Velkommen i det ærlige køkken

Af Susanne

Der er mere fokus på smag, bæredygtighed og velvære end på fotogene kviste hos Det Simrer, som nu er klar til simrehøjsæsonen.

– Det første folk gør mange steder er at tage deres telefoner frem og begynde at fotografere deres mad. Her vil jeg hellere have at man nyder med kniv og gaffel fremfor med telefonen, forklarer Thomas Varming, som er indehaver af Det Simrer.

– Vi gør os da umage med at få retterne til at se fine ud, men for mig er det ikke det, det drejer sig om, supplerer han.

Det er muligvis ikke Østerbros mest Instagramvenlige spisehus. Derimod er han stolt af at drive et sundt, bæredygtigt og fremfor alt ærligt køkken.

Hvad retterne ikke har i overflødige kviste og drys, er der til gengæld i nostalgi. Mange af retterne kan frembringe minder fra både mormors køkken og en rejse til Frankrig. Det er nemlig boeuf bourguignon, coq au vin, skipperlabskovs og boller i karry, han bryster sig af, ligesom han også altid har en vegetarisk eller vegansk ret på kortet.

– Det er mad, som vi laver fra bunden. Vi koger selv fond, vi rører dressinger. Ja, vi laver endda selv tonic, til vores drinks, forklarer Thomas Varming, som har en baggrund som farmaceut og måske derfor har en særlig interesse for fermentering til for eksempel humus og sauerkraut.

Det er også hans klare mission, at der ikke skal overflødige tilsætningsstoffer i retterne, som derimod tilberedes dagligt af de faguddannede kokke i køkkenet.

I hans køkken skal man lede længe – for ikke at sige for evigt – efter dåser, pakker og æsker med halvfabrikata. Der er ingen smutveje, og det kan man smage i den i øvrigt familievenlige restaurant.

For nyligt har Det Simrer fået det økologisk bronzemærke, hvilket betyder, at hovedparten af ingredienserne i det lille køkken på Melchiors Plads er økologiske. Det er blandt andet heri bæredygtigheden består, men Thomas Varming går også meget op i, at spare på vand, el og bruge årstidens råvarer.

– Nu går vi ind i simrehøjsæsonen. Vi laver Østerbros bedste kartoffelrodfrugtmos, forsikrer han.

Nu er det jul igen….

At det er simretid, kommer man formentligt også til at mærke op til  jul, hvor der skrues op for hyggen, og dørene åbnes for årets julefrokoster. Det bliver med blandt andet hjemmelavede karrysild, confiteret and og rillette – og selvfølgelig ris a la mande til dessert.

– Uanset om man vil have en hyggelig julefrokost med sine bedsteforældre eller en våd aften med kollegerne, har vi mulighederne, siger Thomas Varming, som har plads til selskaber på alt fra to til 45 personer i restauranten.

Derudover kan man bestille sin julefrokost som catering.

Han håber dog, at mange vil lægge vejen forbi de hjemlige lokaler på Østerbro til en af de gode frokost- eller gryderetter, han efterhånden er berømt for i kvarteret.

– Du kan også godt få en ret flot hjemmelavet gløgg her, hvis du gerne vil have noget at fotografere, smiler den stolte indehaver.


Det Simrer. Melchiors Pl. 3. 2100 København Ø. Tlf. 35 55 31 41. www.detsimrer.dk

Related Articles