Luksusbrands til halv pris

Af Susanne

Hos Democratic Eyewear vil man ikke straffe kunden for at have høj styrke, skulle bruge tyndere glas eller have bredere læsefelter. Alle betaler det samme og får briller i den bedste kvalitet og med de tyndeste glas på markedet. Det er et enkelt, ærligt og gennemskueligt koncept.

Har du også haft svært ved at regne ud, hvad dine nye briller egentlig kommer til at koste dig, når du står ved optikeren? Du har godt nok prisen på stellet, men så nævner optikeren en masse ekstra ting, du skal tage stilling til, og som kun får prisen til at stige: Hvor tynde skal glassene være? Skal du ikke også have et bredere læsefelt? Og hvad med endnu bedre overfladebehandlinger?

Som kunde stoler man blindt på optikeren, og man vil heller ikke vælge den billigste løsning, så derfor ender man ofte ud med at købe nogle meget dyrere briller, der har fået tilført en masse ting, som man faktisk ikke rigtig har brug for.

“Det handler bare for optikeren om at få så mange penge i kassen. Med alle de tillæg kommer du til at betale 12.000-14.000 kroner for brillerne. Det samme par kan vi sælge for 6.000 kroner,” siger Stig Hansen, der er en af medstifterne af Democratic Eyewear.

En brillekæde, der så dagens lys i 2019, og som ønsker gennemsigtighed og rimelige priser for kunden. Uden
at gå på kompromis med kvaliteten. Og hvordan er det så muligt?

“Vi går udenom alle mellemmændene, og derfor kan vi tilbyde høj kvalitet til priser, hvor de fleste kan være med. Hele idéen med navnet Democratic Eyewear er også, at vi ikke straffer nogen for at have høj styrke, for at skulle bruge tyndere glas eller have bredere læsefelter. Alle får de tyndeste glas, de bredeste læsefelter og alle de overfladebehandlinger, som man normalt skal betale ekstra for, er med i vores pris,” siger Hansen.

Stort internationalt netværk

Stig Hansen har mange års erfaring som optiker i udlandet, hvilket har givet ham et unikt netværk. I en årrække boede han i Hong Kong, hvor han arbejdede for et stort engelsk brillefirma og stod for at producere og designe brillestel i alle deres butikker i hele verden. Det var netop igennem dette engelske firma, at han lærte de to andre medstiftere af Democratic Eyewear, Lone Lorentzen og Thomas Falck, at kende. Lorentzen arbejdede som marketingsdirektør, mens Falck var bureaudirektør i et firma, man arbejdede tæt med. 

“Lone og jeg havde længe gået og sagt for sjov: ‘Vi kunne sgu gøre det selv endnu bedre’. På min arbejdsplads skrev jeg en masse inputs ned, som jeg mente kunne gøre, at vi fik en større markedsandel, men som de ikke rigtig lyttede til. Til sidst sad vi næsten med en hel businessplan.”

Med forretningsplanen og konceptet på plads gik de tre i banken og brugte deres opsparinger på at gå i luften med deres drøm. Democratic Eyewear kunne åbne deres første butik på Østerbro i København i oktober 2019, og siden har man trods corona og inflation udvidet med butikker i Lyngby, Valby, Odense og på Frederiksberg.

“At vi har kunnet åbne yderligere fire butikker, viser os bare, at det er et koncept, der virker.”

Egne designs og luksusbrands

Democratic Eyewear designer og sælger både deres egne briller, men også de nyeste modeller fra moderne high-end brands som Tom Ford, Cutler & Gross og Oliver Peoples. For Democratic Eyewears egne modeller spænder prisen for komplette enkeltstyrkebriller fra 995.- og 1.995.- og for brands som Belvie, Tom Ford og Oliver Peoples fra 2.995,- til 3.995.- og et tillæg på kun 2.000 kroner for flerstyrkeglas selvfølgelig med det bredeste læsefelt og alle overflade-
behandlinger.

“Vi har aldrig rabat på noget, vi har altid lave priser, og det er derfor, vi siger, at det er ‘luxury redefined’, fordi du fx kan købe Tom Ford, Cutler & Gross og Oliver Peoples til cirka handelen af, hvad du betaler andre steder. Og det er med de bedste glas, du kan få. Det kan jeg garantere, fordi vi arbejder med nogle af verdens førende glasleverandører, der er ejet af Essilor blandt andet.”

Brillerne er lavet af italiensk acetat fra Mazzucchelli og med tyskproducerede hængsler fra OBE, som betegnes som “Roll Royce” inden for hængsler.


Democratic Eyewear · Østerbrogade 54 · Tlf. 39 29 21 00 · Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · Lyngby Hovedgade 35 · Tlf. 51 33 00 28 · Valby Torvegade 21· Tlf. 30 51 00 25 · www.democraticeyewear.com

Related Articles