Køb og salg af ædelmetaller handler om service

Af Susanne

Mit Østerbro har været på besøg hos Nyfortuna, der beskæftiger sig med køb, salg og vurdering af ædelmetaller og diamanter samt yder pantelån. De flyttede sidste år fra Vibenshus Runddel til hjørnet af Østerbrogade og Nygårdsvej.

Af: Lars Graabek – Mit Østerbro

Administrerende direktør Mia A. S. Hinrichs, hvad har det betydet for jer, at I nu ligger centralt på Østerbro i forhold til placeringen på Vibenshus Runddel?

“Det har betydet meget. Vores gamle lokation lå mere diskret, og fra at kunderne synes, det var fint, vi lå der, ændrede holdningen sig de senere år til, at det var lidt skummelt. I dag, hvor vi ligger på en åbenlys hjørnelokation, omtaler vore kunder det som dejligt, at vi er placeret et så åbent sted. Psykologien omkring det at sælge guld eller tage pant har ændret sig over de seneste år, så vi er glade for at komme hertil, hvor vi ligger åbent og tilgængeligt. Og vi er blevet taget rigtig godt imod af nærmiljøet”, fortæller Mia A. S. Hinrichs.

Trygt med gode samarbejdspartnere

Hvad er det, I egentlig beskæftiger jer med?

“Vi sælger og køber bl.a. ædelmetaller og rådgiver omkring dem. Det er vigtigt, at folk får den rette anbefaling og rådgivning, når de kommer med deres værdier. Vi køber ikke hvad som helst, og det, som har en stor herlighedsværdi og er bevaringsværdigt, anbefaler vi kunden at gå videre med, eksempelvis til Bruun Rasmussen Kunstauktioner.”

“Investering i ædelmetaller vinder meget frem og er vækstet 600 procent hos os det seneste år. Det skyldes dels, at vi har gjort os mere tilgængelige på lokaktionen her, dels på vores webshop, som muliggør, at man kan sidde derhjemme og investere. Finanskrisen lærte os, at ædelmetal har en værdi, mere end det nødvendigvis er et smykke. Vi kan give en økonomisk gave, som samtidig er en investering. Og så har folk taget til sig, at eksempelvis guld ikke er kompliceret; det er transparent og alle har adgang til verdensmarkedsprisen.”

Pantelån billigere end kviklån og overtræk

I er også pantelånere, som ofte er noget, man forbinder med en amerikansk film?

“Det startede vi – som de første herhjemme i 40 år – med for 4 år siden. Pantelån er et godt alternativ til finansiering, og betydeligt billigere end f.eks. et dyrt kviklån og overtræk på Dankortet. Hvis man stiller sikkerhed i en værdigenstand f.eks. et smykke, sparer man sig for stiftelsesomkostninger, risikoen for RKI og lignende udgifter. Folk ved godt i dag, at banker også er en forretning, der har nogle ret heftige, og for mange uigennemskuelige renter og gebyrer. Og hvis du har brug for et kortsigtet lån til en dyr tandlægeregning, så er det faktisk billigere at belåne en værdigenstand, end det er at få bevilget en kassekredit eller overtræk af dankortet.”

Du er gået fra at være Nyfortunas receptionist til administrerende direktør på otte år. Hvordan kan det lade sig gøre?

“Jeg havnede på rette hylde hos Nyfortuna. Jeg elsker mennesker, service og at gøre folk glade, hvilket i den sidste ende er det, vi beskæftiger os med. Når det så er sagt, så kommer den hastige personlige udvikling udelukkende gennem passion, dedikation og hårdt arbejde. Jeg elsker hverdagen hos Nyfortuna, og det er mit ønske, at det er tydeligt for hver eneste kunde, vi servicerer, hvad enten det er online eller ved personlig ekspedition på Østerbrogade” slutter Mia A. S. Hinrichs.


Nyfortuna. Østerbrogade 137, St. 2100 København Ø. Tlf. 72 30 06 78. www.nyfortuna.dk

Related Articles