Solbriller er som solcreme til øjnene

Af Susanne

Louis Nielsen på Østerbrogade sætter ekstra fokus på solbriller og giver gode tilbud på solbriller af høj kvalitet. Mange kunder ved nemlig ikke, hvor vigtige solbriller er for at passe godt på synet.

Hvis du smører kroppen ind i solcreme, bør du også beskytte øjnene med solbriller. Sådan lyder rådet fra Louis Nielsen på Østerbrogade. “Solbriller er smarte og kan fuldende et udtryk. Men de har også en vigtig beskyttende funktion, fordi de beskytter mod solens UV-stråler,” siger Haider Alzahawe, der er chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbrogade. Ligesom med solcreme, anbefaler Louis Nielsen at huske solbrillerne, når UV-indekset er over 3. Her i Danmark kan det snige sig op over 6 om sommeren. “Uden beskyttelse mod solen kan øjnene og synet i værste fald tage varigt skade,” siger Haider Alzahawe.

Han uddyber, at UV-stråler kan skade huden omkring øjnene og over en længere periode være skyld i sygdommen grå stær i øjnene. Desuden kan det anstrenge øjnene at misse mod solen i længere tid, og det kan føre
til spændingshovedpine: “Uden solbriller har man en tendens til at knibe øjnene sammen, og det kan give hovedpine. Det undgår du, når du bruger solbriller, fordi dine muskler omkring øjnene slapper af,” siger Haider Alzahawe.

Gratis solbrille som andet par
I butikken på Østerbrogade møder chefoptikeren ofte kunder, som ikke tænker over det vigtige i at beskytte øjnene ved at skifte den almindelige brille ud med en solbrille, når solen skinner.

Derfor sætter de nu ekstra fokus på solbriller og giver et godt tilbud: Få 2for1 på briller fra 795 kr. Den anden brille kan være en solbrille – med eller uden styrke – som kan passe på øjnene i den skarpe sol. “Alle vores stel kan fås med farvede glas, hvor der er 100 procent UV-beskyttelse. Så man kan sagtens vælge en solbrille uden ekstra omkostninger, når man køber briller fra 795 kr.,” siger Ronni Rasmussen, der er butikschef og medejer af Louis Nielsen på Østerbrogade.

Nyt brand med markante solbriller
Mange af de store brands i butikken har designet solbriller, som kun forhandles hos Louis Nielsen. “Vi har netop fået en ny kollektion på hylderne fra det engelske mærke Vivienne Westwood, og her er virkelig nogle flotte stel med unikke detaljer. Især solbrillekollektionen er et hit i øjeblikket,” siger han.

Mange refleksioner ved vandet
Uanset, hvilken brille du vælger, bør du især skænke dine øjne en ekstra tanke, hvis du bruger dine sommerdage på vandet eller ved stranden. Både vand og sand reflekterer nemlig solens stråler, som rammer dine øjne. Det kan være en god grund til at overveje glas med polaroid i solbrillerne, forklarer Ronni Rasmussen: “I modsætning til almindelige solbriller fjerner polariserede glas refleksioner fra horisontale overflader, som for eksempel veje, vand og sne,” siger han.

Pas på børnenes øjne
Derudover bør man være ekstra opmærksom på, at børns øjne også skal beskyttes mod solen. Børn er nemlig særligt udsatte. Det skyldes blandt andet, at børns pupiller er større end voksnes. “Børn har større pupiller, og derfor rammer flere UV-stråler øjets nethinde og linse. Det er her, at strålerne kan gøre skade. Børn er desuden mere udenfor end voksne og er derfor udsat for mere UV-stråling end voksne,” siger Haider Alzahawe.

Tjek CE-mærket
Det vigtigste råd fra de to ejere er at vælge solbriller, som er CE-mærket eller har UV400-mærkning og dermed har både UVA og UVB-beskyttelse. “Farvede glas betyder ikke i sig selv, at solbrillerne har den nødvendige UV-beskyttelse. Det tror mange desværre, men de skal beskytte mod både UVA og UVB-stråler,” siger Ronni Rasmussen. Han og Haider Alzahawe glæder sig til at tage imod kunderne hos Louis Nielsen på Østerbrogade 35 og hjælpe med den helt rigtige løsning med briller og solbriller.

Gode råd om solbriller
Brug solbriller, hvis UV-indekset er over 3. Lettere skydække beskytter kun minimalt mod UV-stråler. Tjek, at dine solbriller er CE-mærket – det er en garant for, at de overholder kravene om UV-beskyttelse. Husk solbriller til børnene, hvis øjne er ekstra udsatte, fordi de har større pupiller og opholder sig udenfor i længere tid end voksne. Hos Louis Nielsen kan alle stel laves til solbriller, og alle solbrilleglas har 100% UV-beskyttelse.  Du kan få 2for1 på briller fra 795 kr., og her kan du vælge en solbrille som den anden brille – med eller uden styrke.


Louis Nielsen· Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Related Articles