Her får store og små hjælp til at få det godt

Af Susanne

Hos Familiecoaching & Terapi ved Nynne Bojsen kan man, når udfordringerne bliver for store, få kvalificeret hjælp til børn, unge, voksne og familier. Med sin alsidige uddannelses-baggrund og mange års erfaring har Nynne Bojsen værktøjerne til at forstå og forløse det, klienterne kæmper med.

Har man booket en session hos coach og psykoterapeut Nynne Bojsen – kvinden bag Familiecoaching & Terapi centralt beliggende på Østerbrogade 45, 1 – er man typisk nået til et tidspunkt i sit liv, hvor udfordringer er blevet for store, og man har brug for hjælp. Udfordringerne kan ligge i en selv, hos ens barn eller omhandle hele familien. ”Jeg hjælper folk, der befinder sig i en presset periode af deres liv, med at genfinde deres ressourcer og komme ovenpå igen”, siger Nynne. Hun tror nemlig på, at alle mennesker indeholder det, der skal til, for at have det godt, og at det blot kræver den rette hjælp for at aktivere de ressourcer. Den hjælp kan hun give dem. 

Mange slags udfordringer
Nynne Bojsens klienter har alle former for udfordringer. De mindre børn er ofte sensitive og har svært ved at falde til ro, er enten meget bekymrede og indelukkede eller meget urolige og udadreagerende. De får typisk hjælp til at berolige deres nervesystem samt nye værktøjer til at takle deres sensitivitet, så den ikke fylder så meget. “Mange af de unge, som kommer hos mig, lider af angst, er stressede og bekymrede for fremtiden. De er usikre på sig selv og synes livet er svært. De har ofte brug for hjælp til at forstå, hvem de er, og hvor de er på vej hen. Så det hjælper jeg dem med”. Nogle af Nynnes klienter kommer, fordi de har været ude for en eller flere traumatiske begivenheder og stadig oplever at være påvirket af dem. Her anvender Nynne bl.a. EMDR-metoden til at hjælpe. Endelig kom-mer der mange forældre, der er usikre på, hvordan de skal tackle familielivet generelt. De får hjælp gennem familiecoaching til at genvinde glæden og overskuddet.

Skal også lege og have det sjovt
En session hos Nynne indeholder altid samtale, men små sjove øvelser og fantasilege inddrages også. Det er vigtigt ikke kun at tale om problemerne. Når man leger og har det sjovt, får man lettere adgang til de indre ressourcer, der skal til for at trives, er Nynne Bojsens erfaring. Til de mindre børn inddrager Nynne også såkaldte Hjælpevenner. De er dyr eller væsener fra fantasien, som altid er tilgængelige, og som kan hjælpe med det, barnet har brug for. “Har du en Hjælpeven, har du altid en, der støtter dig, passer på dig og som synes, du er god nok. Når børn finder deres Hjælpeven, føler de sig beskyttet og elsket, og så får de det hurtigt mærkbart bedre.” siger Nynne.

Fokuserer primært på børn og unge
I mange år har Nynne behandlet voksne, par, børn, unge og familier, men nu har hun valgt primært at fokusere på børn, unge og deres familier. ”Mit hjerte banker stærkt for dem, der ikke selv har en tydelig stemme. Voksne har mange muligheder for selv at gøre noget, hvis de er ude af balance. Børn kan ikke på samme måde finde hjælp, hvis de trænger til at komme ned i gear og ud af deres problemer. De har ofte også svært ved at forklare, hvordan de har det, og hvorfor de ikke trives. Jeg hjælper børnene med at forstå og løse det, der foregår inde i dem og samtidig oversætter jeg til forældrene, hvad der foregår”, forklarer Nynne. Det er nemlig Nynnes erfaring, at når forældrene forstår, hvad der sker i barnet, samt ved hvordan de bedst kan støtte det, så er det lettere for barnet at komme tilbage i balance. Nynne hjælper børn i alle aldre både i sin praksis på Østerbro og i de skoler og institutioner, hvor hun underviser og holder kurser.

”Jeg synes, alle mennesker fortjener at trives og især børn og unge. Så hvis man oplever, at ens barn ikke har det godt, eller at man selv er ude af balance, så opfordrer jeg virkelig til, at man rækker ud. For nej, det er ikke pinligt at spørge om hjælp. Tværtimod viser det styrke at gøre noget godt for sig selv og sit barn”, slutter Nynne.

Alsidig baggrund
Nynne er oprindeligt uddannet cand.comm., og har arbejdet i kommunikations- og tv-branchen samt som skolelærer før hun uddannede sig til psykoterapeut, traumeterapeut og familiecoach. Hun er selv mor til tre drenge og gift med deres far gennem 25 år. ”At jeg har prøvet alt muligt selv, er en vigtig del af min værktøjskasse til at hjælpe andre,” fortæller hun. Nynne tilbyder sessioner i sin praksis, onlinekurser samt undervisning på skoler og i institutioner.


Familiecoaching & Terapi · Østerbrogade 45, 1. ·  Tlf. 61 41 42 04 · www.familiecoaching.dk

Related Articles