Østerbros egen fotoinstitution

Af Susanne

Click Østerbro er noget af en institution på Østerbro. Butikken, der også er kendt under det oprindelige navn Grønlund Foto, har ligget på Østerbrogade 134 siden 1916 og har altså mere end 100 år på bagen.

Click Østerbro har i alle 105 år virket som en fotohandler, men den ikoniske butik solgte også vinylplader i starten. I dag er den en del af samarbejds- og markedsføringskæden Click, men er ellers en selvstændig butik, der er ejet af Mette Larsen. Hun står selv bag disken og servicerer kunderne med godt humør og en stor viden om fotografering, behandling af billeder og kameraer, da hun har arbejdet som fotohandler i mere end 30 år. Click Østerbros hovedfokus er løsninger med billeder. De laver billedprint, storformatsprint, så man kan få sine billeder i plakatstørrelse, fotobøger samt prints på krus, t-shirts, musemåtter etc., salg af fotoudstyr, digitalisering af analoge medier m.m.

Smarte billedløsninger
”Vi laver især billedløsninger med rammer, albums og kalendere af kundernes fotos fra smartphones og tablets. I forbindelse med billeder i forskellige størrelser har vi for nylig fået en printer, som med det samme kan printe billeder ud til kunderne. Man kan desuden få lavet personlige kalendere i væghængte udgaver i A3- og A4-format eller bordkalendere i forskellige udgaver. En personlig kalender er den perfekte personlige gave eller god forkælelse til hverdagsbrug,” siger Mette Larsen og fortsætter: ”Det er også muligt at bestille fotobøger, så man har det hele samlet et sted. Man kan få lavet fotobøgerne i alle mulige papirtyper og selv være med til at designe ryg og cover. Når man ved, hvilke billeder, man gerne vil have med i bogen, uploader man dem på vores hjemmeside. Vores system sørger for, at de automatisk bliver sat ind i bogen, men man kan også selv sætte billederne ind i bogen, hvis man ønsker det. Når bogen er færdig, kan den afhentes hos os. Hvis man ikke er så god til det med computer, gør vi det gerne for kunden,” tilføjer Mette Larsen.

Kvalitet i et rigtigt kamera er højere
Som gammel fotohandler sælger butikken naturligvis også kameraer, objektiver, kameratilbehør, kikkerter, video med tilbehør m.m. ”Selv om alle smartphones har et kamera, er der stadig en del, som gerne vil have et ’rigtigt’ kamera, der tager gode billeder. Opløsningen i et billede fra en smartphone kan have sine begrænsninger lysmæssigt og størrelsesmæssigt, og her er kvaliteten i et rigtigt kamera bare langt højere. Det er der stadig en del entusiaster, der sætter stor pris på,” fortæller Mette Larsen, der tog en uddannelse som fotohandler i 1988, og hvis store passion er foto-grafering. Mette Larsen kom til butikken på Østerbro i 2001 og blev ejer i 2009. Hendes kollega i Click Østerbro blev udlært i 1990, så der er stor erfaring og viden om foto- og billedområdet i butikken på Østerbrogade.

Hvis man har minder, som ligger godt gemt på gamle analoge medier som videobånd, smalfilm, dias m.m., laver Click Østerbro også digitalisering af disse. ”Vi har teknologien til at overføre folks billeder til et valgfrit digitalt medie. Man er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information, og selv om forretningen er lukket pga. coronapandemien for tiden, kan vi stadig træffes på telefon, mail og sociale medier,” slutter Mette Larsen.

Eget atelier
Click Østerbro har også et atelier, hvor de tager pas- og kørekort-billeder, profilfotos og portræt-serier. Alle pasfotos tages af en certificeret pasfotograf med godkendelsesgaranti, pointerer Mette Larsen. ”Når man skal have taget en portrætserie i vores atelier, kan man selv udvælge de billeder, man ønsker. Så det er ikke en pakke, man får presset ned over hovedet.”


Click Østerbro · Østerbrogade 134 · Tlf. 35 38 47 90 · www.click.dk · mail: 2100@CLICK.dk

Related Articles