation. Af forskellige årsager duer mange kvinders æg ikke, og de har derfor brug for æg fra en anden kvinde. Det er eksistentielt udfordrende for de par eller kvinder, som skal gå det igennem. Samtidig er der en ægdonor på den anden side, som man også skal passe på og tage hensyn til. Vi har ægdonorer, som giver deres æg for at hjælpe en anden kvinde. Det vil sige, de får en lovbestemt kompensation på 7.000 kr., men de skal også igennem en hormonbehandling og udtagning af æg. Det er en enorm flot gestus, som mange kvinder og par er meget afhængige af  for at få deres drøm om en familie til at gå i opfyldelse,” siger Katrine Haahr. 

Hele paletten af behandlinger mod barnløshed
StorkKlinik har siden 1999 hjulpet mere end 7.000 børn til verden. Den blev startet af jordemoder Nina Stork i protest mod, at lesbiske ikke kunne få behandling med donorsæd i det offentlige system, da læger ikke måtte udføre den behandling. Men jordemødre måtte gerne,  og nyheden om behandlingen spredte sig siden til hele Europa. Derefter gik det hurtigt og i dag er klinikken en af de største private fertilitetsklinikker i Danmark, og klinikkens kundegrundlag omfatter heteropar, singler og lesbiske. Hver kunde eller par mødes ud fra deres særlige behov. De tilbydes hele paletten af behandlinger, der blandt andet omfatter insemination, IVF og ICSI behandling, og klinikken har stor ekspertise i råd-givning og valg af donorsæd. Desuden tilbyder de både ægdonation og dobbeltdonation. Klinikken tilhører en af Nordeuropas største fertilitetskæder, VivaNeo, og har dermed adgang til ekspertise fra fagkolleger i bl.a. England og Tyskland. 

Se mere på www.storkklinik.dk


StorkKlinik · St. Kongensgade 40G, 1. · 1264 København K
Tlf. 70 60 60 90 · www.storkklinik.dk

Related Articles