EDIE giver tøj en ekstra chance

Af Susanne

EDIE er kvalitetsmodetøj fra de bedste brands til kvinder. Priserne er yderst jordnære, da det er tøj fra sidste sæson, der sælges i butikken på Østerbrogade eller på webshoppen edie.dk. Godt tøj fortjener nemlig at blive solgt – også selvom det er fra sidste sæson.

Bag det stadig mere succesfulde tøjfirma står Christina Wiesner, som startede EDIE for tre år siden. Hun er egentlig uddannet jurist og arbejdede tidligere som advokat for bl.a. modebranchen. I den forbindelse spekulerede hun ofte over, om der ikke kunne gøres noget med de mange overskudsvarer, som ender deres dage på et lager eller bliver smidt ud.   

”De forskellige brands holder måske lagersalg en eller to gange om året, men mange – inklusiv mig selv – er ikke til lagersalg, og jeg synes heller ikke, at varerne præsenterer sig selv særligt godt på et lagersalg. Så jeg tænkte, der måtte være en mellemvej med en form for multibrandbutik, der sælger sidste års varer i stedet for de helt nye varer. Derfor kastede jeg mig ud i det og begyndte at tage fat i forskellige tøjbrands. Efter mange møder og lang tid lykkedes det mig at få ti brands med på idéen, og jeg åbnede en butik på Kompagnistræde i indre by. Folk tog heldigvis virkelig godt imod mit initiativ, og efterhånden kom der flere brands ind i folden. 

Et år senere åbnede jeg webshoppen, og så begyndte det for alvor at rykke. I dag fylder webshoppen faktisk mere end butikken,” siger Christina. 

Rykkede fra indre by til Østerbro
Da coronaen ramte verden sidste år, valgte hun at opsige sit store og meget dyre lejemål i Kompagnistræde. I stedet rykkede hun til lokaler på Østerbrogade, som hun i dag er utroligt glad for. ”Det er simpelt hen den bedste beslutning. Hver dag er jeg så glad for at være flyttet til Østerbro. 

Her er hyggeligt, lokalt og med en sindssyg god stemning i forhold til indre by. Man kan mærke, det er folks nærmiljø, de interesserer sig for stedet, de hilser, snakker og hygger sig på en god måde. Både alle mine medarbejdere og jeg er så glade for at være her,” påpeger Christina. 

Blåstemplet af branchen
I dag samarbejder EDIE med over 25 brands og er for alvor blevet blåstemplet af branchen. Mange brands var lidt bange for konceptet, da de i første omgang betragtede det som ren outlet. ”Men vi har som sådan ikke noget med outlet at gøre andet end de lave priser. Alt er virkelig pænt præsenteret og vi har ikke nogen gule discountmærker på tøjet. Mange brands skriver til os i dag og giver udtryk for, at de gerne vil være med på vores koncept og samarbejde med os. 

Det er der mange årsager til, men synspunkterne omkring og fokus på bæredygtighed inden for tøjbranchen har ændret sig markant de seneste år,” siger Christina og fortsætter: ”Vi forsøger at gøre noget ved det overskydende tøj i modebranchen. Tøjet fra sidste sæson eller sidste år fejler ingenting og er lige så godt som det helt nye tøj,” understreger hun. ”Der skal bare være plads til nye varer, og modebranchen har ikke ubegrænset lagerplads, så her kan vi hjælpe med at få ældre varer videre ud til forbrugerne, så det ikke går til spilde”. 

Dejligt med nye tiltag
Christina elsker sin nye tilværelse som indehaver af EDIE og savner ikke sin advokatgerning et eneste sekund. ”Der sker noget nyt hele tiden, og dagene ligner aldrig sig selv. Det er sjovt og skønt, at vi konstant kan afprøve nogle nye tiltag. Jeg arbejder mindst lige så meget som før, men det er langt sjovere og meningsfyldt at være med til at bekæmpe tøjspild end at arbejde i advokatbranchen,” konstaterer Christina med stor overbevisning. 

Lækkert kvalitetstøj og bekæmpelse af tøjspild
EDIE sælger en bred vifte af tøj og accessories fra populære brands til kvinder. Tøjet er fra tidligere sæsoner og får en ny chance hos EDIE. Når du handler hos EDIE er du med til at bekæmpe tøjspild samtidig med at du kan købe kvalitetstøj til gode priser. 


 Se mere på www.edie.dk · @edie.dk · www.facebook.com/EDIEdanmark · www.instagram.com/edie.dk

Related Articles