6 tips til sommer på Vesterbro

Af Susanne

BaneGaarden
Lige midt på Vesterbro, i DSBs gamle baneterræn, ligger der ni gamle og historiske lader af træ fra 1909 fordelt på 1,5 hektar. Området er nu omdannet til en fantastisk økologisk landsby. Udover eventyrlige vilde haver med bistader og brombærkrat finder du blandt andet rustikke madboder, et bageri og den romantiske restaurant, Lade 609. Her serveres der en skøn fem-retters menu inspireret af årstidens økologiske råvarer til 350 kr., og med et glas Petit Salé blanc, Château Roquefort, IPG 2020 går man ikke helt galt i byen. Et stor shout-out til de innovative initiativtagere bag Københavns nye bæredygtige mad- og kulturdestination.
Otto Busses Vej 45a · Kbh. V · www.banegaarden.com


Siciliansk Is
Hvis man har besøgt Sicilien bare én gang, så ved man, hvordan hjemmelavet pistacieis og citronsorbet skal smage. Den ene af de to ejere er da også sicilianer, og laver isen efter helt gamle (sikkert tophemmelige) sicilianske traditioner med gode økologiske råvarer. Jeg svinger ofte forbi Skydebanegade midt i hjertet af Vesterbro, hvor jeg må have mere end én kugle Zuppa inglese (siciliansk likørsirup og mørk chokolade), pistacie og mandarinsorbet. Det smager absolut guddommeligt!
Skydebanegade 3 · Kbh. V · www.sicilianskis.dk


Vesterbronx Gym
Som tidligere danmarksmester i rytmisk sportsgymnastik har jeg trænet meget og har faktisk prøvet mange sportsgrene. En ting er dog sikkert, jeg vil aldrig stoppe med at styrketræne, heller ikke om sommeren. Det er den her gamle devise med a strong mind, strong body. Mit yndlingstræningscenter, Vesterbronx Gym, har sin helt egen charme og uhøjtidelige atmosfære med superprofessionelle personlige trænere (flager lige for Evie Madsen) og splinternye træningsmaskiner. Man kan altid få sig en hyggesnak og en hjemmelavet proteinshake hos ejerne, Kim og Nikolaj.
Vesterbrogade 76, 2. · Kbh. V · wwww.vesterbronxgym.dk


Kalvebod Bølge
Jeg elsker at bo tæt på vandet og at have muligheden for at hoppe i havet året rundt lige ved Kalvebod Bølge. Det var også en tiltrængt udvidelse af selve havneområdet med en bølgeformet promenade udbygget af solidt træ med små bassiner, opholdssteder, reposer, kajakudlejning og østers farming. Det er som et fluepapir om sommeren, men skønt at man har forenet byen med vand på smukkeste arkitektoniske vis. Man skal heller ikke snyde sig selv for de mange outdoor musicevents, Bølgen holder om sommeren. Kudos til Københavns Kommune for at bygge noget smukt, brugbart og bæredygtigt til gavn for alle.
Kalvebod Brygge 1-3 · Kbh. V · www. boelgen.com


Alfon’s
Alfons’ er indbegrebet af en lokal og autentisk vinbar, ejet af den danske kok, Amalie, og den franske vinconnaisseur, Grégoires, der er tidligere barbestyrer på d’Angleterre. Begge sørger for en intim og nede-på-jorden-stemning med godt styr på vinkortet, der spænder fra klassisk Bourgogne (my guilty pleasure) over biodynamisk vin til alternativ naturvin (not so much a fan). Vinbarens navn er naturligvis en hyldest til gadens kulørte og brogede fortid og historie, som er værd at huske på.
Skelbækgade 42 · Kbh. V · www.alfonsvinbar.com


Galleri Bo Bjerggaard
Den Hvide Kødby, der er et hovedværk i dansk industribyggeri, gemmer på mange spændende og toneangivende kunstgallerier som Galleri Bo Bjerggard. Stedet har fokus på international samtidskunst, og stifteren, Bo, deler gerne ud af sin store viden om kunst. For mig er der noget sakralt over et gallerirum, det giver ro til fordybelse. Jeg flager ditto for galleriets mange ferniseringer og udsigten fra altanen ud over det pittoreske Flæsketorv. Den lune sommeraften fortsætter man da naturligvis lige rundt hörnet på Fiskebaren. Hold i øvrigt et godt øje med den danske kunstner, Emily Gernild, hun er en fremragende non-figurativ (abstrakt) maler.
Flæsketorvet 85 · Kbh.V · www.bjerggaard.com

Helena Franck, MA, Communication & Art History, bor på Vesterbro,
jeg elsker sport, kunst, vin, venner og min familie plus ja-tak til bevaring af historiske bygninger og nej-tak til grimt nybyggeri. Min sommer skal naturligvis holdes på Vesterbro med en minor deviation til Portugal. Jeg synes, de sidste par år har vist, at man sagtens kan få en oplevelsesrig sommer i København ved at udforske egen bydel, og det behøver ikke at være dyrt. Her er seks af mine hangarounds og places-to-go hen over sommeren på Vesterbro.

Related Articles