Forebyggelse og behandling af osteoporose

Af Susanne

Revolutionerende koncept styrker skelettet og giver nye muligheder indenfor forebyggelse og behandling af osteoporose.  OsteoStrong® har gjort sit indtog i Danmark og i første omgang på Østerbro. OsteoStrong® bygger på et unikt system, der stimulerer knoglevækst og styrke til gavn for ikke alene patienter, der lider af knogleskørhed, men også alle andre, der drømmer om forbedret balance og holdning, øget muskelstyrke og et bedre velvære.

OsteoStrong® er en medicinfri mulighed for at styrke skelettet og modvirke gener ved osteoporose (knogleskørhed) eller forstadiet til osteoporose. Man behøver kun 15 minutters behandling om ugen for at opleve ekstraordinære forbedringer i det fysiske helbred. Bag OsteoStrong® i Danmark står et familiefirma med Birte og Jørgen Lindegaard, deres datter Kirsten Katrine Lindegaard og hendes mand Rasmus Just som en del af ejerkredsen. Kirsten og Rasmus er begge forskere, Kirsten med en baggrund som civilingeniør og Rasmus som cellebiolog. Jørgen Lindegaard, der er direktør for selskabet, har tidligere været chef for blandt andet SAS og ISS og har således stor erfaring med virksomhedsdrift og organisation. Sammen med Centerchef Mikkel Glasser og fire dedikerede medarbejdere står han nu bag driften på det første center på Østerbrogade 141. Ejerkredsen planlægger at åbne yderligere fire centre i løbet af de næste 2-3 år, som forventes placeret på Frederiksberg, i København K, på Amager og i Nordsjælland.

Afledt af højintensiv træning

Konceptet er oprindeligt baseret på ideen om højintensiv træning (HIT). Forskning  viser, at for eksempel gymnaster, der udfører spring og landinger med en vis intensitet, har markant stærkere knogler end andre. Den viden er blevet brugt til at udvikle HIT- programmer til kvinder, der er blevet ramt af knogleskørhed, hvilket f.eks. den danske lektor  Eva Wulff Helge fra Københavns Universitet har været pioner for og publiceret en lang række artikler om.

”Udfordringen  med disse højintensive programmer i praksis er , at mange kvinder eller mænd med  osteoporose kan være udfordret af, hvor krævende træningen er for at være effektiv. OsteoStrong® konceptet bygger på samme videnskab, men har gjort det svære simpelt og dermed muligt for alle at opnå ekstraordinære resultater i forhold til indsats”, fortæller PhD Rasmus Just.   

Træning i en kontrolleret position

”Amerikanerne har brugt fundamentet fra de videnskabelige undersøgelser og menneskets egen biologi til at skabe konceptet osteogenic loading. På maskinerne i centret udfører man, med egen kraft og i en kontrolleret og biomekanisk optimeret position, en påvirkning af knoglerne, der stimulerer osteogenese, altså dannelse af nyt knoglevæv. Maskinerne er ret komplicerede med indbygget robot og biofeedback, men uhyre simple at anvende. Ved at isolere en biomekanisk optimeret position,  der er skabt fra naturens side til at absorbere stor kraft ( for eksempel hvis man falder ned fra en gren og skal tage imod med benene, eller hvis man falder forover og tager fra med hænderne foran  hovedet) op-når man det ønskede tryk på knoglerne. Det er netop de positioner, der er optimeret i OsteoStrong®. Her kan man ganske sikkert og uden det store besvær udføre så stor en kraft, at det stimulerer knoglevæksten sikkert og naturligt. Det er hele ideen  bag OsteoStrong®,” siger Rasmus Just

Sjældent tilfælde hvor det både var godt og  sandt

Rasmus har en omfattende forskningskarriere bag sig inden for udvikling af lægemidler til knogleskørhed, diabetes og inflammationssygdomme, og kender derfor meget til lægemidler, deres effekt og deres begrænsninger.
Da han hørte om osteostrong-konceptet og muligheden for medicinfrit at stimulere knoglestyrke, tænkte han, at
det næsten var for godt til at være sandt, men det var et af de sjældne tilfælde, hvor for godt til at være sandt var
sandt
, pointerer Rasmus Just. Knogleskørhedspatienter er tit utrygge over for bivirkningsrisikoen ved osteo-
porosemedicin. OsteoStrong® er nu en mulighed både for dem, der tager medicin, og for dem, som ikke tager medicin, men som gerne selv vil gøre noget effektivt ved deres knoglestyrke, balance og risiko for brud. OsteoStrong® er designet således, at man kun behøver at komme én gang om ugen i 15 min , og mere er ikke bedre, eftersom knoglerne har en så langsom metabolisk hastighed, at knoglevækst er stimuleret i mange dage efter  en OsteoStrong session.

En gang om ugen giver de bedste resultater – resten af arbejdet gør biologien for os – og det gør at alle nemt kan prioritere at investere i deres skelet og fremtid med kun 15 minutters indsats om ugen på Østerbrogade 141, helt uden behov for omklædning, opvarmning etc.   

Hver onsdag aften mellem kl. 19.00 og 21.00 afholdes der informationsmøder om OsteoStrong® i lokalerne på Østerbrogade 141. Her gives en introduktion til konceptet og den underliggende biologi, og alle spørgsmål, personlige som generelle, kan adresseres. 

Osteoporose er ”Den stille folkesygdom” i Danmark og mange er ikke klar over, om de har eller er ved at udvikle osteoporose. Fra Sundhedsstyrelsen oplyses at der er ca. 172.000 mennesker i Danmark med diagnosticeret osteoporose men samtidig estimeres et alarmerende mørketal af yderligere op mod 500.000 mennesker med udiagnosticeret osteoporose.   

Kraftig vækst og popularitet

OsteoStrong® er i rivende udvikling og har i dag 60 forretninger i USA med samlet ca. 25.000 medlemmer her 5 år efter første åbning, og konceptet vokser med mere end 10 nye centre hvert år. OsteoStrong er baseret på 4 unikke og patenterede robotter, der optimerer biomekanisk position og biofeedback til at kunne levere knogletræning effektivt og sikkert. Udover at hjælpe personer med osteoporose kan behandling med OsteoStrong® hjælpe alle til at styrke deres knogler og blandt andet opnå øget knogletæthed, forbedret præstationsevne, bedre balance og holdning samt færre smerter i ryg og led.

Til sommer åbner Café OS ved siden af OsteoStrong® lokalerne. Den bliver bygget op omkring kost og ernæring indenfor sundhedstemaer som osteoporose, ledsmerter og gigt med en individualiseret ’functional medicine’ eller ’kost-som-medicin’ tilgang.

Hvis man har lyst til at prøve Osteostrong® på egen krop, så kom forbi på  Østerbrogade 141 til info- aften om onsdagen. Her kan man også kan booke en gratis prøvesession.


OsteoStrong® Østerbrogade 141 ·  Tlf. 78 75 49 45 · www.osteostrong.dk

Related Articles