Pyk Copenhagen: Børnesko på en ny og bæredygtig måde

Af Susanne

Hos Pyk Copenhagen vil de reducere overforbrug og sætter derfor først gang i skoproduktionen, når du har designet og bestilt de sko, som du gerne vil have. Her er barnet, kvalitet og det gode håndværk i fokus.

På Viborggade 19 kan du hos Pyk Copenhagen købe sko på en anden måde, end du er vant til. Pyk Copenhagen sætter nemlig først skoproduktionen i gang, når du har lagt en bestilling. Det betyder, at de fordyrende mellemled er sprunget over, og at stifterne Ulrik Schultz og Jessica Polland har fingrene i alt fra dine spørgsmål på chatten til udvælgelse af det helt rigtige bionedbrydelige og metalfrie læder. Når de fordyrende mellemled er skåret væk, er det materialerne, der er i fokus, og dem går de ikke på kompromis med. “Det er vores oprør mod en branche, der er præget af overforbrug. Vi vil lave sko på denne måde, for vi tror på, at vi både kan skabe en bæredygtig forretning, designe sko, der er smukke, og holde priserne på et fornuftigt niveau. Det er hvad vi gør hos Pyk Copenhagen”, fortæller stifter og designer Jessica Polland.

Pyk Copenhagen gik i luften i januar 2020 med en klar vision om at tage kampen op imod overproduktion. De to stiftere har mange års erfaring i skobranchen og tager naturligvis den erfaring med ind i arbejdet med Pyk.
Derfor er alle sko skabt til at give de bedste vilkår for små børnefødder, der vokser og er i gang hele dagen.


Design skoene sammen med dit barn
I Viborggade finder du Pyk Copenhagens showroom, hvor du kan komme forbi og få personlig vejledning eller prøve en af modellerne på dit barns fødder. Her finder du også enkelte design, som produceres i et lille antal, og som du derfor kan tage med dig ud af døren med det samme. På Pyk Copenhagens hjemmeside kan du ved hjælp af deres shoebuilder designe din egen sko. Du kan vælge model, sål og farver. Derudover er der også mulighed for at få dit barns navn på skoen.

“Vi favner bredt og har både helt traditionelle dæmpede farver og glimmersko med pangfarver. Derfor er der noget for alle. Kvaliteten er den samme på alle vores sko. Alt er nøje udvalgt, og vi får alle sko produceret i Portugal”, forklarer Jessica, som har haft en finger med i spillet i alle designs.

Når du har designet skoene sammen med dit barn, og beslutningen om model, sål og farver er taget, og din bestilling er gået igennem, så går der cirka 10 dage, og så har du et par bæredygtige og unikke sko til dit barn.

Det kan for eksempel være lidt af en videnskab at købe de første sko til dit barn, og her kan Pyk rådgive dig. Priserne ligger mellem kr. 500-1000 og størrelserne mellem 19-47. De laver nemlig også enkelte af deres designs til mor og far. Du er altid velkommen til at sende en besked i chatten på Pyk Copenhagens hjemmeside, eller besøget os i studioet i Viborggade, hvis du har brug for vejledning eller brug for at prøve et par sko på dit barns fødder. Vi er der på hverdage fra kl. 9-16.


Cirkelprogram aflever dine gamle sko
Hos Pyk Copenhagen har de skabt et cirkelprogram, hvor de køber dine gamle sko retur. Det betyder, at du kan komme med dine gamle børnesko – uanset mærke – og aflevere dem i Viborggade hos Jessica og Ulrik og i retur få en voucher på 150 kroner, som du kan bruge til at købe sko hos Pyk Copenhagen. “Når det er vores egne sko, ved vi præcis, hvad vi skal gøre, og hvad der kan genbruges. Derfor vil vi på sigt genbruge så meget af skoen som muligt. Hvis det er andre mærker, donerer vi dem videre, hvis standen er til det. På denne måde har vi gjort alt, hvad vi kan, for at begrænse overforbruget og for at skabe en bæredygtig produktion”, siger Ulrik og Jessica og kommer hermed med en opfordring til, at du kommer ned med dine gamle sko og får en voucher på 150 kroner i bytte.


Pyk Copenhagen Viborggade 19 · 2100 København Ø · Tlf.nr. 70 60 59 687 · www.pykcph.dk · Instagram: pykcph

Related Articles