Røde Kors har kickstartet nyt samarbejde til årets julehjælp

Af Susanne

I går skød Røde Kors og Coca-Cola en fælles indsamling i gang for at styrke julehjælpen til udsatte børnefamilier i år. Over de næste fem uger triller Coca-Colas ikoniske julelastbil ud til 26 byer i Danmark og samler ind til Røde Kors’ julehjælp.

Børn og voksne var samlet på Røde Kors’ hovedkontor i København torsdag den 17. november for at sende den ikoniske Coca-Cola julelastbil godt afsted på årets store julemission. I et samarbejde mellem Røde Kors og Coca-Cola kører julelastbilen fra den 17. november til og med den 23. december rundt i Danmark med stop i 26 byer og samler ind til Røde Kors’ julehjælp til trængte familier. ”Vi er glade for, at Coca-Cola støtter op om vores julehjælp i år og vil være med til at give udsatte familier i Danmark en god jul. Nu er julelastbilen kørt afsted ud i landet, og vi håber, at den bringer et smil på læberne alle steder, hvor den kommer frem. Med samarbejdet med Coca-Cola får vi sat et markant fokus på Røde Kors’ julehjælp, og vi håber, det kan give endnu flere familier mulighed for at tage del i julens glæder og ikke mindst fællesskaber,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors.

På Røde Kors’ hovedkontor klippede Anders Ladekarl sammen med Annette Spanggaard, Public Affairs, kommunikations- og CSR-direktør for Coca-Cola i Danmark, det røde bånd og markerede dermed startskuddet på årets store julemission – at samle ind og sætte fokus på julehjælpen til de mange trængte familier i år. 

”Julen er en dejlig tid for mange os, den bringer os sammen i fællesskaber og omkring julebordet. Netop derfor er det enormt vigtigt at sætte fokus på, at det også kan være en svær tid, særligt
i forhold til økonomi, og i år i endnu højere grad på grund af inflationen. Røde Kors er vores globale og danske partner, når det gælder arbejdet med diversitet og inklusion, og vi håber, at vores initiativ vil få flere fællesskaber til at trives over et hyggeligt julemåltid,” siger Annette Spanggaard.

Udover taler på dagen blev der hvisket julegaveønsker i øret på julemanden af alle børnene, alt imens Jasmin Gabay og Tobias Hamann kendt fra tv-programmet Den Store Bagedyst stod i spidsen for en ’kagefabrik’, hvor børn og voksne kunne dekorere julekager i massevis. I hele landet kan juleglade danskere traditionen tro møde julemanden ved julelastbilen og naturligvis nyde en iskold Coca-Cola eller Coca-Cola Zero. Coca-Cola og Røde Kors vil desuden være til stede med en julebod i stormagasinet Magasin ved Kongens Nytorv i Kbh. fra uge 46 og frem til 23. december. 

Se på www.coca-cola.dk hvor kan du opleve julelastbilen i december

Related Articles