Den danske chokoladevirksomhed Peter Beier har netop slået dørene op for en ny isbutik på Nordre Frihavnsgade 20, hvor der i dag ligger en choko-ladebutik og en café. Her kan de besøgende smage iskonceptet ’World of icecream’, som er forskellige isvarianter, der serveres sammen med hjemme-lavede økologiske vafler og frugter fra egen have samt chokolade fra Peter Beiers kakaoplantage.
World of icecream er vores fortolkning af isens univers. Isen består af de helt rigtige varer, den rigtige konsistens, smag og af et sortiment i konstant bevægelse. I stedet for at være rent italiensk, dansk eller amerikansk is, så er vi et frugtbart miks af det hele. Det er derfor, vores nye koncept hedder World of icecream,” pointerer indehaver og chocolatier Peter Beier og tilføjer: ”Vi begrænser os ikke, vi tager is ind fra hele verden og bruger dem i nye, spændende sammenhænge. Det kan være, vi bruger passionsfrugter, ananas, pistachie fra Italien, kakao eller vores egen øl, som vi laver sammen med Carlsberg. Det handler om at skabe den bedst mulige is. Vi har også nogle toppings på, som ikke er set før. Det er for eksempel nogle spændende tiltag inden for chokolade- og nøddeuniverset. Vi bruger vores egne nødder, som vi hakker i hånden og blander i isen, så man får nogle ekstra dimensioner.”
Fra jord til bord
Hos Peter Beier Chokolade er der fokus på én ting: At skabe den bedst mulige smag, uanset om det gælder hans berømte chokolade eller nye iskoncept. Derfor er der gennemført kvalitet i alle de led, som er med til at udvikle det færdige produkt. Den familiedrevne virksomhed har skabt et bæredygtigt ’fra Jord til Bord’-koncept, som går igennem hele deres produktion og ud i butikkerne. Deres chokolade er 100 pct. håndlavet, og de bruger kakaobønner fra deres egen plantage samt råvarer fra Ørsholt Gods i Nordsjælland, hvor deres virksomhed ligger. Her går der også høns rundt, og de er godkendt til at lave lækre, økologiske vafler til deres is. Generelt bruger de økologiske varer, hvor de kan som eksempelvis mælk, fløde, smør, rørsukker osv. ”
Vi glæder os meget til, at frugtsæsonen starter, så vi for alvor kan få implementeret vores egne frugter i is og chokolade. Vi har en frugthave på næsten to hektar, hvilket er en kæmpe fordel i mit univers. Den er fordelt på tre frugthaver med tre forskellige årgange, plantet 1934, 1996 og 2007, med alt, hvad man kan støve op af danske bær, frugter og nødder. Desuden har vi en køkkenhave fyldt med krydder urter. Det er skønt at man selv kan gå ud og høste sine egne ting og bagefter komme dem i maden,” siger Peter Beier.
Den helt rigtige sammensætning
Åbningen af isbutikken på Østerbro er den 5. i rækken og butikken på Nordre Frihavnsgade er vores kronjuvel, understreger Peter Beier. ”Nu har vi fået caféen rigtig godt i gang, og med vores nye, lækre iskoncept, har vi fået den helt rigtige sammensætning. Jeg glæder mig meget til, at folk kommer forbi for at smage vores udgave af is, de bliver bestemt ikke skuffede. Alle de tilbagemeldinger, vi har fået hidtil i de præsentationer, vi har lavet i vores andre butikker, er ovenud positive, og folk er virkelig begejstret for vores is og vores vafler,” siger han.
Peter Beier Chokolade på Nordre Frihavnsgade har samtidig med åbningen af den nye isbutik udvidet åbningstiderne, så der er åbent fra kl. 10.00 til 20 .00 alle ugens syv dage. Det gælder for både chokolade-butik, isbutik og café. Bemærk at butikken ikke er en sæsonbutik, da her er åbnet hele året rundt, så man også kan købe sin favoritis om vinteren.
Peter Beier Chokolade · Nordre Frihavnsgade 20 · Tlf. 35 38 01 10 www.pbchokolade.dk · facebook.com/peterbeierchokolade/