EM fanzone & football village er nu klar i København

Af Susanne

Events og aktiviteter i byrummet under sommerens EM-slutrunde har været planlagt længe. Nu er det endelig lykkedes at finde en løsning for storskærmsvisninger og aktiviteter under de gældende retningslinjer. Når sommerens EM-slutrunde sparkes i gang med åbningskampen i Rom 11. juni, er København for første gang medarrangør som én af 11 værtsbyer. 

Mens Herrelandsholdet spiller tre gruppekampe i Parken på Østerbro, bliver der mulighed for resten af byen at tage del i fejringen af det første EM på hjemmebane nogensinde. Ofelia Plads bliver under turneringens 31 dage omdannet til et byrum i byen med madboder, barer og daglige aktiviteter, mens området ved Øksnehallen viser alle EM-kampe på storskærm. Også på Ofelia Plads vil der blive storskærmsvisninger af EM-kampene.  

Lene Kryger, Managing Director for EURO 2020 i København, er glad for, at det er lykkedes at sikre den folkelige del af værtskabet i samararbejde med de danske myndigheder: ”Vi er rigtig glade for, at vi i tæt og godt samarbejde med myndighederne har fundet en løsning for afvikling af både storskærmsvisninger og aktiviteterne på Ofelia Plads, der overholder retningslinjerne for større, udendørs events,” siger Lene Kryger. 

At endnu flere kan blive en del af EM på hjemmebane, glæder også Ulrich Ammundsen, Host City Manager i EURO 2020 og ansvarlig for alle aktiviteterne ude i byen: 

”Ofelia Plads bliver hjertet af EM-værtskabet i København – som vi har planlagt det de sidste mange år. Med daglige aktiviteter som fodboldkampe, talks fra scenen og optrædener, street food og kampe på storskærm
bliver det en mulighed for alle at deltage i fejringen af EM i forsvarlige og trygge rammer,” fortæller Ulrich Ammundsen. 

Kevin Helsinghof, Kommerciel Direktør for DGI Byen og Øksnehallen, udtaler: ”Vi er utrolig stolte over, at UEFA og DBU har kigget vores vej og gør os til en del af en begivenhed, der er så vigtig for fællesskabet og byen. Vores mission er at skabe Danmarks største udendørs sportsbar lige midt i Kødbyen – under ordnede og trygge forhold og efter gældende restriktioner selvfølgelig ”.

Programmet for Ofelia Plads og Øksnehallen er planlagt under de gældende retningslinjer, der gælder for større, udendørs aktiviteter. Derfor bliver kapaciteten på de to pladser også mindre end først planlagt med ca. 3000 mennesker på Ofelia Plads; 500-1000 mennesker ved storskærmsvisninger samt op til 1200 mennesker ved Øksnehallen. Desuden bliver Ofelia Plads en del af en testordning for kommende afviklinger af større events. 

De gældende restriktioner gør, at det ikke er muligt at lave storskærms-visning på Rådhuspladsen og andre fanarrangementer i byen, som det ellers var planlagt.

Related Articles