Passer dine briller til din livsstil?

Af Susanne

For to ud af tre danskere er synet den vigtigste sans. Derfor skal vi passe godt på det og få det udersøgt jævnligt, så vi holder det skarpt og sundt. Nye typer brilleglas giver mulighed for at tilpasse din briller til din livsstil. Hvis du for eksempel kører meget i bil eller bruger digitale enheder meget i hverdagen.

En ny undersøgelse, som Voxmeter har lavet for Louis Nielsen, viser, at to ud af tre danskere oplever synet som den vigtigste sans. Alligevel glemmer mange at få synet tjekket jævnligt. Det er først, når vi oplever problemer med at se eller andre gener som hovedpine, at vi booker tid til synstest.

Hos Louis Nielsen på Østerbrogade oplever ejerne chefoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Rasmussen, at flere borgere er blevet mere opmærksomme på at få synet tjekket. Men der er stadig mange, som kun får synstest meget sjældent, og dem vil vi gerne se lidt oftere, så vi bedre kan passe på deres syn, siger Haider Alzahawe.

Forkert styrke kan give hovedpine
Det er dog ikke altid, du selv bemærker, hvis synet ændrer sig. Går du rundt med en forkert styrke i dine briller, eller har du nedsat syn uden selv at vide det, kan det blive en gene i hverdagen. Du kan få spændingshovedpine og have svært ved ting i dagligdagen. Vi ser faktisk en del kunder, der har nedsat syn, uden at de selv havde det på fornemmelsen. Det kan briller eller kontaktlinser afhjælpe. Bagefter kan de godt se, at de har haft hovedpine eller svært ved at se bogstaverne på skærmen eller i bogen. Men inden de kom til os, havde de altså ikke tænkt over det, fortæller Haider Alzahawe.

Undersøger for tegn på øjensygdomme
Der ligger mere i en synstest hos Louis Nielsen end blot at måle styrken på øjnene: Ved vores synstest måler optikeren ikke udelukkende, hvor godt du ser. Den indeholder også et sundhedstjek, hvor du får målt trykket i øjet og taget et digitalt foto af nethinden. Vi kigger primært efter forandringer i nethinden, der kan være tegn på øjensygdomme, såsom grøn stær og aldersrelateret makula degeneration, også kaldet AMD, siger han.

Grøn stær kan komme snigende uden, at du selv mærker noget.
Grøn stær mærker du ofte først selv, når synet har taget varig skade. Men tidlige symptomer kan vi opdage i vores synstest med sundhedstjek og sætte ind, inden synet tager skade, fortæller Haider Alzahawe. Louis Nielsen anbefaler at få undersøgt synet forebyggende hvert andet år, medmindre andet er aftalt med optiker eller øjenlæge. For langt de flestes vedkommende viser synstesten med sundhedstjek, at synet ikke fejler noget. Oftest skal der blot en ny brille eller ny styrke i kontaktlinserne til at optimere på synet.

Nye glas til din livsstil
Inden for brilleglas er der sket en stor udvikling de senere år, forklarer butikschef Ronni Rasmussen. Nu kan man få brilleglas, der passer perfekt til den livsstil, man fører, forklarer han: Vi bruger digitale skærme mere og mere i hverdagen, og det udfordrer synet for mange. Louis Nielsens SuperDigital brilleglas er optimeret til vores daglige brug af digitale enheder, men er også gode til at se langt med, forklarer Ronni Rasmussen, siger han og fortsætter: Det er en del af glasset i SuperDigital, som kaldes den digitale zone, der er optimeret til digitale enheder. Læsefeltet ligger lidt længere oppe i glasset, og dét fungerer godt til at se på digitale skærme i den afstand og vinkel, de fleste holder for eksempel smartphonen i, nemlig omkring 35 cm. Han tilføjer, at Super Digital både fås som flerstyrkeglas og nu også som enkeltstyrkeglas i en helt ny version, der hedder SuperDigital Boost.

Det nye brilleglas er især lavet til yngre kunder, som bruger digitale skærme meget i hverdagen. Det forebygger trætte øjne i løbet af dagen. Vi har fået meget positive tilbagemeldinger fra de kunder, der har prøvet glassene. Langt de fleste oplever at kunne se perfekt på alle afstande, siger Ronni Rasmussen.

Tilbringer du mindre tid foran skærmen, men meget tid ved rettet i bilen, har Louis Nielsen på Østerbrogade også helt specialiserede brilleglas. Du kan nemlig også vælge typen SuperDrive, som er optimeret til bilkørsel. Vores brilleglas til folk, der kører meget i bil, fås nu også både som enkeltstyrke og som flerstyrkeglas, siger Ronni Rasmussen.

Få rådgivning i butikken
Uanset, om du kommer for at få undersøgt synet, høre om mulighederne for specialiserede brilleglas eller gerne vil se de nyeste kollektioner af stel fra danske og internationale brands som DAY, Marc Jacobs eller Tiger of Sweden, så står Ronni, Haider og deres kolleger klar til at hjælpe dig hos Louis Nielsen Østerbrogade: Vores optikere og optikerassistenter har mange års erfaring. Vi står klar til at hjælpe med at løse netop dit problem eller stille din nysgerrighed, siger Ronni Rasmussen.


Louis Nielsen Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Related Articles