Bredgades anderledes galleri

Af Susanne

Bredgade er kendt for sine højt profilerede gallerier. Et af dem er GALLERI BREDGADE 22, der med sin lidt anderledes profil kan betegnes som Bredgades skæve galleri. Her kan man nemlig som kunstner leje sig ind og selv passe stedet.  

Det er nu den 9. sæson, GALLERI BREDGADE 22 driver sin anderledes måde at være galleri på i Københavns mondæne gade tæt på Kgs. Nytorv og Esplanaden. Galleriet, som ejes og drives af parret Mette Helmig & Morten Pflug, har en profil, som går lidt andre veje end de øvrige gallerier på den fine, gamle gade.  Her kan udstillerne nemlig leje sig ind, og de skal selv passe galleriet. Det giver de besøgende en alternativ og mere utraditionel oplevelse. Konceptet har vist sig at være særdeles bæredygtigt og ikke mindst interessant for både udstillere og besøgende. 

”Det er en stor fornøjelse for os og galleriet, at kunstnere med baggrund fra Kunstakademiet eller lignende samt autodidakte kunstnere, i stort antal henvender sig og fristes af selv at møde kunderne i den spændende gade. Der er også en masse interessante perspektiver i, at udenlandske kunstnere i stigende grad ser GALLERI BREDGADE 22 som mulighed for at få fodfæste på den danske kunstscene,” siger galleriejerne Mette Helmig og Morten Pflug. 

Udgangspunkt i filantropiske formål

GALLERI BREDGADE 22 bruger samlet set selv faciliteterne i Bredgade ca. 1 måned om året. Galleriets egne udstillinger tager som udgangspunkt i et filantropisk formål. For eksempel har galleriet gennem årene støttet nyuddannede tekstil- og møbeldesignere, lavet musikarrangementer i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival m.m. Som noget nyt i 2018 havde galleriet den store fornøjelse, at 19 danske billedkunstnere og kunsthåndværkere i en anderledes udstilling bakkede op om at støtte KNÆK Cancer 2018 indsamlingen. Lignende arrangementer vil også i fremtiden være en del af galleriets DNA.

Samarbejde med Vindelev Blindrammefabrik

I 2020 er der allerede planlagt 20 udstillinger med danske og udenlandske kunstnere, så udstillingskalenderen for det kommende år er stort set på plads. Som en del af en strategisk udvidelse af galleriets aktiviteter har de netop indgået en samarbejdsaftalt med Vindelev Blindrammefabrik om salg og markedsføring af kunstnerartikler i absolut topkvalitet. Flere strategiske samarbejder og aktiviteter forventes at blive tilknyttet galleriet i løbet af 2020. Så kig endelig forbi galleriet, der kan byde på en masse fascinerende udstillinger hele året rundt.   

Udstillingsbase for Mette Helmig
Galleriejer Mette Helmig er selv udøvende billedkunstner, og derfor fungerer GALLERI BREGADE 22 ca. 1 måned om året også som platform for Mette Helmigs udstillingsaktiviteter – enten med egne udstillinger eller i fælles udstillinger med andre kunstnere. Mette Helmig elsker farver og særegne figurative udtryk med brug af enten akryl eller ink (blæk) – og altid med en humoristisk streg. Galleriet præsenterer aktuelt (11.-22.- oktober) Joint-Art’s (Ania Carnecka & Mette Helmig) nyeste billeder fra deres fælles projekt inden for temaet ”In This Crazy Life”.

Se mere på www.joint-art.dk


Galleri Bredgade 22 ·Bredgade 22 · 1260 København K· Tlf. 22 44 34 44 www.bredgadecph.dk  

Related Articles