Effektiv tandregulering af fortænder

Af Susanne

Tandklinikken Østerbro kan med LiteWire kosmetiske tandregulering rette de meget synlige forreste tænder. Behandlingen tager kun seks måneder, og bøjlen er meget diskret.

Mange går rundt og er kede af deres smil, fordi fortænderne er skæve. Det kan påvirke selvværdet og lysten til at smile. Heldigvis er det i dag blevet meget mere almindeligt – også for voksne – at få lavet en let retning af de forreste tænder.

Med LiteWire kosmetiske tandregulering hos Tandklinikken Øster-bro kan fortænderne rettes på typisk kun seks måneder. En kort behandlingstid og tilsvarende lavere pris, gør LiteWire behandling til et attraktivt og tilgængeligt alternativ for langt de fleste voksne. Udover et pænere smil gør tandretning det ofte lettere at holde rent mellem tænderne. Det kan være med til, at gavne både tænder og tandkød, fortæller tandlæge Lotte Gram Hallander fra Tandklinikken Østerbro.

”Behandlingen kan ikke hjælpe mod funktionelle problemer, så folks bid bliver eksempelvis ikke påvirket ved behandlingsmetoden. Når man bliver behandlet med en bøjle hos en specialtandlæge, er det selve det funktionelle, der er i fokus, men LiteWire er en ren kosmetisk regulering. Den kan typisk rette skæve, trangstillede og roterede fortænder. Og hvis man har mellemrum mellem sine fortænder, er det ofte også muligt at lukke eller reducere disse med LiteWire,” siger Lotte Gram Hallander.

Stor succesrate
I modsætning til mange af de andre tandreguleringsformer, der findes, som for eksempel skinner, sidder LiteWire fast på tænderne hele tiden. Da den sidder fastspændt, og folk derfor ikke skal huske at tage bøjlen af og på, er succesraten stor.

En anden fordel er, at ens tale ikke bliver påvirket behandlingen: ”Med LiteWire sidder der ikke noget på bagsiden af ens tænder, så bøjlen går ikke ud over ens tale i modsætning til mange andre typer af tandreguleringsmetoder, fordi der sidder noget på bagsiden af skinnen eller bøjlen,” fortæller Lotte Gram Hallander.

LiteWire består af nogle såkaldte brackets, ligesom det er tilfældet, når man har togskinner på, men de er lavet i æstetisk tandfarvet keramik, og den wire, som normalt er i sølvståltråd, er også tandfarvet. LiteWire bøjlen er ikke gennemsigtig, men den er så diskret, som det overhovedet er muligt, siger tandlægen fra Tandklinikken Østerbro.

”Behandlingen går forholdsvis hurtig, og man er typisk færdig efter seks måneder – somme tider endnu hurtigere endda. Patienterne skal komme til os én gang om måneden undervejs i behandlingen til kontrolbesøg, hvor vi skifter elastikker og sikrer, at der er plads nok mellem tænderne til, at de kan flytte sig. Når behandlingen er færdig, er det vigtigt, at tænderne holdes på plads. Det betyder, at man skal bruge en såkaldt retainer, som vi på Tandklinikken Østerbro laver til dig.”

LiteWire kun for voksne
Der sker ofte det, at med tiden rykker tænderne sig mere og mere. Forhold, som man ikke blev generet af som barn, kan udvikle sig til at blive irriterende, når man bliver ældre. Det kan man så få ændret på kun seks måneder. ”LiteWire er i parentes kun noget, vi udfører på voksne. Vi har rigtig mange, der kommer til os og fortæller, at de er blevet ærgerlig over de fortænder, som er rykket ind over hinanden. Det er svært at gøre noget ved med andre metoder, fordi det tager så lang tid – gerne et år eller mere. Og så er det rart, at man kan gøre det på kun seks måneder,” slutter Lotte Gram Hallander.


Tandklinikken Østerbro · Nordre Frihavnsgade 27, 2 sal · 2100 Kbh. Ø
Tlf. 35 38 51 86 · Tandbro.dk

Related Articles