Østerbro Madhus

Muligheder og mangfoldighed i Østerbro madhus

Af Susanne

Østerbro Madhus, der er en del af Østerbrohuset i Århusgade, besøges af mange forskellige fra lokalområdet. Nogle kommer for den gode kaffe i caféen, andre for at slukke tørsten til Åben Hal – og rigtig mange kommer for nyde en god middag til rimelige penge. Østerbro Madhus tilbyder også kursus- og konferenceforplejning – til priser, de færreste hoteller kan være med på.

Lad det være sagt med det samme. Hvis du ønsker en romantisk middag for to, hvor du og din partner glemmer alt om tid og sted og kun har øje for hinanden, skal I ikke vælge Østerbro Madhus. Det skal I til gengæld, hvis I ønsker liv omkring jer og en hyggelig og uhøjtidelig stemning.

”Det kan være en udfordring at drive en restaurant i et kulturhus, men vi er nået rigtigt langt. Vores kokke laver selv alt maden helt fra bunden, og tilbagemeldingerne er, at vi har mange glade og tilfredse gæster, som for eksempel besøger os i forbindelse med en tur i Østre Gasværk. Vi har også en del lokale gæster, der ønsker kvalitetsmad uden at skulle betale en formue for den,” siger Nicolaj, der har været direktør i Østerbro Madhus siden oktober sidste år.

Til sommer har Østerbro Madhus været en del af Østerbrohuset i to år. På hverdage kan de mange forskellige brugere af kulturhuset – og alle der slår vejen forbi – stille den lille sult i caféen eller få en kop kaffe, men fra klokken 17 forvandles caféområdet til restaurant. På weekenddage serverer Østerbro Madhus også frokost.

Cafékort til Åben Hal

Har du børn, kender du sikkert Åben Hal i Østerbrohuset. Og så ved du også, hvor sultne børnene bliver, når de har tonset rundt i hallen i hele og halve timer. ”For nylig afprøvede vi konceptet med at lave rigtig café med cafékort i forbindelse med Åben Hal. Det var en stor succes, så det bliver vi ved med. Vi tilbyder blandt andet sunde hjemmelavede sandwichs til en børnevenlig pris,” fortæller Nicolaj og afslører, at Østerbros mange barslende mødre og fædre til foråret kan se frem til foredrags- og bruncharrangementer i Østerbro Madhus.

Oplagt for virksomheder

Nicolaj drømmer med egne ord om et mad- og kulturhus, der ”lever i et endnu højere tempo end i dag.” At huset bliver et mangfoldigt samlingspunkt for endnu flere lokale borgere – og lokale virksomheder. ”Vi har smukke lokaler, der kan rumme alt fra gruppemøder til bestyrelsesmøder og store konferencer. Østerbro Madhus tager mellem 300 og 400 kr. for en dagspakke til en konference. Hotellernes starter typisk på 700 kr. Vi laver altid mad i en sindssygt høj kvalitet og efterkommer gerne specielle madønsker fra vores kunde. Vi ligger supercentralt, kun to minutters gang fra Nordhavn, så alle har også nemt ved at komme hertil,” siger Nicolaj.


ØSTERBRO MADHUS ·  Århusgade 103 · 2100 København Ø · Tlf. 52 30 30 80 · oesterbromadhus.dk

Related Articles