Erfaren kvalitetsbehandling af karsprængninger

Af Susanne

Birgit Lawaetz, som står bag Karsprængning CPH, har mere end 20 års erfaring med mikrosklerosering, laser og IPL af karsprængninger, solskader og hårfjerning m.m.  Klinikken på Østbanegade 17 bruger kun de bedste maskiner på markedet, og det høje faglige niveau sker i samarbejde med karkirurg og hudlæge. 

Birgit Lawaetz er uddannet sygeplejerske med speciale indenfor karsprængninger og åreknuder. Hun har været chefsygeplejerske og var med til at starte og opbygge Åreknudeklinikkerne og har arbejdet med karsprængninger i mere end 20 år. Hendes erfaring med behandling af alle typer af karsprængninger er derfor meget omfattende, hvilket giver stor tryghed for patienterne. Kvaliteten af hendes arbejde understreges ved, at hun i klinikken arbejder sammen med anerkendte speciallæger i karkirurgi og hudsygdomme.

”Vi arbejder kun med karsprængninger, solskader og hårfjerning og har gjort det i mange år, så vi er rigtig godt inde i området. I forhold til karsprængninger bruger vi forskellige behandlingsmetoder afhængigt af hvor på kroppen de er, og karsprængningens omfang,” sigerBirgit Lawaetz.

Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger er små trådlignende blodårer, som ligger helt overfladisk i huden. De optræder oftest på næsen, kinder og benene. Årsagen er ukendt, men der er en stor arvelig faktor, ligesom de kan optræde i forbindelse med åreknuder på benene. Man kan dog have karsprængninger uden at have åreknuder. Blodsprængninger i ansigtet kan skyldes solskader, arv eller rosacea.

”I vores klinik bruger vi de nyeste fremskridt inden for fjernelse af karsprængninger. Med den nyeste teknologi kan vi garantere en mere sikker, hurtigere og effektiv behandling af karsprængninger end tidligere. Resultatet bliver også flottere, og huden mere ensartet,” fortæller Birgit Lawaetz. 

Laser, IPL eller mikrosklerosering

Behandlingerne foregår typisk med mikrosklerosering eller laser og IPL. Mikrosklerosering er kort sagt indsprøjtning af væske, som skal fjerne karsprængningerne. Processen kan tage fra to til seks måneder. Der er stort set ingen forholdsregler ved behandlingen, og ved solbadning anbefaler Karsprængning CPH almindelig solfaktor. 

”Somme tider kræver det flere behandlinger, før de går helt væk, og det kan man vurdere efter nogle måneder. Der er få bivirkninger, men hvis man er i tvivl om noget kan man altid kontakte klinikken,” pointerer Birgit Lawaetz.  

Har man karsprængninger i ansigtet, behandles det bedst med laser eller IPL-lys.  

Responderer forskelligt 

Man behøver ikke at tage nogle fysiske hensyn efter behandlingerne, det er dog vigtigt, at man beskytter huden mod sol i mindst 4 uger med en kraftig solfaktor efter laser og IPL. Karsprængningerne forsvinder helt eller delvist, efter nogle måneder. Oftest behøver man 2-3 behandlinger, før det går helt væk afhængig af størrelsen på karret. Ved lidt større kar kan der dannes et brunt mærke, som ofte forsvinder af sig selv, men det kan også fjernes med IPL.

”Da vi responderer forskelligt på behandlingerne, ydes der ikke garanti for resultatet. Men vi gør vores bedste for, at man bliver tilfreds, og vi har nogle rigtigt fine resultater i vores klinik. For os er det afgørende, at vi er en specialklinik med mange års erfaring inden for behandling af karsprængninger. Og ved blandt andet at samarbejde med anerkendte speciallæger i karkirurgi og hudsygdomme, er vores faglige fundament 100 procent i orden. 

Så hvis man synes, at en behandling hos os kan være aktuel, er man velkommen man ringe på 53 88 14 04 og bestille tid til en gratis forundersøgelse, hvor vi vurderer karsprængninger og hud samt hvilken behandling, der er bedst,” slutter Birgit Lawaetz.


Karsprængning CPH · Østbanegade 17 · Tlf. 53 88 14 04 · www.karspraengningcph.dk

Related Articles