Påskeferien indbyder til sol og oplevelser

Af Susanne

Påsken kan være lunefuld herhjemme. Derfor er påskeferien 2022 en oplagt mulighed for at lægge vinterens kulde og mørke bag sig og rejse ud til sol og forårsfornemmelser. For mange vil det også være her, rejselysten for alvor vender tilbage trods restriktioner og benspænd. Her får du derfor redaktionens bud på 9 rejsemål, du kan få et brag af en dejlig påskeferie, uanset om du er til strand, kultur eller spa. Husk som altid at være opmærksom på indrejsekrav.

De 9 bedste rejsemål til påskeferien

1 Cypern

Cypern har et lidt tørrere klima end Grækenland og er derfor oplagt til en solskinsrejse i påskeferien. Den sydlige del af den delte ø har været et af de mest åbne områder i lang tid, mens den nordlige del er sværere, da landegrænsen pt. er lukket. Cypern er både store turistområder og små ukendte flækker, når bare du bevæger dig lidt væk fra kysten. Der er god mad, dejlig stemning og meget rimelige priser. Cypern er et virkelig godt valg til en påskeferie i solen.

2 Georgien

Kaukasus-området er en overset perle. Georgien og nabolandet Armenien er geografisk skruet sådan sammen, at det er bedst at besøge de naturskønne kulturlande før eller efter sommeren, hvor der er for varmt. Det gælder også for fx Iran, Kirgisistan og Usbekistan, der dog ikke er så tilgængelige lige nu. Georgien og Armenien er de ældste kristne lande i verden, og de er overstrøet med smukke byer og vilde bjerge og har meget gæstfrie befolkninger. Der er også en fantastisk mad- og vintradition i området, og det kan jo godt gøre rejsen sjovere. Hvis du skal helt op i bjergene, kan det stadig være lidt køligt i påsken, men med de samme breddegrader som Rom og Barcelona er det spirende forår et godt tidspunkt at besøge Georgien.

3 Malta

Øen lige syd for Sicilien har et behageligt klima i påskeferien, og den er proppet med oplevelser. Hvis du er til kultur, vil korsriddernes by Valetta og den 6000 år gamle by Ħaġar Qim helt sikkert imponere dig. Det er ikke uden grund, at Malta bliver kaldt Middelhavets kulturø. Havet omkring Malta er krystalklart, og er derfor perfekt til udforskning under overfladen. Der er også masser af helt klassiske sol-oplevelser på øen, der har en veludviklet turistinfrastruktur, og de lokale taler fint engelsk. Malta er et oplagt valg, når du vil have både, varme, kultur og naturoplevelser i din påskeferie.

4 Polen

Der er stolte traditioner for spa, wellness og kurbade i flere lande syd for grænsen, blandt andet Ungarn og Slovakiet, og til din påskeferie er det oplagt at tage til den polske Østersøkyst, der ikke ligger længere væk, end man lige kan køre dertil. Polen har rigtig mange flotte spa-hoteller langs kysten fra Stettin til Kołobrzeg Polens, spahovedstad. Her er der varmt året rundt i de smukke bade, og du kan få alle de kur- og diætbehandlinger, du drømmer om, plus naturligvis massage til ømme rygge og fødder. Mange steder tilbyder også yoga, og så er det til rigtig gode priser. Polen er et rigtigt god bud på en påskeferie i forkælelsens tegn.

5 Italien

Rom er perfekt til påskeferie. Klimaet er i modsætning i august behageligt i påskeferien med temperaturer på op til 20 grader. Rom er naturlig-vis en kulturby med stort K, og så kan den også rigtig meget andet. Tag fx på madkursus, på vinbar og udforsk madmarkederne ude i kanten af byen, og oplev byen som italienerne gør. Rom er noget helt særligt i påskeugen. Det er en festlig højtid, der tiltrækker pilgrimme fra hele verden. Det gør en påskeferie i Rom til en helt speciel oplevelse, der skal ses og mærkes.

Vi kan også anbefale at holde påskeferie her:

  • Danmark der er naturligvis også mange gode muligheder for påskeferie i vores eget land. Danmark bugner af kulturoplevelser i påsken, og hvis vejret arter sig, er der mange flotte steder, du kan vandre, og ellers gå indenfor og få varmen i spa. Tag en tur til København og Aarhus eller på museum i Jelling eller Sønderjylland.
  • Egypten med Luxor, Rødehavet og pyramiderne er en solsikker rejsemål påskeferien.
  • Madeira den smukke blomsterø med masser af vandreruter og gastronomiske oplevelser.
  • Kap Verde der ligger et stykke syd for de Kanariske Øer, har sol og perfekte sommertemperaturer i april. Her er masser af friskfangede fisk, vandsport og medrivende danserytmer.


For mere info, besøg rejsrejsrejs.dk

Related Articles