Farverigt univers i hjertet af Østerbro

Af Susanne

McVERDI på Østerbrogade 112 er en lille perle af en tøjbutik med højt til loftet, hyggelig stemning, fantastisk service og med hele den spraglede og varme McVERDI-kollektion på bøjlerne.

I butikken, der ligger i hjertet af Østerbro lige over for Park Bio, møder man superengagerede medarbejdere, der giver råd og vejledning om størrelser, farver og andet, der spiller en rolle i forhold til at finde tøj, man føler sig velklædt i. For det er det, der er og altid har været, det helt centrale hos McVERDI; Smukt, anvendeligt og klædeligt tøj til hverdagen. Man skal føle sig hjemme og vel tilpas i tøjet. Eller som designer, indehaver og skaber af McVERDI, Lotte Honoré, formulerer det: “Vi sælger sjældent festtøj, men ’fester’ i stedet i det tøj, vi bruger til hverdag, fordi man ofte ser lækrest ud i det tøj, man føler sig godt tilpas i.”


I butikken kan man ofte møde Lotte, der, selvom hun har designstudio og hovedkontor i Ålsgårde, elsker at besøge Østerbrobutikken. “Der er bare en god energi i butikken på Østerbrogade. For mig betyder kundekontakten alt, fordi kunderne giver mig en masse inspiration til mit arbejde med at designe tøjet. Og jeg tror også, det betyder noget for kunderne, at de engang imellem kan møde mig og udveksle tanker omkring tøjet,” siger hun.

Velforberedte kunder
Lotte fortæller, at der ofte kommer kunder i butikken, som er meget velforberedte i forhold til tøjet, da de i forvejen har besøgt McVERDI’s webshop, www.mcverdi.dk. “De bruger bagefter butikken som et aktivt prøverum. Her kan de få afprøvet pasformen og for eksempel se, om silhuetten af en specifik kjole i kollektionen er vig eller smal. Når man har prøvet den på ens egen krop, er det nemt og enkelt at shoppe på nettet og finde den helt rigtige kjole. Udover at få afklaret, hvad der passer én, kan man mærke tekstilerne og deres særlige strukturer, få den gode service og blive inspireret til styling og farver i vores Østerbrobutik,” siger Lotte, som slet ikke er bange for konkurrencen på nettet. “Det er noget helt specielt at komme ind i en butik og modtage den gode service. Det er noget, vi gør meget ud af og sætter tid af til, og som vi modtager en masse ros for af vores kunder,” påpeger hun.

Kunder forlader butikken glade og tilfredse
Kombinationen af, at man følger McVERDI på de sociale medier, klikker sig ind på webshoppen og kommer forbi butikken, er faktisk helt optimal set fra Lottes synspunkt. “På den måde kommer man bedst rundt om hele vores tøj-univers, der jo ikke kan rummes i en butik på 24 m2. Web-delen er for mig som designer faktisk super inspirerende, da det går så hurtigt. Jeg syer alle prøverne selv, og det betyder, at jeg på ingen tid kan skabe og sælge noget tøj via nettet. Den korte proces tiltaler mig, da det medfører, at jeg har en meget direkte kontakt med kunderne. Vi kan også bedre skabe et univers i koblingen mellem de sociale medier og de fysiske butikker end med de fysiske butikker alene. Derfor forsøger vi også at få det univers, vi skaber på nettet, ind i butikken,” fortæller Lotte, som flere gange understreger, at “vi altid gør en masse ud af, at vores kunder forlader butikken glade og tilfredse.”

Familiær stemning
Lotte arbejder tæt sammen med sin datter Juliane om at skabe McVERDIs kollektioner, og de udvikler brandet i nært samarbejde med de øvrige medarbejdere i firmaet. “Juliane og jeg arbejder supergodt sammen, og jeg er som designer meget inspireret af at være i tæt kontakt både med medarbejderne i butikkerne på Østerbro, Ålsgårde og Aarhus og med kunderne. Der er nærmest en familiær stemning mellem vores kunder og medarbejdere, hvilket blandt andet skyldes, at vi er en mindre virksomhed. Vores typiske samarbejdspartnere, der alle ligger i Europa, er mindre familieejede virksomheder, hvor folk har deres hjerte med i det, de laver,” siger Lotte. Så hvis man leder efter et tøjmærke, der er designet med kærlighed og dedikation, har unikke kvaliteter og som man føler sig godt tilpas i, skal man absolut lægge vejen forbi McVERDI på Østerbrogade eller på mcverdi.dk.


McVERDI · Østerbrogade 112 · Tlf. 22 25 70 31· www.mcverdi.dk

Related Articles