Bornholms julemarked

Af Susanne


Så fik vi åbnet for Bornholms Julemarked 2022 i Nexø Havn.

Det er simpelthen en fornøjelse at være involveret i et ø-samfund, så langt fra mit hjem på Nordre Frihavnsgade. Alene det faktum, at der køres et skarpt fokus på det æstetiske udtryk og den høje kvalitet i boderne, gør det til en sand fornøjelse at bidrage som projektleder på Bornholms Julemarked, der er anført af den anerkendte glasdesigner Pernille Bülow. Vi har spækket den lille juleby og de 30 træhytter med lokale brands som Snaps Bornholm, Svaneke Chokoladeri, Lakrids by Bülow og meget mere.

Slagterudsalg, kunst, keramik, smykker, strik og organiske babyartikler. Solidt flankeret af en håndplukket flåde af foodtrucks, som disker op med de lækreste retter. Det hele skal naturligvis skylles ned med lokale ganevædere som Falk Snaps, Bornholms Mosteri eller Small Batch. 

Microbrewery og meget mere

I det hele taget er det fedt at se Solskinsøen udspille sig i det kolde halvår, især nu hvor øen netop har snuppet førstepladsen som Danmarks Bedste Feriedestination 2022. Vinterturismen er for alvor sat ind, og det vrimler med nye tiltag, på øen. Det er altså ikke kun dette marked, man kan opleve. Naturen på øen er specielt dragende i de kølige måneder.

Nogle af de nye traditioner, Pernille Bülow og jeg har søsat i år, er jule-østers på restaurant Molen. Og så en optræden af den slovakiske mezzosopran Lucie Szavová fra Den Kongelige Opera. Hun tryllebinder havnen med sin magiske røst kl. 17.00 den 3. december.

Vi har også tænkt i nye oplevelser for de lokale beboere, så de føler sig set og ikke kun tilbydes de lokale produkter, som de jo ser dagligt. Der kommer f.eks. en californisk hotsauce fabrikant med stærke smagsprøver hele åbningsweekenden. Københavns egen Curly Burger er med hele måneden, og Den Muntre Gris fra Nordjylland serverer den saftigste flæskestegssandwich.

For mig er det en vigtig faktor, at Pernille Bülow kalder det Bornholms Julemarked og ikke Nexø Julemarked. Visionen er nemlig at gøre ”Juleøen” til Nordens bedste juledestination. Vi har været så heldige at være omtalt i dansk, tysk og svensk presse, så det lader til, at den magiske ø kan
et eller andet.

Sammen med flyselskabet DAT lavede jeg en lille impulsiv konkurrence for nyligt, som gik helt og aldeles viralt. Mere end 10.000 kommentarer, 6000 likes og et reach på 160.000 profiler. Så jeg regner med et fint fremmøde. Man kan jo enten flyve dertil fra det meste af Danmark, eller man kan køre mod en færge i enten Ystad eller Køge.

Eller man kan hoppe på Kombardobussen ved DGI Byen og snuppe Ystad/Rønne ruten.

Markedet kører

25./27. november · 2./4. december · 9./11. december
16./18. december · 21./22. december 

Åbningstider: Fredage 15 til 19 · Lørdage 11 – 19 · Søndage 11 – 17

Peter Sørensen 
Østerbroeren Peter Sørensen har ambitioner om at gøre Solskinsøen til Nordens bedste juledestination. Hør ham fortælle, hvilke oplevelser Bornholms Julemarked tilbyder. Peter Sørensen er event og marketingsmand i Kbh med bolig og kontor på Østerbro. Her skabte ham og musikeren USO podcasten Take Away, hvor gæster som Umut Sakarya, Roland møller, Pede B, Johnson, Elisa Lykke og Mathilde Falch har været forbi. Peter har skabt store events for f.eks. Teglværket i Sydhavnen, gadefest for Politiken, lavet street food festivaler, koncerter og en række projekter i underholdningsbranchen. Hårdnakkede rygter siger, at der er nye projekter på vej til hans hjemmebane på Østerbro.

Related Articles