Ny amerikansk diner på Triangel gør dig glad i låget

Af Susanne

”Hos Stacy’s Dinner kan alt lade sig gøre og intet er for vildt!” Sådan er ordene, da Linné Sommer, stifter og ejer af Stacy’s Diner, der åbner den 1. marts på Trianglen, skal karakterisere Østerbros kommende 50’er amerikanske dinermiljø. Hun ejer i forvejen to lignende diners i Køge og Næstved og ser store muligheder for at folk på Østerbro og København
i lige så høj grad vil elske det charmerende og gennemførte amerikanerkoncept. 

Men hvorfor et dinerkoncept på Østerbro med udgangspunkt i 50’ernes USA? ”Så må jeg gå tilbage i historien. Jeg har i 14 år haft en fiskerestaurant i Køge. Her kan jeg stilmæssigt ikke skeje for meget ud, men da jeg fik mulighed for at etablere en restaurant meget tæt på, gik jeg all in med alle de skøre ting, jeg kunne finde på. Da jeg eksempelvis fortalte min mand, at jeg ville dele en gul amerikansk skolebus på langs og sætte den på bygningen, var vi tæt på at blive skilt,” griner Linné og fortsætter: ”Det kan man ikke, sagde han, men det skal man ikke sige til mig. Så jeg gjorde alt for at modbevise ham. Hvor der er vilje, er der vej. 

I dag er Stacy’s Diner et 100 procents gennemført spisested, hvor cosiness, happiness and dreams er mantraet. Cosiness er, at du kommer ind i en anden tidsalder. Du glemmer nutiden og i stedet bliver fortiden din nye nutid. Hapiness hos os er, at du bliver glad i låget af at være her. Det gælder farverne, musikken, maden og stemningen. Og det gælder for både det fem-årige barn eller den 80-årige, der engang har rocket til Elvis, og som elsker musikken herinde. Dreams er, at man får lov til at drømme sig tilbage til en svunden tid, hvor man var uden mobiltelefoner, mails osv., og hvor det hele var lidt nemmere. Vi er i bund og grund et univers, der tager dig fuldstændig tilbage til en anden tidsalder,” siger Linné. 

Pinups og vilde vægmalerier

Myndighederne gav hende ikke lov at sætte en halv bus på bygningen på Triangel, og i stedet er fokus rettet mod pinups og nogle vilde vægmalerier. Temaet er fotoshoot, hvor man ser filmscener med pinup som hovedpersoner. ”Det er meget lyserødt, men samtidig også meget maskulint med en række kontraster til candyflossuniverset. Her er mange pastelfarver, men også rå nummer- og emaljeplader. Her kommer også til at være brændstofs standere og lignende gejl. Så vi får et både meget maskulint og feminint univers. Fællesnævneren bliver, at det hele er lidt skørt,” fortæller Linné. 

Hos Stacy’s Diner tænker i de i den grad på børn og barnlige sjæle. I dineren i Næstved står en række gamle pinball maskiner fra dengang, de kunne lave ordentlige pinballmaskiner. På Østerbro kommer der også to gennemførte retro pinball maskiner samt en arkademaskine. Stacy’s Diner er i to etager, og på hver etage etableres der et legerum til børnene, så de kan bruge tid der, hvis de bliver utålmodige. ”Vi er børnenes univers, og vi gør meget for dem. Det skyldes til dels egne erfaringer. Da vi åbnede vores første restaurant, var jeg gravid med vores første søn, og vi fik vores andet barn et år efter. Vi boede bogstaveligt talt på restauranten og fik derfor indrettet et stort legerum til børnene. Det var en kæmpesucces, og det tog vi med videre til Stacy’s,” fortæller Linné. 

Store og greasy burgers

Burgers er den primære spise på Stacy’s Diner. Det skal ingen være i tvivl om. De bruger kun velfærdskød fra Nordjylland og gode råvarer i deres burgers. Det er store og greasy burgers, og udvalget varierer fra den helt traditionelle til de lækre, store og snaskede burgers, som man bliver dejlig klistret af at spise. Man kan derudover få en fiskeburger og tre veganske udgaver. Her serveres også spareribs samt en giant chilidog, der er perfekt at gå med, når man eksempelvis skal i Fælledparken. Nachos og ham-and-cheese er tillige på menukortet samt Stacy´s ikoniske milkshakes, der er lavet på den helt originale måde uden isterninger og mælk, men med fløde og rigtig is. ”Der kommer også en unik Østerbro Milkshake med sin helt egen smag. 

Vi har vores egen øl, og som noget helt nyt har vi i samarbejde med Rocket Fizz, der laver amerikanske specialtere Stacy´s Diner universet for alle på Østerbro og i København,” slutter Linné Sommer.        

Gratis prøvemiddage via Facebook og Instagram

Restauranten åbner som skrevet den
1. marts,
og den 27. og 28. februar er der prøvemiddage, hvor 500 gratis middage udloddes. Hvis man vinder, får man besked om, hvorvidt man kan tage 1, 2 eller 3 personer med. Man kan vinde middagen ved at gå ind på facebook.com/stacysdiner2100 eller instagram (@stacysdiner) og like deres sider. De skriver direkte ud til de heldige vindere den 25. februar. ”Prøvemiddagene er en mulighed for vores personale at øve sig, da det i høj grad bliver et nyt personale, der skal stå for maden. Her kan de få lov til at lave alle de fejl, de helst ikke må lave, når vi åbner den 1. marts,” siger Linné.  


Stacy´s Diner · Triangel 4 · www.stacysdiner.dk/stacys-oesterbro/

Related Articles