134 års glarmestererfaring på Østerbro

Af Susanne

Glarmester F. Linck på Vennemindevej 74 har eksisteret som glarmestervirksomhed siden 1886. Virksomheden har bevaret det lokale tilhørsforhold og ånden fra de ’gamle dage’, de i dag er den del af Schlæger, der udfører opgaver inden for flere faggrupper. 

Østerbro er en levende bydel med et aktivt handelsliv og en masse specialbutikker, der skaber liv og gode oplevelser for beboerne. Deres eksistens er en stor og positiv indflydelse på lokalsamfundet, og de er med til at skabe en autentisk atmosfære og charme.  En af disse forretninger er Glarmester F. Linck, der har ligget på Vennemindevej siden 1967, men som har eksisteret som familiedrevet glarmestervirksomhed siden 1886 og dermed har imponerende 134 år på bagen! Dengang da vi stadig kørte med hestevogne, industrialiseringen så småt tog fart og brokvarterne i København begyndte at blive tæt befolket, startede familien Linck sin københavnske glarmestervirksomhed. Der var behov for boliger til det stigende indbyggertal, og dermed var der også behov for håndværk som glarmestre, murere, tømrer m.fl.   

Drev butik i 50 år
Familien Linck havde butik forskellige steder i København, og da fjerde generation i form af brødrene Frank og Frode overtog familiefirmaet, åbnede de i 1967 butikken på Østerbro. De to brødre var kompagnoner og kørte sammen firmaet i hele 50 år, indtil de i 2017 valgte at gå på pension.    

De solgte derfor firmaet til Schlæger, som lod butikken på Østerbro køre videre under det gamle og velrenommerede familienavn, Glarmester F. Linck, og valgte samtidig at butikken i skikkelse af glarmester Kenneth Budal Larsen fortsatte med at sine særlige kompetencer inden for især indramning og blyruder. Så selv om Glarmester F. Linck er en del af noget større, kører den gamle lokale virksomhed videre under eget navn med respekt for ånden fra Frank og Frode Linck og 134 års glarmesterhåndværk, fortæller Kenneth Budal Larsen:  

Privilegeret ift. indramning
”Jeg er så privilegeret, at jeg kan arbejde med mit speciale som er indramning, glaskunst, byruder og spejle. Hvis man skal bruge os til lidt større glarmesterarbejde som stor udskiftning af vinduer i ejendom, badeværelse m.v., kan vi trække på Schlæger, der udfører alle opgaver inden for glarmesterfaget, og som også udfører tømrer-, VVS-, murer- og malerarbejde. Ved at handle lokalt hos 

F. Linck, kan man samtidig få del af en større virksomheds muligheder og brede kompetencer inden for de forskellige faggrupper,” siger Kenneth Budal Larsen. Han arbejder som nævnt især med at indramme billeder, fotos, store plakater, malerier m.v. ”Efter min mening så fortjener al den kunst, som skal hænge bag glas, at vi udfører vores opgaver på en ordentlig og professionel måde, så vi får fremhævet alle de gode ting. Jeg lærte Frank Linck at kende, da jeg arbejdede for en forretning, der hovedsageligt laver glaskunst, hvilket er min baggrund for at bidrage med min ekspertise i forhold til løsninger med glas.”

Bakke op om specielle viden
For Schlæger, som holder til i Skovlunde, men som udfører opgaver for private og virksomheder i hele Storkøbenhavn og omegn, skete over-tagelsen med udgangspunkt i, at de ville bruge butikkens mange år på Østerbro samt store viden og netværk på en måde, så begge parter fik noget ud af det, fortæller indehaver Henrik Schlæger. ”For os handler det om at bakke op omkring Kenneths specielle kompetencer samtidig med, at vi kan bidrage med vores ekspertise og muskler inden for VVS, maler, murer, tømrer og glarmesterområdet. Vi er både en lokal virksomhed, der er tæt knyttet til nærområdet, og en virksomhed, der kan løse større opgaver, uanset om man skal have udskiftet en rude eller skal i gang med et større byggeprojekt. 

Som østerbroer kan man trygt kontakte Glarmester F. Linck uanset om man ønsker hjælp til enkeltopgaver eller til totalentrepriser, vi klarer det hele,” slutter Henrik Schlæger.


Glarmester F. Linck · Vennemindevej 74  · Tlf. 39 29 55 12 · www.schlæger.dk

Related Articles