Spis godt, varieret og lokalt

Af Susanne

Peter Koldbys Østerbro favoritter

Optikerparret Maria og Peter Koldby har boet på Østerbro i 20 år og ejer brillebutikken Koldby Optik på Østerbrogade, som de har drevet i 14 år. Sammen har de datteren Isabella på 13 år. Familien elsker bydelen, er storforbrugere af de lokale butikker og værdsætter personlig service og kvalitetsprodukter.

Jeg hedder Peter Koldby. Min hustru Maria og jeg etablerede Koldby Optik i 2005. Vores univers kredser rundt om vores lille brilleforretning på Østerbrogade. Sammen udlever vi drømmen om en selvstændig, hyggelig og topprofessionel butik, der summer af atmosfære og passion for briller. Som selvstændig erhvervsdrivende er vores engagement dybt forankret i det lokale butiksmiljø og den fremtidige udvikling af Østerbro.

Følg Peter Koldby og Koldby Optik på instagram: @peterkoldby, @koldbyoptik


Spaghetti Martelli

Mange gange er det simple det bedste. Hos Spaghetti Martelli kan du opleve en sjælden autenticitet omkring italienske kvalitetsprodukter og specialiteter, herunder mozzarella, trøfler og salumeria. Senest er sortimentet blevet udvidet med lækker ægte italiensk is. Lad mig advare med det samme: det er stærkt vanedannende. Spaghetti Martelli har netop erhvervet sig den nu pensionerede Frisør Hammers butikslokale, så det bliver spændende at se, hvad de åbner. Jeg er allerede fan.

Spaghetti Martelli, Dag Hammarskjölds Allé 42 (Lille Triangel), 2100 København Ø – www.spaghetti-martelli.dk

PS Bar & Grill

Min foretrukne frokostrestaurant er helt sikkert PS Bar & Grill. Restauranten har gennemgået en gigantisk renovering, som var meget tiltrængt, efter at en anden restauratør havde haft mindre held med et udslidt firserkoncept. De nye ejere har fået lavet en superlækker indretning, og kunderne strømmer til. Menukortet er enkelt og overskueligt og drinkskortet yderst attraktivt. Betjeningen er altid personlig og vedkommende, så man føler sig velkommen.

PS Bar & Grill, Østerbrogade 106, 2100 København Ø – www.psbargrill.dk

Olioli Poke

PokeBowl barer, som er dukket op flere steder på Østerbro og i København, er blevet det helt store hit. Olioli Poke er blandt mine favoritter. Alle grøntsager er friske, og man kan blande sin egen bowl. Laksestykkerne er gode, og rejerne smager fortrinligt. Olioli samarbejder med leveringstjenesten WOLT, så du kan få bragt din sunde bowl til døren.

Olioli Poke, Østerbrogade 43, 2100 København Ø – www.oliolipoke.dk

René Noir

Denne restaurant er en lidt overset perle. Sammen med en god ven fik vi et helt igennem fantastisk måltid mad. Restauranten har en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor tiden næsten står stille. Menukortet varierer, og den eneste udfordring er begrænsningens kunst. Løgsuppen kan varmt anbefales. Vinkortet er flot, og der er stor variation fra de forskellige distrikter. Et perfekt sted for de frankofile.

René Noir, Dag Hammarskjölds Allé 1B, 2100 København Ø – www.renenoir.dk

Related Articles