Nye kreative værksteder for voksne

Af Susanne

Den 1. december 2021 åbnede The Fiddlery dørene for alle voksne østerbroere, der har lyst til fordybelse og kreativitet. Her kan du arbejde med ler, male, strikke, lave smykker eller kombinere dem alle på nye måder.

Tænk mindre. Fuml mere. Det er stifterne Sebastians og Peters vision med The Fiddlery. Vi skal turde fejle mere, lege mere og tillade os selv at være i en proces, hvor der ikke nødvendigvis er fokus på produktet. “For os handler det om “learning by doing”. At fumle sig frem og opdage en fejl for derefter at fejre den eller se, hvordan den kan bruges. Fejl hurtigt og brug fejlen, så arbejdet kan vendes til en oplevelse af succes og udvikling.”

På mange måder opstod ideen til The Fiddlery som en reaktion på samfundets orden og travlhed. Stifterne af The Fiddlery, Sebastian og Peter, oplever, at vi i samfundet skal være effektive og eksekvere. Det efterlader sjældent tid til fordybelse og den kreative udvikling. “Det er et frirum. Et sted hvor ingen dømmer hinanden, og hvor der er plads til alle typer. Der er en meget “pushorienteret” tendens i samfundet. Vi bliver bombarderet med produkter og valg, der stoppes ned i halsen på os som forbrugere,” forklarer Sebastian og Peter og fortsætter: “Vi vil i stedet minde folk om at være tilstede og nærværende. Understøtte deres ønske om at være i nuet ved hjælp af det kreative, praktiske håndværk – enten alene eller sammen. Når man er skabende, så mister man fornemmelsen for tid og sted, og det er sundt.”

Krea-fitness
The Fiddlery vil gøre det nemt for dig at være kreativ. Du træder ind i et 1070 m2 stort kreativt univers i fire planer, hvor du kan vælge mellem fire forskellige værksteder. Måske har du lyst til at starte med at male, derefter bevæge dig videre til keramik-værkstedet eller afslutte dagen med at lave smykker eller strikke.

“Du skal forestille dig det som en voksen-SFO, hvor der sidder de der fire helt seje pædagoger, der har gang i fire forskellige aktiviteter. Du kan frit bevæge dig rundt mellem aktiviteterne i nysgerrighed og prøve det af,” forklarer Peter og Sebastian og igangsætter måske minder fra tiden i SFO’en, hvor man netop kunne lege med det kreative og være nysgerrig og fumlende.

Udover de åbne værksteder, har du også mulighed for at tilmelde dig kurser og workshops, hvor du kan blive inspireret og arbejde med dit eget håndværk. Du kan vælge at komme ind fra gaden, hvis du pludselig føler skabertrang og har tid til overs, eller du kan booke dig ind, hvis du har sær-lige ønsker til fx drejeskive, glassur-rum eller klatkammer.

Kreativitet på medlemskab
Du tilmelder dig The Fiddlery med et abonnement, så du for 299,- om måneden frit kan benytte dig af de forskellige tilbud. Et dagspas koster 149,-, hvis du vil prøve det af inden. Alle materialer bliver stillet til rådighed til priser, som er langt lavere, end hvis du køber det i butikkerne. Det skyldes, at du som medlem modtager en rabat på alt, du køber.

“Det skal være nemt at være kreativ og fordybe sig. Vi inviterer alle indenfor og skaber rummet til, at man igen kan opdage, hvor godt og udviklende det er at fordybe sig uden at være effektiv og uden at vurdere og bedømme hverken sig selv eller andre,” siger Peter og Sebastian og sætter ord på deres klare mission: “Vi vil gerne skabe et sted, hvor vi samler alt, hvad du skal bruge til den kreative aktivitet og samtidigt gør det nemt for dig.”

Udover adgangen til de mange værksteder og kurser, har du også mulighed for at blive inspireret af andre håndværkere og kunstnere, når The Fiddlery inviterer til FiddleTalk. Her er der fokus på den kreative proces og på at inspirere til mere fordybelse, og til at vi alle finder vores vej ind i kreativiteten. Peter og Sebastian har også planer om at lave samarbejder med de lokale skoler og på den måde tilbyde forløb til Østerbros skoleelever.

Fakta om The Fiddlery.dk

Du kan arbejde med:
Keramik · Billedkunst · Strikning · Hækling · Smykker · Papir

Åbningstiderne er:
Søn-tor kl. 8.00-22.00. Fre-lør kl. 8.00-24.00.

Priser:
Medlemskab 299,- pr måned.
Dagspas 149,- pr dag.

The Fiddlery er kun for voksne (alle over 14 år), med mindre der er angivet andet under særlige arrangementer og workshops.


The fiddlery.dk · Ryesgade 113 · 2100 København Ø · Tlf. 60121913 · thefiddlery.dk

Related Articles