Som at sejle med en privat yacht

Af Susanne

Der er ingen regler eller rutiner på SeaDream, andet end at man skal hygge sig i sit eget tempo. Heller ikke ved check in. Så da vi går ombord på skibets agterdækket, får vi straks et glas champagne, og bliver på det hyggeligt dæk den næste times tid. SeaDream ligger perfekt i den smukke, gamle havn i Nice, og vi nyder udsigten, champagnen og små lækre canapeer, uden at have travlt. Som rejsejournalist har jeg været på mange skønne krydstogter. Så da Peacock Travel gav mig muligheden for at lave en reportage fra det lille eksklusive skib SeaDream, vidste jeg, at vi skulle på en virkelig unik rejse. Jeg har drømt om at sejle med SeaDream igen, siden jeg prøvede det første gang i Caribien for over 10 år siden. Hvis man er til kvalitet og en afslappet, maritim atmosfære, så regnes SeaDream for det mest luksuriøse krydstogtsskib. Det er mere skib end hotel, hvor det er lige omvendt med de store luksusskibe.

SeaDream er til dem, der vil svømme i havet, suse afsted på vandscooter og sidde udenfor på dækket og spise. Men det vidste min ledsager ikke.

For når man bor i Hellerup, forbinder man næsten automatisk et krydstogt med de enorme skibe, man har udsigt til hele sommerhalvåret i den nye krydstogtterminal. Så han, der er passioneret lystsejler, var en smule skeptisk på projektet. Men dog ikke mere end, at han kunne overtales. Så vi takkede ja og fløj til Nice for at gå ombord på SeaDream 2, hvor vi skulle tilbringe en uge fra Nice til Rom, via Cannes, St. Tropez, Portofino, Portoferraio, Bonifacio på Korsika og Rom.

Morgenmad med morgensol og havluft

I Nice bruger vi eftermiddagen på at orientere os om skibet og den obligatoriske sikkerhedsøvelse og vi slutter dagen med en skøn 4-retters menu og går tidlig i seng. Kahytten er hyggelig og praktisk indrettet med et stort vindue, en skøn dobbeltseng, et sofaarrangement med fladskærm, skrivebord og en skabsgang. Der er stillet champagne på køl og minibaren er fyldt. Men mangler man noget, så er der 24 timers roomservice.

Næste morgen vågner vi lige udenfor Cannes, hvor skibet har kastet anker. Vi går op på dækket, for alle måltider serveres udenfor, hvor der er dækket op med hvide duge. Og da vi sætter os med udsigt over bugten, og tjeneren kommer med friskpresset juice og et menukort og spørger, hvad vi ønsker, har min ledsager fuldkomment overgivet sig. ”Det her det holder. Hold da op, hvor er her skønt og delikat,” udbryder han med et sagligt smil og ind-
rømmer, at han havde forstillet sig en fabrik med vulgære madbuffeter og køer, som liften på en skiferie.

Men her er ingen kø, for besætningen ordner tjept det hele, og maden er smukt og enkelt serveret. De andre gæster viser sig endda at være både hyggelige og interessante og meget internationale. Flere af dem glæder sig allerede til de skal med SeaDream til Caribien og Cuba til vinter; ”Og skal I ikke også?” spørger de med største selvfølge.

Vandski og rosévin

De fleste dage ligger skibet for anker, og så tager man en lille båd ind til havnen. Et par gange ligger vi dog ved kaj. Vi går i land hver dag, men besøgene er hurtigt klaret i både Cannes og St. Tropez, for begge byer er proppet med turister og kæmpe yachts og helikoptere, der larmer. Så vi trækker os tilbage på SeaDream, hvor der er fred og ro og frisk luft og magelige liggestole. Når det bliver for varmt, kan vi hoppe i poolen eller svømme direkte fra skibet. Og så har de den helt store legetøjsafdeling man gratis kan benytte sig af. Alt skal prøves.

Vi suser afsted på vandscootere og paddleboards og min ledsager gør sig på vandski, hvor skibets besætning trækker ham i en zodiac.

Den friske luft giver god appetit, og vi spiser hver dag kæmpe frokoster med grillet fisk, seafood, salater og rigeligt af rosévin. Der er også plads til lidt dessert og kaffe, inden vi tager en eftermiddagslur på dækket og læser og slapper af. Vi ligger der til lyset er lavt, og så er det tid til lidt spa i skibets lille fine spa og fitnessafdeling, inden vi er klar til cocktails og canapeer på agterdækket. Alt er med i prisen, så man bliver ikke belemret med regninger, der skal skrives under.

I dobbeltseng under stjernehimlen

SeaDream tilbyder en helt særlig oplevelse, hvor man kan sove ude under stjernehimlen. Det vil vi prøve, så besætningen reder op med en dobbeltseng og pludselig ligger vi ude midt på havet og kigger op i stjernehimlen og en fuldmåne. Det kan næsten ikke blive meget mere romantisk. Vi kan dufte havet og høre bølgerne og himlen folder sig ud med utallige blinkende stjerner. Vi ligger længe og kigger, men det er svært at sove. Så vi lister ned i vores kahyt, efter en uforglemmelig nattetime.

Næste dag er om muligt mindst lige så magisk. For vi er kommet til Portofino, som ligger gemt i et lille hjørne på den italienske riviera i et hyggeligt fiskerleje, hvor luksusyachts vugger side om side med små fiskerbåde. Det er en af den italienske rivieras smukkeste og mest romantiske små havnebyer med grønne skrænter og azurblåt, klart vand. Vi er de første på SeaDream der sejler ind, for dagen skal tilbringes på land. Vi skal vandre af de berømte, stisystemer med den smukke udsigt og besøge det legendariske Hotel Splendido. Hotellet har i over 100 år været det foretrukne hotel, når adlen, hollywoodstjernerne og andet godtfolk med god smag og penge ville feriere en måned eller to. Hotellet ligger højt hævet over Portofino bugten. Turen op ad bjerget til Splendido er stejl og varm men det hele værd. Udsigten fra hotellets terrasse er storslået og vi får os en drink og lidt at spise, mens vi nyder udsigten og Sea-Dream, der ligger og vugger derude.

”Det her bliver man jo fuldkomment afhængig af,” konstaterer min ledsager, da vi sejler tilbage til skibet.

Related Articles