De bygger bro til vandet

Af Susanne

NBC Marine skaber adgang til vandet, når man gerne vil bade, sejle kajak eller på anden vis bruge de mange rekreative muligheder, vandet kan tilbyde. Virksomheden har i mange år leveret nøglefærdige og specialudformede løsninger til både private og til den store ejerforening.

Vi har stor erfaring med at skabe og levere alle typer nøglefærdige bro-løsninger så man kan bruge tilhørsforholdet til vandet bedst muligt. Når man for eksempel bor på Østerbro eller i Nordhavn, vil en flydende konstruktion ofte være at foretrække. Bolværket er højt for at kunne klare de skiftende og stigende vandstande, og det er ikke unormalt, der er to meter ned til vandet. En flydebro følger vandstanden, bliver ikke over-svømmet og med en sikker adgangsvej er man altid tæt til vandet. Vi bygger i beton, stål, træ og kan levere de træsorter, som kunden måtte ønske. Vi er i det hele taget meget fleksible og kan imødekomme de forskellige ønsker om udseende og funktionalitet,” siger direktør Claus K. Andreasen fra NBC Marine. Han fortæller, at de kan skabe lige præcis den form eller anvendelsesmulighed, som man ønsker: ”Form og funktionalitet bygges ind i projektet alt efter behov. Cirka 90 % af et anlæg bliver præfabrikeret på vores fabrik ved Helsingør, hvorefter det leveres og sammensættes så det både visuelt og funktionelt er en enhed. Det betyder, at vi kan bygge hurtigt, i en høj kvalitet og til en attraktiv pris, ” siger Claus K. Andreasen.

Plug-and-play
Man kan også få et helt færdigt standardanlæg, der er ren plug-and-play, så man let kan få etableret for eksempel et kajakfællesskab eller en lille flydebro bro ved sin egen bolig, der fungerer som terrasse eller anlægsplads for en lille båd. En enkel løsning til kajakfællesskabet kunne for eksempel bestå af en flydebro 2,4 m x 6,1m, med en rampe, som både kan bruges til at bade fra samt være anløbsbro for kajakker og anden rosport. Den har typisk en flydehøjde på 20 til 30 centimeter, og man kan tilkøbe en masse ekstraudstyr.

Vinterbadeklubber er populært
Vinterbadninger uhyre populært disse år, og NBC Marine kan både levere komplette flydende løsninger med sauna og badehuse, eller som oftest en flydende konstruktion inkl. forankring og så bygger kunden selv selve saunaen. ”Uanset hvilken byggeform man vælger, er det vigtigt at den flydende konstruktion er opdriftskompenseret, således at det færdige pro-
jekt flyder vandret. Det er ikke helt ukompliceret at få en flydbro til at flyde vandret, når man belaster den uens, men det kan NBC Marine,” slutter Claus K. Andreasen.

Ønske ø’en
NBC Marines leverede Ønske ø til Nordea ejendomme, hvor kunden kom med arkitektens tegninger samt en beskrivelse af de forskellige rekreative formål deres nye Ø skulle kunne bruges til. I samarbejde med NBC Marine blev form og funktion gjort til virkelighed således at Ønske Ø’en i dag fungerer både som opholdssted til siddende og solbadende samt som anløb for kajakker og med mulighed for at få fødderne i vand. ”Vi anlagde flydebroer langs det eksisterende bolværk, som blev forank-ret med vores specielle rørforankringsprincip, der tillader ekstremt højvande uden at have de meget høje og ikke særligt pæne forankringsrør. Selve Ønskeøen er udført i forskellige niveauer, opdriftskapacitet og flydehøjde er nøje afstemt, så den kan bære det, den skal og samtidigt flyde vandret.


NBC Marine · Hejreskovvej 8 · 3490 Kvistgård · Kontor 49 17 00 72 · Direkte 20 25 00 72 · www.nbcmarine.dk

Related Articles