Sjov i sneen i Østrig 5 uforglemmelige oplevelser

Af Susanne

Vinter er for mange lig med skiferie, og her er Østrig et af de helt populære valg, når skisæsonen går i gang. Østrig byder dog på mange flere vinteraktiviteter end ski, så hvis du ikke er til fart på løjperne, har landet meget mere at byde på. Du finder et utal af sjove og anderledes oplevelser i sneen. Her får du fem af de fedeste oplevelser i den østrigske sne.


Salzburgerland · Bad Gastein · Skicircus · Kleinwalsertal · Arlberg


Gå på opdagelse med snesko i Salzburgerland

Er du ikke til fart over feltet, kan du skifte skiene ud med snesko. Østrig byder på et væld af smukke vandrestier, der tager dig igennem betagende alpine områder. Med snesko på kan du gå på opdagelse overalt i sneklædte landskaber, og det er der nok af i Østrig på denne tid af året. Og så tager teknikken kun få minutter at lære, så alle kan være med. Området omkring Salzburg er oplagt at udforske med snesko. Her finder du kilometervis af spor, der bare venter på at blive udforsket.


Ski og spa på førsteklasse i Bad Gastein

Hvem siger, man skal have pulsen op, når man skal have det sjovt i sneen? Tag på spaophold i Østrig og få i stedet pulsen helt ned. Hvordan lyder det her billede for eksempel: En dampende varm pool med udsigt ud over de østrigske bjergtoppe. Ikke dårligt, vel? Østrig er fyldt med skønne spasteder, hvor du kommer helt ned i gear og stadig nyder de østrigske alper, der knejser stolt i baggrunden. Hvis du leder efter en ægte luksuriøs spaoplevelse, skal du tage til Bad Gastein. Her er termiske bade og gourmetrestauranter i lange baner. Det er nydelse og afslapning i første klasse.


Kanetur i sneen i Skicircus

Kaneture er ikke kun forbeholdt julemanden. Og heldigvis for det, for en kanetur i Østrig er lidt af en oplevelse. I skønne Skicircus kan du for eksempel tage på en hestetrukken kanetur, mens sneen daler ned som små krystalskyer omkring dig. Glid gennem den knitrende sne, mens det idylliske landskab svæver forbi. Du kan endda nyde en varm drik og lune dig under bløde tæpper, mens du nyder de sneklædte bjergtoppe. Hvis turen skal være ekstra magisk, kan du tage på en kanetur om aftenen, hvor de glinsende stjerner og fakler forandrer landskabet og skaber en unik stund i sneen.


Fuld fart på kælken i Kleinwalsertal

Få et ægte sus i maven, mens du drøner ned ad Østrigs bedste kælkebakker. Find dit indre legebarn frem og genopdag den ægte barneglæde, når du kælker gennem den bløde sne. Du er næsten garanteret et grin og kilden i maven, når du suser ned ad de lange kælkebakker. Du kan også hæve kælkeoplevelsen til et nyt niveau i Kleinwalsertal ved at drøne ned ad bakkerne på en såkaldt snowtube formet som en donut eller hamburger. Hvis du leder efter et rigtig adrenalinsus i maven, så gå efter den 850 meter lange slædebane i Kleinwalsertal, der kører med 40 kilometer i timen nedad bakke.


Pister i top-klasse for den erfarne skiløber i Arlberg

Er du på udkig efter en helt klassisk skiferie, er Østrig selvfølgelig også et oplagt valg. Der er en grund til, at landet er en af Europas mest populære skidestinationer. Der er pister for alle aldre og niveauer, og så byder Østrig også på noget af verdens bedste afterski – hvis man er til den slags. Hvis du er til udfordrende pister, smuk natur og afterski i topklasse, så skal turen gå til Arlberg. Med over 300 pistekilometer er der masser af plads at boltre sig på for den erfarne skiløber.


Få mere at vide om sjov i sneen i Østrig her: rejsrejsrejs.dk

Related Articles