Skønne smagsoplevelser for livsnydere

Af Susanne

En skøn limoncello cocktail, en fløjlsblød lakridslikør eller Gin Hass cocktail er en herlig måde at forkæle sig selv og mindes alle de gode ferieoplevelser.  

Selv om sommeren så småt er gået på hæld, kan man heldigvis stadig nyde det gode liv. Hvad det gode liv er, er selvfølgelig 100 % individuelt, men grundlæggende skal man altid huske at være god ved sig selv og få nogle små, dejlige oplevelser – specielt i hverdagen. En måde at leve det gode liv er ved at se, høre, føle, smage, dufte og nyde verden med vore sanser – god mad og drikke er for eksempel en skøn vis at forkæle sig selv på.  

Om folk fra Østerbro er bedre end andre til netop den del af livet, skal være usagt, men vi står nok ikke bagerst i køen, når det handler om at nyde tilværelsen. En livsnyderfavorit blandt mange er at sidde på sin terrasse, altan, stue eller hvor man nu slapper bedst af, og indtage et godt glas vin, cocktail eller aperitif. 

Herfra kan vi anbefale en herlig italiensk specialitet, Capri di Tonic, som er en blanding af tonicvand og citronlikøren Limoncello di Capri, der stammer fra øen Capri lige udenfor smukke Sorrento og Amalfikysten.  

Lækker og læskende

Den er lækker læskende og har en sublim sommer friskhed over sig. Den er et skønt og nemmere alternativ til en Aperol Spritz, og så kan man næsten dufte – og måske mindes – den italienske sommer, når man drikker en Capri di Tonic. ”Limencelloens sødmefulde og intense smag balanceres fantastisk af tonicen, der jo er lidt tør, men har en enorm friskhed, som passer som hånd i handske med Limoncelloen. 

Citronlikøren smager også vidunderligt sammen med mousserende vin eller Champagne,” fortæller Kristoffer Wendelboe, administrerende direktør i Strandgaardens Wine & Spirits, der sælger og importer Capris egen limoncello. Limoncello di Capri produceres udelukkende på Sorrento citroner, som kun må dyrkes på Sorrento halvøen og på Capri, for at kunne blivekaldt ’Sorrento Oval Lemon I. G.P.’ Det er ikke tilladt at tilsætte kemiske eller naturlige tilsætningsstoffer eller kunstige farvestoffer, som ikke er
godkendt. Limoncello di Capri kan fås i udvalgte vin- og madbutikker på Østerbro. 

Lakridscremelikør til efteråret

Efteråret står for døren, det kan vi ikke nægte, men lidt god sofahygge er slet ikke at fornægte, især ikke, når det sker med cremelikøren NOIR Licorice, der kombinerer det bedste fra lakrids, blød mørk rom og flødelikør. Det giver en dyb, intens smagsoplevelse skabt til at blive nydt i ro og mag. 

”Hvis man elsker luksuslakrids fra for eksempel Lakrids by Bülow, og gerne vil have smagen i et glas i stedet for, så er NOIR Licorice lige sagen for én. Man får virkelig et intenst produkt med en fyldig lakridssmag, som man kan sidde og nyde længe efter, man har drukket det,” fortæller Kristoffer Wendelboe og tilføjer: “Lakrids er blevet et meget populært gourmetprodukt. Mange har et dedikeret forhold til lakrids og betaler gerne en mindre formue for en lille dåse gourmetlakrids. Strandgaarden har en lang baggrund inden for lakrids og spiritus, da vi har lavet ‘de små grå’ i snart 25 år. Derfor var det oplagt, at vi greb bolden og skabte et nyt lakridsprodukt, som rigtig mange kunder er blevet glade for.”  

Frisk og sødmefuld

Gin er utroligt populært i disse år, hvor der næsten på ugebasis præsenteres nye gintyper, og hvor man alle steder kan deltage i forskellige ginsmagninger. Langt de fleste foretrækker dog at drikke ginsamme n med et eller flere andre produkter, som for eksempel den klassiske gin tonic, der måske er danskernes fortrukne gincocktail nummer 1. 

Mere vil altid have mere

Derfor kan man i dag drikke gincocktailen Gin Hass, der er gin og lemonsodavand tilsat mango sirup som eksempelvis Monin mango siruppen fra Strandgaarden Wine & Spiritz. Cocktailen er udviklet af bartender Kim Hass, som fik den ide at tilsætte mango sirup sammen med gin, lemon og lime, så man fik en cocktail, der både er frisk og sødmefuld – en superkombination! Monins mango sirup kan sammen med mange andre Monin- sirupsvarianter købes i velassorterede supermarkeder som Meny, Føtex m.fl.  Så hvis du ønsker at forkæle dig selv og holde fast i de gode sommerminder og gå efteråret vel i møde, så prøv en Capri di Tonic, NOIR Licorice og Gin Hass!


STRANDGAARDEN WINE & SPIRITS A/S · Aa. Louis Hansens Allé 5 · 3060 Espergærde · www.strandgaarden.dk

Related Articles