OL svømme-drømmen lever i bedste velgående på Østerbro…

Af Susanne

Som de fleste læsere er bekendt med, så bor den dygtige svømmer Jeanette Ottesen, der satser på endnu et OL på Østerbro, men der bor også en anden dygtig svømmer på Østerbro, nemlig herresvømmeren Rasmus Nickelsen, som drømmer om at kvalificere sig til sit første OL til sommer. Han bor på Østerbro sammen med sine 3 søskende og sine forældre.

Rasmus Nickelsen har svømmet siden han var 8 år. I starten dyrkede han både atletik i Sparta og svømning, men Rasmus fravalgte atletikken som 12-årig for at hellige sig svømningen. I dag træner Rasmus i Helsingør svømmeklub og på landsholdet og drømmer om at kvalificere sig til OL i Tokyo og håber med denne kvalificering at kunne træde i fodsporene på sin farfar, Erik Petersen, oprindeligt også fra Østerbro, der vandt guld i roning ved OL netop Tokyo i 1964.

Nationale resultater…
Rasmus har med sin unge alder allerede opnået mange fine nationale resultater, og Rasmus besidder et hav af danske årgangsrekorder og juniorrekorder i flere af sprint distancerne indenfor crawl og butterfly. Den sidste nationale bedrift blev sat 21. december, da Rasmus tog sin første individuelle senior rekord i 100 meter buttefly i tiden 51.14 sekund, en tid 0.31 sekund under den tidligere rekord sat i 2014.

Internationale resultater…
Rasmus har også allerede gjort sig bemærket på den internationale svømmescene. Første gang til ungdoms OL i Baku i sommeren 2019, hvor Rasmus’ svømmede sig til den danske delegations eneste guldmedalje i hans favorit disciplin 100 m. butterfly, og han svømmede sig også til en bronzemedalje i 100 m. crawl. Rasmus fik her prøvet kræfter med set-up’et til et stort internationalt stævne med mere end 3500 deltagere. Rasmus fik i december 2019 endnu en drøm opfyldt, da han kvalificerede sig til senior EM i svømning på kortbane i Glasgow, hvor han opnåede en semifinale plads i 50 m. butterfly og sammen med de øvrige danske herrer satte en flot dansk senior rekord i 4 x 50 medley.

Disse internationale stævner har bare givet Rasmus endnu mere blod på tanden, og drømmen om at komme ud og give den endnu mere gas på den internationale scene lever i fuldt flor, og det næste skridt er at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Related Articles