Indlæserens favoritter

Af Susanne

Streamingtjenesten Mofibo har over 450.000 titler at vælge imellem. Det er mange. Og det er dejligt. Men det betyder samtidig, at det kan være svært at vælge, når udvalget er så stort. Derfor kommer her et par anbefalinger.

Én bog i øret er bedre end ti på reolen
Det vrimler med lydbøger. Heldigvis. Folket har taget det litterære underholdningsmedie til sig i en sådan grad, at genren ligefrem er mainstream entertainment med Mofibo som litteraturens svar på Netflix. Litteraturens verden har altid budt på mange fantastiske oplevelser for læsehesten, men med lydbogens eksplosive indtog i de danske øregange er interessen for skrivekunstens vidunderlige verden efterhånden så massiv i de audielle versioner, at det årlige Mofibo Award Show er et prisuddelingsshow på højde med The Oscars. Måske ikke helt. Men alligevel. Lydbogspriserne er blevet en anerkendende markering af en genre, hvor statuetten er et symbol på godt håndværk fra både forfatterens hånd og indlæserens stemmebånd.


Hærdet – narkobetjent med gaden i blodet
Af René Dahl Andersen i samarbejde med Casper Fauerholdt. Grønningen 1. Indlæst af Lars Bom. Vinder af Mofibo Award 2022 i kategorien Biografi & Dokumentar. Lars Bom har indlæst René Dahl Andersens sandfærdige beretning om en urobetjents arbejde, der i jagten på kriminelle selv ender som kriminel. Lars Bom er en hærdet indlæser med mange års erfaring i lydbogsgenren, og det er fuldt fortjent, at han anerkendes for sin indlæsning af HÆRDET. Hans indlæsning er stringent og energisk. Stemmen er sprød, og indlevelsen fuldbyrdet. Absolut en lytteoplevelse i særklasse.


Dagmar & Johannes
Af Pernille Juhl. Mofibo Original. Indlæst af Maria Garde. Vinder af Mofibo Award 2022 i kategorien Romance. Romance-genren kan være en corny en af slagsen, men det er ikke desto mindre en ekstrem populær kategori. Og en romantisk kærlighedshistorie bygget på klichefyldte husmoderdrømme og følelsesfortællinger med svulstige udsving kan faktisk være både vellykket og gribende. DAGMAR & JOHANNES er en fortælling om krig og kærlighed i begyndelsen af det forrige århundrede og en fortælling, der kan drage paralleller til nutidens menneskelige og universelle følelsesmæssige udfordringer. Maria Garde har indlæst bogen og er blevet hædret for det. Hun er en af de mest benyttede kvindelige indlæsere, og hendes stemme indfanger på bedst mulige måde stemningen i bogen og sætter i den grad lyd på begrebet og genren romance.


Sigurd fortæller om naturvidenskab
Af Sigurd Barrett. Politikens Forlag. Indlæst af Sigurd Barrett. Vinder af Mofibo Award 2022 i kategorien Børnebog. Sigurd Barrett er en multi-kunstner. Og med SIGURD FORTÆLLER OM NATURVIDENSKAB formår manden – igen – at formidle lærdom og intelligent spas, så både børn og voksne bliver draget af vores forunderlige verdens fakta gennem hans musiske formåen og entusiastiske fortællerstemme. Hans energi er uimodståelig og lydbogen både spændende og sjov.

Related Articles