657
Opskrift til 8 personer
● 3 blade husblas
● 104 gram sukker
● 69 gram past. æggeblomme
● 2 dl piskefløde
● 107 gram past. æggehvide
● 3,5 gram fint revet citronskal
● 1,6 dl citronsaft
● Piskefløde til flødeskum: ca. 3-4 dl fløde
Vi bruger udelukkende økologiske produkter, men gør man ikke det, så anbefaler vi, at citronerne i det mindste er det.
Fremgangsmåde:
- Husblassen lægges i blød i rigeligt koldt vand i ca 10-15 min.
- Imens piskes æggeblommer og sukker til en luftig masse – pisk gerne længe.
- Fløden piskes til blødt skum.
- Hviderne piskes stive. Det er vigtigt, at bruge en ren skål og et rent piskeris.
- Når husblassen er blødt op, kommes den i en gryde sammen med lidt af citronsaften. Det skal kun lige smelte
– tag så gryden fra varmen og hæld resten af citronsaften i. Herved køles massen ned, og man undgår, at der kommer tråde i fromagen. - Citronsaften med husblas hældes i en tynd stråle ned i æggemassen, mens der piskes.
- De stiftpiskede hvider vendes ned i æggemassen med en dejskraber.
- Til sidst vendes flødeskummet ned i.
- Der smages gerne til, da citroner ikke altid giver lige meget smag.
- Hældes til sidst i portionsglas eller en stor skål.
- Sæt film hen over og sæt på køl.
- Inden servering – min. 6 timer senere – kommes flødeskum på.
- Skal det gøres ekstra festligt, kan der kommes syltet citronskal eller hakket mørk chokolade på.
Se også vejl. på rorvigdessert.dk, hvor Camillas udførligt guider dig igennem opskriften.