Erfaren cykelmand bag ny cykelbutik på Vennemindevej

Af Susanne

Hos Morbær Cykler på Vennemindevej 63 er der fokus på kvalitetscykler, kompetent og erfarent mekanikerarbejde samt en god og hurtig service.  

I 2023 startede Ferhat Korkmaz cykelbutikken Morbær Cykler på Vennemindevej 63. Her har gennem årene tidligere ligget flere andre cykelbutikker, så det er ikke et ukendt sted for østerbroerne at få ordnet deres cykel, få reservedele eller købe en ny cykel. 

Ferhat er en erfaren mand inden for cykler og har, selvom han ’kun’ er 37 år, beskæftiget sig med cykler gennem 20 år. Det startede med, at han sammen med sin far og bror gik og skruede på cykler, og han har på den måde fået et indgående kendskab til ALT omkring, hvordan cykler fungerer, og hvordan de skal repareres. “Det er denne samlede viden, jeg kan give videre til mine kunder i butikken. Jeg giver mig 100 procent i mit arbejde med cykler, og jeg kan klare stort set alle opgaver i forhold til reparationer, servicering og klargøring af cykler. Det er mærkevarecykler med fokus på kvalitetsbrands som Raleigh, Centurion, Winther Cykler, MBK m.fl. Det er cykler, hvor man ved, at kvaliteten er i orden,” pointerer Ferhat Korkmaz.

Giver cyklerne nyt liv

Ferhat istandsætter også brugte cykler, så de bliver så gode som nye, og også her er der fokus på kvalitetscykler, der kan holde i mange år. “Vi giver dem et nyt liv og gennemgår cyklen fra top til tå. Og når vi sælger en brugt cykel, giver vi et halvt års garanti til kunden, så kunden kan være tryg ved køb af en brugt cykel hos os. Når kunden kommer til os, spørger vi ind til hans eller hendes behov, så vi kan sælge den helt rigtige cykel til kunden. Hvis der for eksempel er et lidt større cykelkrav, hvor kunden cykler mange kilometer hver dag, anbefaler vi gerne en cykel med udvendigt gear, der giver lidt mere i pedalerne, mens vi til de lidt kortere distancer anbefaler indvendigt gear, som er noget nemmere at vedligeholde,” beretter Ferhat. 

Kvalitet i alle led er nøgleordet for alt omkring hans cykelarbejde, både når det gælder reparationer, salg af cykler, udstyr og reservedele. Derfor har han oplevet, at folk i området har skullet vænne sig til, at der hos Morbær Cykler er et andet og mere kvalitetsbevidst fokus end i den tidligere cykelbutik på adressen.

“Det har været en spændende udfordring at få folk til at forstå, at nu handler det altså om kvalitetsmærker, der giver en langt bedre cykelkomfort, og som holder i mange år. Eksempelvis lægger jeg meget vægt på, at når man får skiftet gearwire eller bremsekabel, så får man ikke dele, der ruster på et par måneder, men at det er en rustfri wire, der holder i mange år. Det samme gør sig gældende med en ny kæde eller nye eger, når man spænder et nyt hjul op. Det skal være tykke og kraftige eger, der holder og ikke giver sig, hvis man f.eks. kører over en kantsten,” siger Ferhat. 

Navn der stikker ud

Måske du har undret dig over, hvorfor den nye cykelbutik hedder Morbær Cykler? Ifølge Ferhat er der flere gode årsager til det usædvanlige cykelnavn. “Når man som barn falder og slår sig på sin cykel, så er det første man råber ’Mor’. Et morbærtræ er et træ, der både blomstrer smukt og har gode velsmagende bær, man kan bruge i mange sammenhænge. Der er noget varmt og dejligt ved ’mor’ og ’morbær’, og så adskiller navnet sig fra alle de andre cykelbutikker. Og vi vil gerne kunne kendes på, at vi er lidt anderledes, især med vores store fokus på kvalitet og god service,” slutter han.

Hurtig og effektiv service

Hos Morbær Cykler er der gerne service dag til dag, hvilket har stor betydning, hvis man bruger sin cykel hver dag til eller fra arbejde eller uddannelse. Hvis man indleverer sin cykel fra morgenstunden og inden kl. 13.00, kan man stort set få den tilbage samme dag, afhængig af den reparation der skal udføres, samt hvor travlt de har i værkstedet, fortæller Ferhat. ”Vi sørger altid for at levere cyklen tilbage så hurtigt som muligt. Vi ved godt, at mange er afhængige af deres cykel, og derfor bestræber vi os altid på at være hurtige mht. reparationerne. Når cyklen er klar til afhentning, har vi en sms-service, hvor vi oplyser, at cyklen er klar. Det behøver ikke at betyde, at man skal hente den straks, bare at den er klar til at blive afhentet.”


Morbær Cykler · Vennemindevej 63 · Tlf. 26 77 89 77  · www.morbaercykler.dk

Related Articles