Få mine bedste træningsøvelser og fif

Af Susanne

Mit navn er Christina Kaufi Vang. Jeg bor og arbejder på Indre Østerbro på 15. år og jeg er fuldstændig vild med denne skønne og hyggelige bydel. Østerbro har det hele – tæt på indre by, natur, skov og strand, hvad mere kan man ønske sig? Jeg driver et marketing- og mediebureau, Kaufi + Vang, sammen med min forretningspartner i Odense. Derudover er jeg personlig træner og underviser i Reformer, TRX og Cirkeltræning.

Som personlig træner finder jeg det vigtigt selv at holde mig i god form og stå skarpt, så jeg bliver en endnu bedre motivator for mine kunder og elever.

Vores verden, adfærd og mønstre har ændret sig efter 11. marts 2020 – både privat og arbejdsmæssigt. Mange af os arbejder hjemmefra og vi får ikke på samme måde som tidligere, den sociale kontakt med gode og tætte kollegaer pga. de mange Corona restriktioner. Vi får ej heller den samme mængde motion som tidligere, og derfor er det top vigtigt, at vi hele tiden er kreative og åbne overfor, at tænke nye muligheder ind i vores hverdag.

Vidste du, at når du eksempelvis går en rask tur, skaber du nye hjerne-celler, og områderne i hjernen bliver bedre til at kommunikere med hinanden. Det betyder, at du får nemmere ved at huske, være kreativ og holde dig skarp i hovedet. Gåture kan være med til at forebygge stress og depression, fordi gåturene får kroppen til at udskille hormoner, der giver velvære og positive følelser. 

Derfor er min favorit træning blevet en rask gåtur på minimum 12.000 skridt. Jeg går 4-5 gange om ugen med 120-130 skridt i minuttet, og nej, det er ikke en hyggetur rundt om søerne, det er i rask tempo, hvor jeg faktisk ikke kan føre en almindelig samtale, fordi jeg bruger min vejrtrækning til at få ny energi. Jeg bruger mit smartwatch til at holde skarpt øje med mit tempo, ydeevne, skridt i minuttet, min puls samt den måde jeg træder på, fordi jeg kan jo lige så godt kan slå to fluer med et smæk og få god balletræning med.

Jeg har faktisk lige købt mig et nyt smartwatch fra Garmin, et Fenix 6S Pro Solar, som har et væld af funktioner. Det er bl.a. udstyret med håndleds-baseret pulsmåler med Pulse Ox, som hjælper mig med at holde styr på min krops helsetilstand, herunder søvn, puls, skridt og generel effektivitet. Derudover har det power glass, som omdanner solens stråler til ekstra batterilevetid. Mit smartwatch bruger jeg også til at fastholde motivationen i min træning. Hvis ikke jeg har nået mit daglige antal skridt, så snupper jeg lige en ekstra tur rundt i lokalområdet, indtil jeg kommer i mål. Mit smartwatch er min personlige træner, der hjælper mig med at udvikle og forbedre min træning, så jeg hele tiden rykker mig. Udover Garmin, findes der også mange andre gode udbydere på markedet, så som Apple, Polar med flere.

Du får her mine yndlingsøvelser, som jeg altid har inkluderet i mine gåture

WALKING LUNGES
Træner: For-og bagside af lår samt baller.
Antal:
2 x 20 (10 sekunders pause mellem hvert sæt)
Sådan gør du: Stå med ret ryg og hoftebredde afstand mellem fødder, fødderne pegene lige frem og armene ned langs siden. Tag et dybt skridt fremad. Sørg for, at der er god afstand mellem benene, at kroppen er centreret i midten, og at knæet på det forreste ben er stabilt og lige bagved tæerne. Tag et tilsvarende skridt med modsatte ben, og gå rundt.

LUNGES
Almindelige dybe eller med hop
Træner: Lår og balder.
Antal:
2 x 20 (10 sekunders pause mellem hvert sæt)
Sådan gør du:
 Stil dig med parallelle fødder i hoftebreddes afstand. Lav et udfald, så begge knæ ender i en 90 graders vinkel og bagerste knæ lige over gulvet. Skub dig selv tilbage til dit udgangspunkt ved at presse din vægt igennem den forreste fod. Gentag samme bevægelse på modsatte ben, så du hele tiden skifter imellem udfald på højre og venstre. Husk at spænde godt op i maven.

LUNGES TWIST
Træner: 
Forsiden af lårene og taljen. Antal: 2 x 20 (10 sekunders pause mellem hvert sæt) 
Sådan gør du: Stå op med fød-
derne pegende lige frem, og tag et stort skridt fremad. Fødderne skal stadig pege lige frem. Løft armene, og gå nu ned i en lunges, mens du twister overkroppen fra side til side. Stræk benene, og skift side. Husk at rette ryggen, og hold knæene bagved dine tæer.

ARMBØJNINGER
Træner:
Skuldre, Bryst, Bagside af overarmene, Ryg, Mave. 
Antal: 4 x 10 (10 sekunders pause mellem hvert sæt)
Sådan gør du: Støt hænderne mod overfladen med en skulderbreddes afstand og sæt fødderne lidt bagud, så du står skråt. Spænd op i mave og baller og sørg for at din krop har en lige linje (numsen må ikke hænge). Sænk nu kroppen ned, så armene igen danner en 90 graders vinkel, og pres op igen.

TRICEPS
Træner:
Bagside af arme.
Antal: 3 x 20 (10 sekunders pause mellem hvert sæt)
Sådan gør du: 
Sæt dig på kanten af en bænk med fødderne lidt fremme. Placér hænderne på bænkens sæde ved siden af dine lår, og lad fingrene pege fremad. Læg vægten på dine hænder og arme, og løft numsen ud over kanten. Bøj så i armene, og stræk op igen.

TRICEPS
Triceps med løftet ben
Træner: Bagside af arme.
Antal: 
4 x 20 (10 sekunders pause mellem hvert sæt)
Sådan gør du: Sæt dig på kanten af en bænk med fødderne lidt fremme og placér den ene fod over det andet knæ. Placér hænderne på bænkens sæde ved siden af dine lår, og lad fingrene pege fremad. Læg vægten på dine hænder og arme, og løft numsen ud over kanten. Bøj så i armene, og stræk op igen.

WALL SIT
Træner:
Lår og baller.
Antal:
Brug din puls, og tæl til 100.
Sådan gør du:
Sæt dig op ad en væg med knæ og hofte i en 90o vinkel og fødderne placeret lige under knæene. Kryds armene, og læg hænderne på skuldrene, og så er det ellers bare at holde ud.

Følg mig på Instagram @christinakaufi


Christina Kaufi Vang · www.kaufivang.dk · christina@kaufivang.dk

Related Articles