Store film- oplevelser på toppen

Af Susanne

Med Øresund som kulisse ligger Moviehouse, Danmarks eneste rooftop biograf, smukt på toppen af Experimentarium i Tuborg Havn. Det lækre biografkompleks med fem sale satser på at gøre biografturen til en oplevelse præget af store filmoplevelser, hygge, fælles-skab og komfort i unikke rammer.

Moviehouse blev startet i december 2018 af filmparret Tatjana og Michael Obel. Michel Obel har produceret og stået bagved et utal af film herhjemme og nærer en stor kærlighed til filmmediet samt den måde, vi har sociale fællesskaber gennem filmene. Biografen i Hellerup var virkeliggørelsen af Michael Obels drøm om at præsentere film i de bedst tænkelige rammer, så folk gerne vil bruge ekstra tid på at få en biografoplevelse ud over det sædvanlige. At det blev i Tuborg Havn, Moviehouse blev placeret, er ingen tilfældighed, fortæller Michael Obel: ”Da biografen endnu var på tegnebrættet, var Tuborg Havn det sted i København, der gennemgik den mest interessante udvikling. Det var her, gassen brændte for spændende ting. Og når man er så tæt på vand, skal man have en god udsigtsmulig-hed. Derfor endte vi med at lægge biografen ovenpå Experimentarium i 4. sals højde med panoramavinduer ud over hele Øresund,” siger han. Det er også et sted, hvor der er masser af gratis parkeringsmuligheder og det er vigtigt for mange af biografens gæster.

Lækker loungestemning
Når man træder ind i Moviehouses foyer, bemærker man hvor meget her sker, og hvor lækkert der er i forhold til den gængse biograffoyer. Her er små siddehjørner med samme appel som en hyggelig dagligstue eller lobbyen i et lækkert London hotel. Det er et sted, hvor man har lyst til at sætte sig og slappe af i gode omgivelser. ”Vi har delt siddeområdet lidt op, så man får ro og fred i den ene ende, mens der er lidt mere liv i den anden ende. Her er sofagruppearrangementer, der kan tage fra to personer og op til tyve personer, så der både er plads til parret og til den store gruppe. Det samme gælder for så vidt for vores café, der består af små runde spiseborde og et stort fælles langbord. Og så har vi en pejs, som er perfekt til at hygge om folk,” fortæller Michael Obel. Møblerne er dansk design, suppleret med ægte tæpper, lækre velourmøbler og enkelte fund fra de franske antikvitetshandlere i Provence.

Byder på rigtig mad
Der er køkken i MovieHouse, som fx serverer chilli con carne, tomatsuppe, pasta og charcuteri-anretninger. Og der er tilknyttet en sommelier, som nøje har sammensat vinkortet, så det både er interessant til maden, og hvis man har lyst til at tage et godt glas vin med ind til filmen. ”Vi prioriterer samværet og den gode stemning, og her er god mad og drikke vigtigt for gæsterne. Man hygger sig bedre, når man spiser sammen,” siger Michael Obel. Det samme gælder, når man ser film, mener han: ”Noget af det vigtigste ved at se film, er at se den sammen med andre. Så kan man få en pejling af, om man griner af de samme ting, bliver chokeret de samme steder osv. Det at se film sammen med andre forstærker filmoplevelsen i sin grundsubstans, fordi man bliver bekræftet i, at andre reagerer på samme måde som én selv,” understreger han.


Dem med lamperne
Moviehouse er tænkt til den bedste filmoplevelse fra starten. Det inkluderer store elektriske biografsæder med rød velour, en lille pude, nakkestøtte og fodskammel, som styres enkelt ved et tryk på en knap.

”Vi har forsynet vores elektriske stole med et lille bord, hvor man kan have styr på sine ting. Det gør, at man slapper bedre af – især fordi man eksempelvis kan sætte sit glas vin på bordet. At vi har sat nogle små lamper på bordene, er både hyggeligt og praktisk. De er selvfølgelig slukkede under filmen, men giver en fantastisk stemning. Vi har selvfølgelig både den bedste lyd- og billedkvalitet, der kan opdrives på markedet – og så viser vi alle slags film, med stor forkærlighed for film med noget substans i,” konkluderer Michael Obel.


Moviehouse · Tuborg Boulevard 10 · Hellerup
Tlf. 44 94 29 00 · moviehouse.dk

Related Articles