Et terapeutisk rum uden tabuer

Af Susanne

På Østerbro har vi fået en ny psykoterapeut. Hendes vigtigste mission er at hjælpe mennesker til at kunne være sig selv – også når det er svært.

Jeg træder ind ad døren på Østerbrogade 132 og bliver mødt af Maria Holm Iversen, der byder velkommen og som det første spørger, om jeg vil have teeller kaffe. Jeg bliver vist ind i et lyst og varmt rum og bliver placeret i en blød stol. Her får jeg mulighed for “at lande” et øjeblik alene – præci som hvis jeg var en klient.

“Når jeg giver klienten et øjeblik til at lande, får de mulighed for at slippe det, der er i forgrunden, det der forstyrrer – som fx besværet med at finde en parkeringsplads eller et hårdt møde på jobbet. Pausen gør klienten mere parat til at arbejde med det, som er relevant og aktuelt”, forklarer Maria.

Jeg får kaffen serveret, og samtalen kan begynde…

Maria er en erfaren terapeut. I 12 år har hun haft sin private praksis, senest på Vesterbro og nu her midt på Østerbrogade. Her skaber Maria et rum, hvor det føles rart og trygt at være. Jeg har sat mig for at undersøge, hvad det er Maria gør, som er anderledes. Det kan jeg nemlig allerede mærke, at det er.

Ingen tabuer
Maria har mange forskellige klienter i sin praksis, men har på det seneste registreret, at andelen af mandlige klienter er vokset betydeligt. Maria fortæller, at det måske er hendes direkte og ligefremme facon, som kan være tiltalende for netop den målgruppe. Maria har erfaret, at når en mand vælger at gå i terapi, er det ofte med udgangspunkt i en eller anden form for afhængighed, som har været brugt til at holde afstand til en krise eller sorg, som har været uhåndterbar.

“Man kan være afhængig af arbejde, overtræning, porno, spil eller alkohol og en masse andre ting. Jeg er nænsom, omsorgsfuld og samtidig tilhænger af svesken på disken og er ikke bange for at taler om dét, der gør ondt. Det er vigtigt at understrege, at i min praksis er der plads til alle former for problemer, uagtet hvor svære, pinlige og skamfulde de kan være”, fortæller Maria.

Forbindelse mellem krop og hoved
Der arbejdes både kognitivt og kropsorienteret. Derfor finder du også både to bløde stole, en briks og en yogamåtte. Det er altid klientens proces, understreger Maria, og selvfølgelig bliver ingen tvunget ud i øvelser på gulv eller briks, hvis ikke de føler sig helt trygge.

”Jeg anbefaler altid mine klienter, at vi tænker helhedsorienteret – og får både hovedet og kroppen med”, forklarer Maria og fortsætter: “Når vi er i hovedet, erkender vi, og vi kan forsøge at ændre mønstre ved erkendelse. Men kroppen har en hukommelse, som er meget stærk, og derfor er vi nødt til at medtænke den, hvis vi virkelig vil rykke på noget.” Marias egen jordforbindelse kommer dels fra hendes midtjyske baggrund og dels fra den indianske naturfilosofi, som hun har studeret i New Mexico, USA i mere end 10 år. Hun føler en faglig pligt til konstant at holde sig opdateret og har derfor blandt andet suppleret sin 4-årige NLP psykoterapeutuddannelse med uddannelser i stress, angst og traumeforløsning. Maria har tydeligvis en meget stor værktøjskasse med sig i mødet med nye mennesker.

Og det er det, der er helt unikt ved at træde ind i dette terapeutiske rum. Hun forholder sig til, hvem der sidder over for hende og møder det menneske, som hun sidder over for præcist, som det er. Det føles enormt befriende. På Østerbrogade hos Maria Holm Iversen skal du ikke forandres, men får en mulighed for at finde en vej til at blive dig selv fuldt og helt, som den du er.

Hvordan: Et forløb starter typisk med fem sessioner. Efter 5 sessioner vurderer I sammen det videre behov. Du kommer en gang om ugen i starten og derefter hver 14. dag eller én gang om måneden.
Pris: 60 min 900 kr. Der er ingen forpligtelser, og du betaler fra gang til gang.

Hvorfor: Hvis du tumler med problematikker som angst, afhængighed, stress, ensomhed, skilsmisse, fyring, sorg, traumer eller fobier, kan du have brug for et neutralt sted at finde dig selv igen.

Hvor: Østerbrogade 132, 1.tv. · 2100 København Ø · Tlf. 2810 9996
Læs mere om Maria Holm Iversen her: www.mariaholmiversen.com


Maria Holm Iversen · Østerbrogade 132 · 1. tv. · 2100 Kbh Ø
Tlf. 28 10 99 96 · www.mariaholmiversen.com

Related Articles