Efterårets hyggestunder starter hos Banditten

Af Susanne

I takt med, at dagene bliver kortere, temperaturen falder og mørket sænker sig tidligere og tidligere, er det tid til at rykke indendøre og finde kreativiteten frem fra gemmerne. Og hvor får man bedre inspiration end hos Banditten, der lokker med et væld af muligheder, når efteråret rammer Østerbro – og resten af København. 

Kom med!” Susanne vifter begejstret mod butikkens bageste rum. Susanne Wiberg Thomsen er kvinden bag Banditten, der har været en fast bestanddel af Østerbro siden 2003. Først i nummer 142 på Østerbrogade – og nu lidt tættere på Trianglen i nummer 138. Her er der både mere plads og højere til loftet, hvilket udnyttes til fulde med et væld af spændende ting, der lokker fra gulv til loft – og nu også med et ganske særligt lokale med rig mulighed for at slippe fantasien løs. 

En magisk tidsrejse

På vejen gennem butikken, passerer man både bløde bamser, seje racerbiler og drilske professorterninger. Her er farlige øgler, der knurrer fra hylderne, testel der byder på varm kakao og fine lamper til at lyse op i den mørke tid. Et farverigt sansebombardement for barnlige sjæle i alle aldre med hang til kvalitet og ting lidt ud over det sædvanlige. Og lige der – for enden af en nærmest magisk tidsrejse – dukker en ny verden op.  

Fra duftusser til modellervoks

”Jeg har længe gået og puslet med tanken om, at lave sådan et rum, hvor vi kunne samle alle de mange fantastiske krea-ting, vi har her i butikken, for der er så mange muligheder, og det er jo netop nu, hvor efteråret sænker sig, at man skal i gang med dem!” fortæller Susanne. 

Og der er nok at gå i gang med! Her er perler og ditto plader til både små og store hænder, malebøger og tusser med eksotiske dufte – for slet ikke at nævne hyldevis af spændende æsker med timevis af underholdning for både piger og drenge i alderen 18 måneder til 15 år. DIY-trenden har også ramt Banditten med mulighed for at designe sine egne smykker, sy sin egen bamse og lave sit eget viskelæder! Og som noget nyt, har Susanne fået den lækreste Thinking Putty fra Crazy Aarons, som både fås med glimmer, i ”guld”, som magnetisk og i en variant, der skifter farve. 

Årets bedste børnespil?

Efterår er også højsæson for spil. Og hos Banditten har man et godt udvalg af spil. Fra de helt simple til familiens yngste, som kun tager kort tid at spille, over sjove kortspil og underholdende lærespil til såvel nye som klassiske brætspil. Fra 2-99 år. Og et af de spil Susanne, venter sig meget af, er Rhino Hero Super Battle fra Haba: ”Spillet er for de 5-99-årige og et rigtigt familiespil, hvor det gælder om at bygge en skyskraber og få de fire superhelte Rhino Hero, Girafdreng, Store E og Pingvino helt til tops i det vaklende højhus. 

Og så er det nomineret til Årets Børnespil af Guldbrikken 2019.” 


Banditten · Østerbrogade 138 · Tlf. 35 55 28 08 · www.banditten.dk

Related Articles