5 sympatiske lokale kvalitetsbutikker

Af Susanne

Peter Koldbys Østerbro favoritter

Mit Østerbro har bedt optiker Peter Koldby om at udpege fem butikker på Østerbro, som han personligt har gode erfaringer med. Peter har sammen med sin hustru Maria gennem de sidste 14 år drevet Koldby Optik på Østerbrogade, og Peter og Maria har boet på Østerbro i 20 år. Optikerparret prioriterer kvalitet og personlig service, når de bruger bydelens muligheder.

Jeg hedder Peter Koldby. Min hustru Maria og jeg etablerede Koldby Optik i 2005. Vores univers kredser rundt om vores lille brilleforretning på Østerbrogade. Sammen udlever vi drømmen om en selvstændig, hyggelig og topprofessionel butik, der summer af atmosfære og passion for briller. Som selvstændig erhvervsdrivende er vores engagement dybt forankret i det lokale butiksmiljø og den fremtidige udvikling af Østerbro.

Følg Peter Koldby og Koldby Optik på instagram: @peterkoldby, @koldbyoptik


Social Foodies

Konceptet hos Social Foodies bygger på nogle meget sympatiske og vedkommende grundprincipper. Et bæredygtigt kvalitets-koncept, som hjælper socialt udsatte gennem projekter i både Afrika og Danmark. Feel Good-barometeret ringer helt oppe på de øverste trin, når du køber de fantastiske flødeboller, nødder, is og chokolade. Så hvis du vil have produkter med historie og samtidig være med til at supportere en virksomhed, som virkelig gør en forskel, så er det her du skal handle.

Social Foodies, Østerbrogade 128, 2100 København Ø – www.socialfoodies.dk


Renseriet Pernille Jensen

At gå på renseri er lidt som at gå til optiker. Det er en tillidssag. Pernille og hendes gode personale har min tillid. Kvaliteten er altid i orden, og tidsfristerne overholdes. Et kæmpe plus er, at forretningen ligger i en sidegade, så man kan altid hurtigt parkere mere eller mindre lovligt til drop-in af renseritøjet. Åbningstiderne er desuden meget attraktive. Jeg kan kun give Pernille de bedste anbefalinger.

Renseriet Pernille Jensen, Classensgade 49, 2100 København Ø – www.renseri-oesterbro.dk


Øbro Træ

Jeg drømmer om at blive den perfekte handy-man. Det bliver jeg nok aldrig, men hos Øbro Træ kan jeg udleve drømmen om ikke at gå ned på udstyr. Almir, som styrer privatbutikken i Randersgade, er altid hjælpsom og en kyndig rådgiver, når projekterne i lejligheden skal gennemføres. Man bliver overrasket over de mange varenumre, som butikken har, og det er som et lille skatkammer af diverse skruer og bolte for en glad amatør som mig. Og baggården i Randersgade er et besøg værd, udelukkende på grund af beliggenheden.

Øbro Træ, Randersgade 23-27, 2100 København Ø – www.obro-tra.dk


Madmanden

Dette er en gemt perle. Anders bager det lækreste rugbrød og topper det med klassisk gedigent pålæg. Den hjemmelavede hønsesalat eller flæskesteg er mine favoritter. Priserne er yderst rimelige, og kvaliteten er helt i top. Man skal være vaks ved havelågen, hvis man skal købe sin frokost hos Madmanden. Når der er udsolgt, så er der udsolgt, og så må man komme igen næste dag. Butikken åbner kl. 9. Anders har også catering.

Madmanden, Classensgade 18, 2100 København Ø – www.madmanden.dk


Camilla S og Stoltze

Der findes et stort udvalg af smykkedesignere på Østerbro. Kvaliteten er mange steder helt i top, og derfor handler det ofte om design samt kemi mellem guldsmeden og kunden. Jeg har haft flere gode erfaringer med Nicolettes rådgivning og vejledning. Butikken har mange forskellige smukke designs, som appellerer til den æstetiske sans. Et besøg værd.

Camilla S og Stoltze, Classensgade 18, 2100 København Ø –www.nicolettestoltze.dk

Related Articles