En ordentlig Østerbrovirksomhed

Af Susanne

Vaskeholdet går ikke nødvendigvis efter at være det største eller billigste rengøringsfirma. De vil hellere være blandt de bedste til at løse opgaverne og de bedste til at skabe ordentlige forhold for sine ansatte.

Vaskeholdet er en rigtig Østerbrovirksomhed. Den har kontor i hyggelige kælderlokaler på Langø-gade 4 og mange af deres kunder inden for ejendomsservice, kontorrengøring, trappevask, vinduespolering m.m. udspringer fra Østerbro og den nære omegn. De har for nylig skiftet halvdelen af deres dieselvarebiler ud med el-ladcykler, så medarbejderne kan cykle ud til opgaver, der ikke ligger for langt væk. Samtidig har de, i hvad jeg vælger at kalde ’god Østerbroånd’, ordnede forhold for deres medarbejdere, som alle er på overenskomst. Der er kort sagt en god og positiv stemning omkring det efterhånden 17 år gamle firma, der ejes af Pierre Wilhelm, som også var med til at starte det sammen med en god ven.


El-ladcykler gør en forskel
Da jeg på en lun majdag mødes med ham, fortæller han med glæde i stemmen om den forskel, de nye el-ladcykler har gjort for medarbejderne: ”De har været med til at skabe endnu mere arbejdsglæde. Der er også meget godt at sige om cyklerne. Det er lige så hurtigt at bruge dem som bilerne, man har ingen parkeringsproblemer, og så er de bedre for miljøet og for medarbejdernes sundhed.

Det er såmænd ikke, fordi vi er specielt frelste, men det giver bare så god mening at cykle rundt til opgaverne,” siger Pierre Wilhelm og tilføjer: ”Det er fedt at opleve den respons, som cyklerne med vores reklamelogo giver rundt om i byen. Folk kommenterer flittigt og positivt på det. Det giver også mening i forhold til, at vi gerne vil være det lokale – og det bedste! – rengøringsfirma på Østerbro og det nærliggende område.”


I et tempo, de kan bestemme Pierre startede i sin tid selv med at gøre rent i et par år, så han ved, hvad han kan kræve af sine medarbejdere, mener han. ”I princippet kan de alt det, jeg selv kunne, og det jeg ikke kunne, vil jeg heller ikke bede dem om. Det er logik for burhøns. Vi er kun 12-13 medarbejdere, og det er et helt bevidst valg fra min side, at vi ikke er flere. Fra starten vidste jeg, at jeg ikke skulle sidde hver aften og arbejde foran computeren, så jeg har en klar adskillelse af mit arbejde og mit liv ved siden af. Ambitionen om at blive større og have flere ansatte er der, men det skal være i et tempo, vi selv kan bestemme,” siger han.

Betaler sig tilbage i den sidste ende
Derfor påtager Vaskeholdet sig ikke opgaver, de ved, de ikke kan løse på grund af deres størrelse. De fleste af deres kunder har de haft i mere end 10 år, fortæller Pierre. ”Det er vigtigt for os at beholde vores kunder. Ofte er det jo prisen, der er den afgørende parameter for, om man får opgaven. Da alle vores medarbejdere er dækket af overenskomst, hvilket de har været fra dag ét af, betaler vi dem en ordentlig løn, de får feriepenge, pension og indbetaler penge til en barsels-og uddannelsesfond m.v. De gode vilkår med overenskomsten gør, at vi ofte ligger højere end andre rengørings-virksomheder rent prismæssigt, til gengæld får man, hvis man vælger os, ordnede forhold og ordentlig rengøring. Tager en opgave fire timer, så giver jeg en pris på fire timer, og så tager opgaven fire timer. Punktum. Så er alle glade, og så har mine folk den tid til opgaven, de har brug for. Jeg tror nemlig på, at gør man det på den rigtige måde, betaler det sig tilbage i den sidste ende.

Men det er svært, for mange vil gerne have det så billigt som muligt, og ofte på de svære tidspunkter. Men hvorfor ikke sidestille vores arbejde med andre håndværkeropgaver, hvor de ansatte får mere i timen, og hvor de kun kommer på alle de gode tidspunkter?

Rengøring skal efter min mening gøres ordentligt ligesom alle andre opgaver,” siger Pierre, der absolut ikke ligner en mand, der fortryder, at han sammen med en anden udsendt sergent fra hæren skød 3.000 kr. ind som startkapital, da de sammen startede Vaskeholdet i 2003.

Hvis du ser en el-ladcykel med Vaskeholdets logo på, giv den lige en thumps up som anerkendelse for de gode arbejdsforhold og det gode arbejde, firmaet står for.


Vaskeholdet · Tlf. 51 43 98 78 · email: vaskeholdet@vaskeholdet.dk

Related Articles