Østerbro II

Fremtidens arbejdsplads på Østerbro

Af Susanne

Østerport II ved Østerport Station er fremtidens kontorhus med butiksliv og spændende arkitektur. Den nytænkende indretning, unikke panoramaudsigt og nye arbejdsmæssige mikromiljøer danner rammerne for en topmoderne arbejdsplads.

Af: Lars Graabek – Mit Østerbro. Billedekilde: Fokus Asset

Du har formentlig bemærket, at der er godt gang i byggeriet på Oslo Plads lige ved Østerport Station. Her er Østerport II, Danmarks mest moderne kontorhus, ved at blive opført på Østerbros mest centrale placering. Huset er skabt for at kunne tilbyde de bedste rammer til de bedste medarbejdere. Derfor er al indretning og arkitektur gennemtænkt med højeste kvalitet fra kælder til kip. Desuden kan kontorhuset tilbyde de kommende medarbejdere optimale trafikforhold.

Når Østerbro II åbner til næste år, falder det sammen med færdiggørelsen af Østerport Stations renovering, samt at Metro Cityringen endelig slår dørene op. “For Østerbroborgerne må det alt andet lige være rart at vide, at byggerierne kører parallelt. Så kan der så at sige næsten ikke ske mere i området, når alle tre byggerier er færdige om et års tid,” fortæller Head of Letting Jakob Veino fra Fokus Asset Management A/S, der står bag Østerport II.

Unikke trafikforhold

Fremtidens kontorhus’ beliggenhed tæt på byens centrum, grønne områder, Ambassadekvarteret og Nordhavnen er helt unik. “Det er den optimale beliggenhed for virksomheder, som søger en af byens bedste adresser med høj synlighed, signalværdi og en central lokalisation. Placeringen ved siden af Østerport Station giver desuden perfekte muligheder for brug af offentlige transportmidler såvel som biler, da der er gode parkeringsmuligheder på ejendommen,” siger Jakob Veino.

Med den nye metroring i 2019 vil man kunne nå alle hjørner af København inden for blot 10 minutter med offentlig transport eller på cykel. Metrostationen bliver placeret ud mod Oslo Plads. Der kommer 100 p-pladser samt cykel­parkering med plads til 400 cykler. Desuden stopper alle s-togsforbindelser og regionaltog på Østerport Station samt adskillige busforbindelser.

Fantastisk udsigt

Udover de sublime trafikforhold fremhæver Jakob Veino også, at kontorhuset blandet andet kommer til at indeholde en af landets bedste Irma butikker, Spejder Sport samt Østerports egen reception. “Og så får man en fantastisk udsigt, der omfatter Kastellet, Østre Anlæg og flere ikoniske bygninger. De øverste etager får nærmest Marmorkirken lige i hovedet. Det bliver ikke meget bedre i København.”

Lounge- og conciergeområde byder velkommen

Det er de nationalt og internationalt anerkendte KHR Architecture, som har tegnet Østerport II. Tegnestuen har udadtil forsøgt at tage hensyn til kvarterets historiske bebyggelser og grønne områder. Indadtil er de gået nye veje og har skabt et godt bud på fremtidens kontorhus.

Når man træder ind i bygningen, bydes man velkommen af Work Lobby. Work Lobbyen bliver husets eksklusive lounge­ og concierge-område, hvor brugerne har alle services og funktioner samlet omkring sig. “De kan forlade deres kontorstol for en stund for at arbejde side om side som på en café, holde uformelle møder og lade kreativitet og fælles projekter spire. Omgivelserne er gennemtænkt ned til mindste detalje. Designer Rasmus Larsson,­ indehaver af Design by us, ­har stået for en del af indretningen, fx Work Lobbyen og concierge-området, som minder meget om receptionen på et lækkert designerhotel, hvilket ikke er spor tilfældigt. Man skal føle sig lige så velkommen i Østerport II, som når man træder ind på et godt hotel,” påpeger Jakob Veino.

Fristende food lobby

I Food Lobbyens multifunktionelle rum er der udviklet et specialdesignet kantinekoncept. Her kan medarbejderne få en kulinarisk oplevelse, der ikke ligner den klassiske industrikantine. “Også her er der sørget for et unikt og tidssvarende udtryk i indretningen, og virksomheder og medarbejdere bliver serviceret fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Food Lobbyen er desuden multifunktionel. Den har tekniske faciliteter, så virksomhederne også kan bruge lokalet til fx større møder, receptioner, konferencer og events,” siger Jakob Veino.

Fokus på lyset

Der er i de seneste år sat stor fokus på lysets enorme betydning for vor sundhed og velvære. Det gælder naturligvis også for Østerport II. Her er panoramavinduer, som giver et optimalt udsyn, når man sidder ved arbejdsbordet eller står i rummet. På grund af vinduets skrånende geometri bortreflekteres det meste af den direkte stråling, og ruden danner i sig selv skygge. Vinduet tåler derfor sammenligning med et solafskærmende coated glas. Trelagsruden har begrænset solbeskyttende belægning. Det klare glas tillader en meget høj grad af dagslys og giver et optimalt arbejdsmiljø. Glassets skråstilling bevirker yderligere, at man i de mørke timer i vinterhalvåret, hvor lysintensiteten indenfor er højere end udenfor, vil undgå at kunne se sin genspejling og dermed kunne se ud.

Galleripræget udtryk

Loftet er designet med en lavere loftshøjde i kontorområdet. Det skaber en atmosfære af intimitet og giver samtidig plads til de tekniske installationer, akustik, ventilation, lys og varme. Den højere loftshøjde ud mod vinduer og gangareal giver et galleripræget indtryk, der understøtter udsigten og skaber sammenhæng mellem ude og inde. Egetræsgulvene har en fugefri belægning, der understøtter himmellyset og giver interiøret en varm glød. En varme, der danner bund for arbejdszonen og får loungenicherne i facaden til at blive en smuk, integreret del af helheden. I galleriet føres egetræet op til siddenicherne og danner en homogen overgang mellem gulv og møbel, samtidig med at det agerer fodpanel.

Bygget for fremtiden

Ejendomsforvalteren Fokus Asset Management A/S har på flere måder kigget ud i fremtiden, da de planlagde processen med Østerport II. Byggeriet har både udvendigt og indvendigt en lang række innovative løsninger, der rækker mange år frem. Og der er ikke planer om at sælge byggeriet i de kommende mange år. “Vi er gået efter at have et byggeri, der er attraktivt i mange år fremover, som er nemt at drifte, og som vi tror på, bliver en bragende succes. Det byggeri har vi fået med Østerport II,” siger Klaus Petersen, Asset Manager.


Fokus Asset Management A/S
Fokus Asset Management A/S er en dansk ejendomsforvalter, der udover at investere på vegne af forskellige investeringsfonde også tilbyder en række administrative og rådgivende services. Heriblandt risikoanalyse og porteføljerådgivning samt forvaltning, udlejning og administration af ejendomme.

Commercial Real Estate Denmark P/S ejer Østerport II, og er en fond, der investerer i erhvervsejendomme i Danmark. Fondens aktionærer er primært institutionelle investorer, fx LP, PBU, DIP, JØP og TDCs pensionskasse.

Fokus Asset Management A/S, Bomhusvej 13, 1., 2100 KBH Ø, tlf.: 7010 0075, www.fokusasset.dk

 

Related Articles