Dørtelefonanlæg designet til kunderne  

Af Susanne

Videx tilbyder forskellige smukt designede dørtelefonløsninger, der øger trygheden og er meget funktionelle i brug. De kan lave specielløsninger, som kan tilpasses efter ønsket mål. 

Dørtelefoner handler meget om tryghed for brugeren. Når man har et telefonanlæg i sin ejendom, får man sikkerhed, fleksibilitet og overblik. Dørtelefonerne skal samtidig rent designmæssigt matche ejendommen, være enkel at betjene og nem at installere. Østerbrovirksomheden Videx, der holder til på Hammershusgade 15, sælger, servicerer og supporterer forskellige dørtelefonløsninger skræddersyet til den specifikke ejendom, uanset om man ønsker klassiske dørtelefonanlæg, videoanlæg, GSM-løsninger til mobil eller fastnet samt adgangskontrolløsninger. 

En normal procedure for at få etableret dørtelefonanlæg går igennem en eller flere elektrikere, som beboerne har henvendt sig til og bedt om at få et tilbud fra. Elektrikeren taler med Videx, der giver et tilbud, som tages med til beboerne, der skal tage stilling til det endelige tilbud om anlæg og opsætning. Hvis de accepterer, er opsætningen en proces mellem beboere og elektriker. 

Hjælper med kompetente beslutninger 

“Vi kan hjælpe med tegninger og forslag til beboerne, om hvordan dørtelefonanlæggene bør designes. Vi vejleder på en måde, så man kan tage en kompetent beslutning i forhold til det ønskede anlæg. Somme tider går dialogen igennem elektrikeren, andre gange taler vi direkte med kunderne, så elektrikeren ikke behøver at bruge tid på det. Vi har for eksempel for nylig udskiftet et dørtelefonanlæg for en ejendom på Østerbro, hvor beboerne valgte JDB El-teknik som elektriker. De fjernede det gamle anlæg, vi lavede en tegning som passede til det eksisterende hul, sendte løsningen til beboerne, der godkendte den, og siden satte JDB El-teknik løsningen op. Her var det primært Jonni de Bie, der ejer JDB El-teknik, der stod for korrespondancen med beboerne,” fortæller Julie Albertsen, direktør Videx.     

Fremstillet efter kundens ønsker

Videx har stor meget erfaring med den slags opgaver, hvor fokus er på, at det skal være så nemt som muligt for elektrikeren at udskifte det gamle anlæg til nye, fortæller Julie Albertsen. “Vi er altid klar til at hjælpe elektrikeren, som skal have den bedste og hurtigste løsning, så det kommer slutbrugeren til gode. Hurtig og effektiv betjening er et nøglebegreb hos os,” siger hun og tilføjer: “Der er mange muligheder for dørtelefonanlæg i en ejendom. 

Hvis man for eksempel har en gammel plade – også kaldet et dørtableau – i sin ejendom, kan Videx lave specialplader, som kan tilpasses efter ønsket mål, så det så vidt muligt passer i det eksisterende. Pladerne bliver fremstillet i rustfrit stål, messing og kobber. Både messing og kobber laves ’råt’ og bliver ikke overfladebehandlet, så de kan patinere smukt.”  

Efterspørgsel efter videoløsninger
Den teknologiske udvikling har også indflydelse på telefonanlæg, der i dag er blevet langt mere avancerede end tidligere tiders dørtelefoner. Videx tilbyder blandt andet en bred vifte af forskellige svartelefoner med video. “Mange føler sig mere sikre og trygge, når de kan se, hvem de lukker ind i deres ejendom via et videoanlæg. Samtidig har videoanlæggene flere intelligente løsninger, der giver tryghed og funktionalitet på et højt niveau,” siger Julie Albertsen, som dog understreger, at mange stadig vælger de traditionelle anlæg, som er enkle at benytte – når dørtelefonen ringer, har beboeren mulighed for at tale med vedkommende, som ønsker adgang til ejendommen. Derefter kan døren enkelt åbnes med et tryk på en knap.

“Fleksible GSM-anlæg, der kan køre over mobilen og fastnettelefonen, er også i fremmarch. De fungerer ved, at man nede fra gaden ringer fra en trykknap og i stedet for, at der sidder en telefon i lejligheden, ringer det på ens mobil- eller fastnettelefon. Så kan man åbne døren via sin telefon, hvilket betyder, at man i princippet kan lukke folk ind i sin ejendom og lejlighed, selv om man rent fysisk befinder sig i Rom, Rumænien eller Rudkøbing. Det gør det mere fleksibelt og smidigt,” fortæller Julie Albertsen. 


Videx · Hammershusgade 15 · 2100 Ø ·  Tlf. 39 29 80 00 · www.videx.dk 

Related Articles