Fair og gennemskuelige priser på briller

Af Susanne

Brillebutikken Democratic Eyewear på Østerbrogade 54 og fra 1. november også på Gl. Kongevej 99 har revolutioneret optikerbranchen og sælger kvalitetsbriller til yderst fair priser. Samtidig har de et fuldstændigt gennemskueligt fastpriskoncept, så man ved, hvad brillerne koster.

Democratic Eyewear vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som både gør det til en nem og en inspirerende oplevelse at købe briller i de indbydende butikker på Østerbrogade, i Odense og snart også på Gl. Kongevej. ”Vi informerer folk inden de går i gang med et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpris koncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne. Prisen på brillen kommer først frem til sidst i brillekøbet og ligger ofte meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsordninger. I den sidste ende er det utroligt svært at gennemskue, hvad man egentlig betaler for, og hvor billigt det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen, partner og medejer i Democratic Eyewear.

Konglomerater ejer luksusbrands
Han fortæller, at der for nylig har været bragt flere artikler i de store dagblade med fokus på, at et par store konglomerater i optikerbranchen ejer langt de fleste af de store luksusbrands. De kan på den måde kontrollere priserne og skrue op for prisen op og ned for kvaliteten.

”Det har hele branchen været berygtet for i mange år. Flere af vores kollegaer har ikke dementeret historien, men i stedet forklaret, at de har fravalgt at handle med de store konglomerater og kun handler med små nicheproducenter, hvor det hele er håndlavet. På den måde forsøger de at retfærdiggøre, at kunden skal betale rigtig mange penge for deres produkter. Men påstanden passer simpelt hen ikke. Vi har også små nicheprodukter, der er håndlavet i Berlin, London og Italien, og det er de samme kostpriser, som de store konglomerater tager. Så du kan sagtens stadig købe små, håndlavede nicheprodukter til maksimalt 6.000 kr. med flerstyrke eller 4.000 kr. med enkeltstyrke,” siger Stig Hansen.


Han håber, at kunderne opdager, at visse dele af branchen primært tænker på deres egen bankkonto og ikke på kundernes ve og vel. ”Tag ikke fejl, Democratic Eyewear er ikke et filantropisk foretagende, vi skal også tjene penge, men vi gør det ved at gå uden om alle mellemleddene og bruger i stedet de netværk, vi har skabt gennem mange år. På den måde får vi de nyeste styles hjem fra brands til en pris, der er langt lavere. Det giver os mulighed for at dele med kunderne og det er det demokratiske i vores koncept, som passer til vores egne personlige værdier.,” påpeger Stig Hansen.

Luksuskoncept uden luksuspriser
Kort sagt, Democratic Eyewear leverer et luksuskoncept uden de høje luksuspriser, og alt i butikken er helt i topklasse. Butikken er flot designet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksus-mærkevarer og nicheproduceret håndværk. ”Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitets-glas som vi inkluderer i prisen med 3 overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” forklarer Stig Hansen. ”Derfor er vi utroligt glade for, at vi fremover også kan tilbyde folk på Frederiksberg vores fordelagtige og gennemsigtige fastpriskoncept.”

Succes med koncept
Democratic Eyewear blev stiftet i januar 2019 af mennesker med lang erfaring fra optikerbranchen og startede som webshop. I oktober 2019 åbnede butikken på Østerbrogade, mens Odense butikken slog dørene op i marts 2020. Butikken på Gl. Kongevej åbner den 1. november. Butikken fører udover deres eget mærke briller fra Tom Ford, Massada, Oliver Peoples, Etnia Barcelona m.fl. Brillerne koster fra 995 kr. til 3.995 kr. for enkeltstyrke og 2.995 kr. til 5.995 kr. for flerstyrke. Prisen omfatter stel, glas, (inklusiv 3 behandlinger) og synstest. Se mere på www.democraticeyewear.com


Democratic Eyewear · Østerbrogade 54 · Tlf. 39 29 21 00
www.democraticeyewear.dk

Related Articles