Vandfly skaber bro mellem Aarhus og København

Af Susanne

Med vandflyruten Nordic Seaplanes kan man være hjemme inden frokost, når man holder formiddagsmøde i Aarhus eller København.

Vi har kunder, som fortæller, vi har reddet deres ægteskab, fordi de får mere tid til familien. Med os kan de for eksempel holde møde i Aarhus eller København og snildt nå hjem for at hente børnene. Ruten er en kæmpefordel for forretningsfolk, konsulenter, advokater, politikere m.v., fordi det giver dem mere tid. Alle er lykkelige for, at de ved at bruge vores vandfly, ikke behøver at bruge otte timer på transport for at komme frem og tilbage mellem de to byer,” fortæller Lasse Rungholm, direktør og partner i Nordic Seaplanes sammen med bestyrelsesformand Lars Erik Nielsen. Lasse er desuden kaptajn og en del af besætningen samt advokat med speciale inden for luftfart.

Nemt og hurtigt alternativ

Deres vandflytur på 45 minutter er et nemt, enkelt og hurtigt alternativ til bilen, bussen, toget eller et almindeligt rutefly, som er normen, når der rejses mellem landets to største byer. Med bilen kan man inklusiv pauser nemt komme op på en tur-retur, der tager otte lange timer, mens det hurtigste, en lynbus eller hurtigtog kan klare turen på, er godt seks timer. Med Nordic Seaplanes kan det gøres på 1 time og 15 minutter hver vej og i alt på 2 timer og 30 minutter inklusiv tjek-ind m.m.   

Service helt i top

Når man flyver med Nordic Seaplanes, gør de alt for at levere en sublim service, forklarer Lasse Rungholm. ”Det er alfa og omega, og vi sætter en stor ære i at levere den bedst mulige service for vores kunder. Der er lynhurtig tjek-ind, da vi max har 13 passagerer i flyet. Både i Aarhus og i København lander og letter vi 5 minutter fra indre by, så det kan ikke ligge mere centralt. Samtidig sørger vi ikke alene for at transportere folk fra a til b, vi sørger også for eftertransporten. Derfor har vi indgået en aftale med Audi om, at vore trofaste kunder gratis kan få en bil i den anden ende, så de kan komme ud og lave deres forretninger med det samme. De får udleveret nøglen til Audi’en med det samme, de ankommer og skal blot sørge for at tanke bilen op. Der er vel 25 skridt hen til bilen, så det kan ikke være nemmere eller hurtigere,” fortæller han. Nordic Seaplanes stiller også elcykler og almindelige cykler til kundernes rådighed, og de har sågar haft en segway på programmet. ”Når folk tjekker ind, spørger vi desuden om de skal bruge en taxa i den anden ende, og hvis de bekræfter det, bestiller vi den for dem, så den er klar, når de lander,” fortæller Lasse Rungholm.   

Eneste vandflyrute i EU

Vandflyruten mellem Aarhus og København blev nøje fulgt og kommenteret, da den gik i luften tilbage i 2016. Mange tvivlede på den usædvanlige idé, som dog har vist sig at være særdeles bæredygtig. ”Jeg kender ikke nogen rute-
flyvning i verden, der går fra centrum til centrum i to storbyer. Det er enestående. Samtidig er vi den eneste vandflyrute i hele EU. Om sommeren laver vi også lidt charterflyvning med en tur til Falsled og i uge 29, den såkaldte Hellerupuge, flyver vi til Skagen. Desuden har vi også nogle forskellige rundflyvninger over hele landet. Vi har en belægning på 70-80 procent, hvilket vi er godt tilfredse med,” siger Lasse Rungholm.

Måtte til ørkenen for at finde vandfly

Idéen til ruten blev fostret for 10 år siden og inkluderede egentlig en landing på Samsø, men det blev droppet. Lasse Rungholm og Lars Erik Nielsen, der ejede det meget succesrige flyselskab Maldivian Air Taxi, snakkede sammen og blev tændte på projektet. De startede derfor Nordic Seaplanes, men for at finde det helt rigtige vandfly, måtte de af alle steder forbi den iranske ørken!

Her fandt de et Twin Otter DHC-6-300, som blev genfødt som vandfly efter 38 år i sandet. ”Flyet er i bedre stand, end da det forlod fabrikken, og det er opdateret på alle leder og kanter både i forhold til teknik og komfort. Vi har ikke haft en eneste dag, hvor flyets teknik har forårsaget en hel dags aflysning,” siger Lasse Rungholm.


Nordic Seaplanes  · Tlf. 70 20 00 60 · www.seaplanes.dk
København: Nordre Toldbod 29, 1259 Kbh. K ·  Aarhus: Østhavnsvej 37, 8000 Aarhus C.


 

Related Articles