Balancen mellem karriere og familie er svær –  men den kan findes

Af Susanne

Gitte Damgaard Christensen har haft sin klinik på Ryesgade 57 i mere end 15 år og har oplevet, at flere mennesker har et større og større ønske om at etablere balancen mellem karriere og familien. Gitte har omfattende erfaring fra erhvervslivet på skandinavisk og europæisk plan, hvor hun arbejder med direktører, mellemledere, personalechefer og selvstændige med virksomheder i vækst.

Mit Østerbro er blevet inviteret inden for i hendes klinik for at tale med Gitte om hendes coachingarbejde, hvor de clairvoyante evner bidrager til samtaler, der stiller skarpt på kernen af problemet – hvori det personlige potentiale
ligger gemt.  “I mine 15 år som coach og clairvoyant på Østerbro har jeg oplevet en større længsel mod at finde en dagligdag, der rummer en balance mellem karrieren og baglandet. Begge dele, hvor du ønsker at være ansvarsfuld og en god udgave af dig selv. Med en karriere, der er tidskrævende, hvor du er ambitiøs og ønsker at løfte ansvaret hver dag. Kombineret med en familie, der er lige så tidskrævende, og hvor pligter og kærlighed tager af energi og overskud. Det er både direktører, mellemledere og personalechefer. Dér er vi alle bare mennesker, som ønsker et liv, der gør os glade. Både når vi er på arbejde, og når vi er derhjemme.”

“Jeg har udviklet konkrete værktøjer til at håndtere hverdagen gennem uddannelse, 32 års arbejde med mennesker og ikke mindst i livet, hvor det at være mor til tre piger er min livskraft – på godt og ondt.” 

“Som menneske handler det meget om at bruge sin intuitive impuls og se potentialet i den. Vi har alle sammen en intuitiv impuls, som vi ofte ikke bruger. Det er typisk noget, vi har lært os selv, da vi var små og fik at vide, at det, vi gjorde, var forkert. Jeg kan åbne op for den intuitive impuls og gennem respektfulde samtaler, effektive arbejdsmetoder og clairvoyance lede i retning af at finde de rigtige svar, som forløser og skaber forandring. Så du kan etablere en karriere og et bagland i balance.” 

Hvorfor hjælper vores intuition i hverdagen?

“Fordi vi kritiserer os selv alt for meget. Hvis vi i stedet lytter til vores egen intuition og lader den være en markør for, hvad vi har lyst til, får vi en positiv energi, vi kan bruge som et aktivt redskab. I vores karriere og i familien. Det har ofte nogle kortvarige konsekvenser – der måske er lidt hårde og kan betyde, at vi vælger at fastholde negative mønstre. Simpelthen fordi vi ikke kan overskue de kortvarige konsekvenser. Men tør man arbejde med et lidt længere perspektiv og blive coachet til at håndtere forandringer på en tryg måde, vokser man som menneske og i sin karriere. For man har både set nuancerne i sin tvivl, angst, begejstring, glæde, sorg og skam.”

“Vi har også meget jantelov herhjemme, som er meget styrende for, hvad vi må – og ikke må stræbe efter på jobbet. At glemme janteloven og mærke, hvad man selv har lyst til, er også en del af den intuitive impuls. Det er min vision at skabe bevidsthed og arbejde med ens personlige handlerum. På den måde får man øje på sine muligheder og indre barrierer, der står i vejen for at etablere den balance, man drømmer om.”

Vi glemmer os selv

Du har arbejdet meget med erhvervslivet og har gennem tiden hjulpet mange ledere inden for området? Hvordan
har du arbejdet med det?

“Når jeg arbejder med erhvervslivet, fokuserer jeg ikke kun på arbejdet, som mange andre erhvervscoaches gør. Jeg fokuserer på familien bag ved og det, der skal til, for at man etablerer en balance, der forankrer sig og skaber ro. Hvis karrierehjulet skal køre ordentligt, skal baglandet også være i orden. Det kan være svært, da vi er så utrolige ansvarsfulde i vores jobs og over for vores familie. At glemme sig selv er det nemmeste. Man mærker den stille angst, der bremser for energien. Har følelsen at give og give. Og til sidst har man ikke mere at give af.”

“Det handler om få energi tilbage og lytte til den intuitive impuls. Når bægeret er fyldt, kan man mærke vrede, tristhed, irritation, depression og søvnproblemer. Det går ud over familien og arbejdet. Og koster penge. Et forløb hos mig handler om at få tid til sig selv. Det er at komme ned og vende store og mindre livskriser, uden at man er forpligtet over for sine omgivelser. Vi er alle sammen nervøse for, at vi gør noget forkert eller sårer andre. Mange siger, når de kommer her, at “nu er det måske dumt, det jeg siger men…”. Der er ikke noget, der er dumt. Når man kommer til mig, står døren åben, og vi kan tale om alt. Både i coach, clairvoyance eller en kombination. Når man investerer i sig selv, lærer man at kigge på sig selv med kærligere øjne og skaber de forandringer i sig selv og i sit liv, så man kan balancere mellem karriere og baglandet.”

Gitte Damgaard Christensen kan bookes til coaching og clairvoyance i klinikken på Ryesgade 57, online samt over telefon – så ingen er begrænset af geografien. Hvis man gerne vil gøre brug af hendes evner, kan hun kontaktes direkte på telefon 26 20 04 86 eller bookes på hjemmesiden www.damgaardchristensen.dk 


Gitte Damgaard Christensen · Ryesgade 57 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 26 20 04 86 · www.damgaardchristensen.dk

Related Articles