Interview med Kuku Agami (instagram @kukuagami music)

Af Susanne

Tillykke med det nye album! Phronêsis er et meget personlig projekt, kan man høre på dine tekster. Har den kreative proces nærmest været selv-terapeutisk, eller hvordan vil du selv beskrive den?

Jeg har altid taget udgangspunkt i mig selv når jeg har skrevet min musik/tekster, så der har altid været et selv-terapeutisk element. Det er både det der er så interessant og skræmmende ved at være tekstforfatter. Jeg havde bestemt mig for at være så åben/transparent og ærlig overfor mig selv som muligt, jeg savnede mig selv, der er så meget støj, og pres udefra i vores branche at det kan være svært at holde fast i at være sig selv. Det skulle ikke handle om hvad folk har lyst til at høre, eller om hvad forventer de af mig, eller hvad der trender lige nu, og det blev jeg bekræftet i da jeg hørte Boefs´ produktioner, som var 100% ham og ærlig i deres udtryk hvilket både gav mig lysten, men også modet til at fortsætte i det spor.

I sangen “We Could Be Together” fortæller du meget personligt om hvordan kræft kom tæt ind på livet af jeres familie. Kunne du fortælle lidt mere om sangen og hvorfor du valgte at åbne op om netop dette?

Boef1s´ produktioner var utrolig følelsesladede og der var et vokal sample, hvor stemmen sang “We could be together” som var det største ønske jeg havde efter jeg havde mistet min mor.

Det afsavn, sorg og smerte jeg gennemgik og stadigvæk oplever, formåede beatet at røre op i. Jeg prøvede også at skrive noget andet, da det ikke var noget jeg havde lyst til at gå ind og røre ved, men jeg vidste også godt at det var noget jeg havde brug for, og måtte komme af med, eller sende ud i universet for det var utroligt tungt at bære rundt på alene.

Du har stået på hele landets scener gennem din karriere og turnerer stadig internationalt. I år stod du på en af de største scener for de bedste nye danske navne, Uhørt Festival, med dit nye projekt, Wordspray. Prøv at beskrive oplevelsen.

Det var en befrielse at få lov til at sige “nu er den her” og præsentere vores Wordspray projekt på Uhørt som nok er det mest personlige projekt jeg har lavet meget lang tid.

Nu er der valg lige om hjørnet, hvad synes du er de vigtigste emner som politikerne skal kigge på nu og her?

Ulighed: Om det er racisme, kønsdiskrimination, ableism, eller socialøkonomisk så er vi i gang med at skabe A og B mennesker, hvor der er nogle der har flere privilegier og anses for at være mere værd, mens andre har mindre værdi og møder flere forhindringer og modstand på deres vej.

Klima: Vi kan ikke blive ved med at tage halvhjertede tiltag i brug. Kalde det “Den grønne omstilling” og lade som om det gøre en forskel. Mit største ønske er, når fremtidige generationer kigger tilbage, vil de kunne se at vi var bevidste omkring, hvad vi har forårsaget og at vi tog en bevidst beslutning om at gøre noget ved det, ikke kun for vores egen skyld men også for deres.

De unge: Der er sket utrolige meget over de sidste par år hvor specielt de unge ikke kun i Dk, men globalt er blevet ramt og stadigvæk lider. Idag ser vi effekten af corona og den stress nedlukningerne har gevet samt beskyldninger om en ligeglad ungdom. Vi har en generation der mistede deres “innocence” for tidligt, som er blevet traumatiseret og en voksen generation der lader som om ingenting er sket, mens vores børn og unge og mistrives.

Til sidst, hvad er dit bedste råd til unge danske musikartister?
●  Det skal være sjovt at lave musik. Hvis det ikke er – så lade være
●  Vær kritisk, stil spørgsmål ved alt det du får at vide i musikindustrien
●  Sig nej engang imellem, det er sundt
●  Don´t be an asshole 🙂

Af: Kristian Shaw-Mathiassen

Related Articles